brin napsal:
Jediné vozy s opravdu spolehlivým motorem: elektromobily. Tedy pro vás asi ideálně Peugeot Ion, Mitsubishi iMiev případně Citroen C-Zero.
To jo... Ale baterky to bohatě vynahradí
A propos, dnes jsem na Li-XX baterky nadával jako špaček. Jako modelář je používám jako pohonné články. Někdy v roce 2002 jsem si koupil svůj první LiPOl pack 3 článek 2000mAh. Dnes jsem s ním byl lítat a b aterky se těší špičkovému zdraví. Jde o značku KOKAM, vyráběné pod hlavičkou Graupner. Kokamy mám ještě 3200 a to samé. Šlapou, jako švýcary. Mezi tím jsem koupil doslova kupy dalších značek, nechajíc se ulakomit na níézké ceny (600-800Kč/pack) ty všechny už to mají po jedné dvou sezonách za sebou. Kokamy stály 2200Kč a 3600Kč, ale před 12 lety. Dnes už bohužel nejdou koupit, za to jde koupit kupa braků, které se chvástjí 60C vybíjecími proudy a krátkodobými proudy i 300A. Co z toho, že za pár startů je po nich: A proto si nedělám iluze, že v autech bude nějaká špičková sada. Sice Toyota dává u priuse nějaké mega záruky, ale kdoví, když by došlo na lámání chleba...
Jiank elmotor s regulátorem je daleko spolehlivější, než jakýkoliv spalovák. Jak v modelech, tak v autech. O tom není pochyb.