0
zpět

diskuze k tématu: volba automobilu se spolehlivým motorem

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2015 12:38, volba automobilu se spolehlivým motorem
Dobrý den, potřeboval bych poradit, který vůz, model a hlavně s jakým spolehlivým motorem vybrat?
O pracovních dnech bude majitelka s ním jezdit cca 4 km do zaměstnání, ale po 1. km jízdy je 12% stoupání. O víkendech bude vozidlo sloužit k nakupování, na výlety ...apd. Leo
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Pátek 06.03.2015 16:11, RE:
Dobrý den. Nedokáži Vám doporučit absolutně nejspolehlivější automobil, určitě by to ale byl vůz s atmosférickým benzínovým motorem, pravděpodobně od japonského výrobce. Dobrou volbou je například také Ford Focus s benzínovou šestnáctistovkou.
reagovat
nahlásit
Falco
počet příspěvků55
datum registrace09.05.2007
Pátek 06.03.2015 17:08, ?
Ono z dotazu není ani zřejmé, jestli se má jednat o nové auto nebo ojetinu a případně v jaké cenové relaci...

Ale na takové poskakování a občasné delší výlety jsme v rodině minulý rok zakoupili novou Toyotu Auris s atmosferickou zážehovou 1.6, a to právě z důvodu předpokladu její vysoké spolehlivosti a relativní jednoduchosti konstrukce. Dali jsme ji přednost např. před Golfem s 1.2 TSI. Další možností z nových vozidel by mohla být i Mazda 3.

Ostatně i starší Mazda 3 by mohla být dobrou volbou, když si pohlídáte, že nebude mít korozi. Navíc na kratší trasy nebude ani vadit krátce poskládaná převodovka.
reagovat
nahlásit
tommmmm
počet příspěvků4
datum registrace19.08.2009
Pátek 06.03.2015 21:31, Re
1.9D Euro2 vstřikování Bosch
reagovat
nahlásit
eTeflon
počet příspěvků173
datum registrace04.11.2008
Sobota 07.03.2015 04:50, 1.9SDi
Takže buďto bych volil nějakého Japonce s atmosférovým benzínem nebo naprosto spolehlivou 1.9SDi 47/50kW od koncernu. Motor s malou spotřebou a neskutečným nájezdem i při hrubším zacházení! Kamarád ho měl v autě jako instruktor autoškoly a bylo to neuvěřitelné, co motor vydržel!! V autoškole 400tkm!! Zbytek auta pak KO, ale motor fungoval dál
reagovat
nahlásit
PetrT
počet příspěvků1076
datum registrace24.05.2009
Sobota 07.03.2015 19:06, RE: 1.9SDi
eTeflon napsal:
Takže buďto bych volil nějakého Japonce s atmosférovým benzínem nebo naprosto spolehlivou 1.9SDi 47/50kW od koncernu. Motor s malou spotřebou a neskutečným nájezdem i při hrubším zacházení! Kamarád ho měl v autě jako instruktor autoškoly a bylo to neuvěřitelné, co motor vydržel!! V autoškole 400tkm!! Zbytek auta pak KO, ale motor fungoval dál

Chápu že to myslíš dobře, ale jakékoliv sdi do rodiného auta jedině pro rodinu hluchých :D V dodávce je to nejlepší motor na městské pojíždění, ale jakékoliv cestování dál bych v tom zažít nechtěl.

reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Pondělí 09.03.2015 00:26, Motory SDI v Polu a Škodě
Jde o to, jak je v dodávce odhlučněno. Já mám tento motor v Polu Classik a v rychlostech 100 - 120, nejvíc využívaných je motor velmi příjemný, spotřeba do 4,5 / 100. Velmi spolehlivý diesel je také 1, 4 HDI v Peugeotech, já ho znám z Citroena, je to motor vysoce spolehlivý, spotřebou 4 - 4,5 / 100, po spuštění tichý, kultivovaný. Oba motory vysoce spolehlivé.

reagovat
nahlásit
Paul
počet příspěvků773
datum registrace07.11.2008
Pondělí 09.03.2015 08:12, RE: 1.9SDi
eTeflon napsal:

Přesně tak, staré TDI a SDI vydržely neuvěřitelně, bez nadsázky by se dalo říct, že to byly motory na 2 auta, protože když se auto jako celek rozpadlo, motor sloužil dál v nějaké bouračce nebo u taxikáře. Pak přišla doba, kdy auto jako celek přežívá motor, ale teď už jsme v ideální fázi, kdy se auto rozpadne zároveň s motorem Bohužel to není 10 - 15 let/ 300 000 km, ale 3-5 let/100 - 150 000 km
reagovat
nahlásit
PetrT
počet příspěvků1076
datum registrace24.05.2009
Pondělí 09.03.2015 12:42, RE: Motory SDI v Polu a Škodě
JiriC3 napsal:
Jde o to, jak je v dodávce odhlučněno. Já mám tento motor v Polu Classik a v rychlostech 100 - 120, nejvíc využívaných je motor velmi příjemný, spotřeba do 4,5 / 100. Velmi spolehlivý diesel je také 1, 4 HDI v Peugeotech, já ho znám z Citroena, je to motor vysoce spolehlivý, spotřebou 4 - 4,5 / 100, po spuštění tichý, kultivovaný. Oba motory vysoce spolehlivé.

Jel jsem s 2,0sdi i v Golfu V a hlučné to je. Hodně. Ono taky záleží jak má kdo nastaveny standardy, ale oproti jiným autům stejného roku výroby je to vážně moc.
Měl jsem ve firmě několik Caddy sdi, na městské pojíždění ok. Spolehlivost dokonalá. Ale přes 100km/h nepoužitelné auto.
reagovat
nahlásit
tomaskrtek
počet příspěvků983
datum registrace18.03.2008
Pondělí 09.03.2015 15:47, RE: 1.9SDi
eTeflon napsal:

400tkm vydržela v autoškole i Š120
reagovat
nahlásit
brin
počet příspěvků727
datum registrace28.03.2011
Pondělí 09.03.2015 17:29, Spolehlivý motor
Jediné vozy s opravdu spolehlivým motorem: elektromobily. Tedy pro vás asi ideálně Peugeot Ion, Mitsubishi iMiev případně Citroen C-Zero.
reagovat
nahlásit
Zdeny60
počet příspěvků1249
datum registrace08.09.2009
Pondělí 09.03.2015 17:56, RE: Spolehlivý motor
brin napsal:
Jediné vozy s opravdu spolehlivým motorem: elektromobily. Tedy pro vás asi ideálně Peugeot Ion, Mitsubishi iMiev případně Citroen C-Zero.

To jo... Ale baterky to bohatě vynahradí

A propos, dnes jsem na Li-XX baterky nadával jako špaček. Jako modelář je používám jako pohonné články. Někdy v roce 2002 jsem si koupil svůj první LiPOl pack 3 článek 2000mAh. Dnes jsem s ním byl lítat a b aterky se těší špičkovému zdraví. Jde o značku KOKAM, vyráběné pod hlavičkou Graupner. Kokamy mám ještě 3200 a to samé. Šlapou, jako švýcary. Mezi tím jsem koupil doslova kupy dalších značek, nechajíc se ulakomit na níézké ceny (600-800Kč/pack) ty všechny už to mají po jedné dvou sezonách za sebou. Kokamy stály 2200Kč a 3600Kč, ale před 12 lety. Dnes už bohužel nejdou koupit, za to jde koupit kupa braků, které se chvástjí 60C vybíjecími proudy a krátkodobými proudy i 300A. Co z toho, že za pár startů je po nich: A proto si nedělám iluze, že v autech bude nějaká špičková sada. Sice Toyota dává u priuse nějaké mega záruky, ale kdoví, když by došlo na lámání chleba...
Jiank elmotor s regulátorem je daleko spolehlivější, než jakýkoliv spalovák. Jak v modelech, tak v autech. O tom není pochyb.
reagovat
nahlásit
brin
počet příspěvků727
datum registrace28.03.2011
Pondělí 09.03.2015 18:11, Baterky
Nejsou baterie jako baterie. Špičkové modelářské baterie se stále dají koupit. A věřte, že nemají s těmi v autě moc společného. Třeba LiFepo4, které se používá hlavně jako úložiště, do aut se tak úplně nehodí, má odhadovanou výdrž asi 20 let... Baterie v autě, pokud by se používala v podobném cyklu, jak je uváděno autorem příspěvky by vydržela 20 let určitě. A spíše déle. Stačí ji zcela nevybíjet a zcela nenabíjet. A jste v suchu.

Edit: a jak tu na fóru bylo uváděno jedním z uživatelů, tak třeba Prius neměl zatím jedinou nezaviněnou reklamaci baterie. Všechna poškození byly buď způsobeny mechanicky nebo vniknutím kapaliny. A to je s námi Prius už poměrně dlouho...
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všechna práva vyhrazena.