0
zpět

diskuze k tématu: tipcars - vzhled stránek

kategorie zařazení tématu: diskuze o tipcars
pavel c.
počet příspěvků4
datum registrace19.11.2012
Pondělí 19.11.2012 14:52, tipcars - vzhled stránek
Ahoj všem, chtěl bych se zeptat redakce nebo jiných odpovědných orgánů tohoto serveru, zda není v brzké budoucnosti v plánu nějaký upgrade vzhledu webu???Obsahová stránka sice zejména v případě poradny a testů vůbec není špatná (nebo aspoň ne horší než u konkurence), ale grafika je s prominutím sto let za opicema, což mi přijde celkem škoda - všechno je miniaturní fotky, články, odkazy a všude k tomu tisíc dalších položek, které to rozhodně nedělají přehlednější. V "bazarnické" části dejme tomu, ale pro magazín, který má něčím zaujmout naprosto nevyhovující a myslím, že určitě nejsem sám, kdo to tak "vidí" Ještě k poradně - nepřijde mi úplně profesionální umísťovat do této rubriky umísťovat uživatelské recenze, které jejich pisatelé vytvořili před 4 a více lety, jak je z údajů často zřejmé...
reagovat
nahlásit
XFace
počet příspěvků1
datum registrace21.07.2011
Pondělí 19.11.2012 19:59, Web
Ahoj, vzhledem tomu, že tipcars nemá web ušitý na míru v to rozhodně nedoufám. Každopádně souhlasím, že zvolené řešení není zrovna nejšťastnější, ale oni také nemají moc na výběr.
Z brusu nový web s importem dat ze starého do nového bych viděl tak na 400 - 800 tisíc jednorázově (samozřejmě se pak musí započítat provoz a úpravy takového webu) .... pochybuji, že na to tipcars má. Ovšem obsah je perfektní a přeji hodně štěstí.
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Úterý 20.11.2012 09:42, RE: tipcars - vzhled stránek
pavel c. napsal:
Ahoj všem, chtěl bych se zeptat redakce nebo jiných odpovědných orgánů tohoto serveru, zda není v brzké budoucnosti v plánu nějaký upgrade vzhledu webu???Obsahová stránka sice zejména v případě poradny a testů vůbec není špatná (nebo aspoň ne horší než u konkurence), ale grafika je s prominutím sto let za opicema, což mi přijde celkem škoda - všechno je miniaturní fotky, články, odkazy a všude k tomu tisíc dalších položek, které to rozhodně nedělají přehlednější. V "bazarnické" části dejme tomu, ale pro magazín, který má něčím zaujmout naprosto nevyhovující a myslím, že určitě nejsem sám, kdo to tak "vidí" Ještě k poradně - nepřijde mi úplně profesionální umísťovat do této rubriky umísťovat uživatelské recenze, které jejich pisatelé vytvořili před 4 a více lety, jak je z údajů často zřejmé...

Za redakci se můžu vyjádřit k uživatelským recenzím staršího data. V minulosti jsme se snažili z mnoha zaslaných recenzí různé kvality vybírat ty "lepší". Z této doby nám zbyly některé texty, na kterých nyní pracujeme a snažíme se dát prostor i ostaním autorům. Jde však o velmi omezený počet textů. Co se týká grafiky webu, děkujeme za postřeh.
reagovat
nahlásit
nicco
počet příspěvků49
datum registrace15.12.2010
Úterý 20.11.2012 10:33, RE: tipcars - vzhled stránek
pavel c. napsal:

Ano uz pri posledni zmene tady byla anketa ohledne vzhledu stranek. Nechapu proc je to udelano tak, ze se jakoby oteviraji mala modra okynka, ktera neni mozne zvetsovat. Dnes ma kazdy prohlizec tab-y (karty). Alespon uz funkcionalita neni omezena jenom na IE a FF. A vubec cela stranka je zafixovana pro monitory 15". Co se bazarove casti tyce, mam radsi jednoduchy dizajn a funkcionalitu sauto.cz
reagovat
nahlásit
jaykay
počet příspěvků18
datum registrace13.11.2009
Úterý 20.11.2012 15:07, tipcars a tablet
Hrozně mně vadí, že nejdou články přečíst na tabletu s Androidem.
Článek postrádá jakékoli pozadí pod textem, takže je to celé nečitelné.
reagovat
nahlásit
wimmer_day
počet příspěvků43
datum registrace29.01.2009
Úterý 20.11.2012 21:27, RE: tipcars a tablet
jaykay napsal:
Hrozně mně vadí, že nejdou články přečíst na tabletu s Androidem. Článek postrádá jakékoli pozadí pod textem, takže je to celé nečitelné.

K tomu se příkláním, chtěl bych si přečíst co nového na Tipcarsu v mobilu nebo tabletu.
reagovat
nahlásit
KLR
počet příspěvků64
datum registrace13.07.2012
Středa 21.11.2012 07:35, RE: tipcars a tablet
jaykay napsal:
Hrozně mně vadí, že nejdou články přečíst na tabletu s Androidem. Článek postrádá jakékoli pozadí pod textem, takže je to celé nečitelné.

jj....to nam vadi taky , ale bohuzel je to softwarova chyba androidu (jeho prohlizece) - neni tam nic jineho proti obyc. PC. Ohledne tohoto jsme uz zkouseli opravdu hodne, ale z nejakeho duvodu to ten Android proste nedava...

A co se tyka vzhledu a namackanosti obsahu soucasneho webu, tak v tom jsem za jedno s vama....
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Středa 21.11.2012 09:03, ?
Pokud raději využíváte tablety a mobily pro prohlížení zkuste alternativu tipcarsu -> http://ww.tipcar.cz - je tam stejný obsah jako tady.
reagovat
nahlásit
Projectigi
počet příspěvků32
datum registrace17.12.2008
Středa 21.11.2012 11:06, hnus
Omlouvám se, že nebudu psát úplně k věci vzhledu, mimochodem jsem na něj zvyklý a tím pádem se orientuji a vše vyhovuje.
Píšu spíš proto, že se mi zdá podivné, když z titulní stránky po krátké době zmizel článek o Peugeotu 301, starší články než byl tento tam perzistují dále, osobně si myslím, že jste děvky prodejný a kam vítr (rozuměj škoda) tam plášť (redaktoři)
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Středa 21.11.2012 11:53, RE: hnus
Z hlavní stránky se články automaticky odsouvají do magazínu. Pokud se přepnete z diskuzního fora do článků (Magazín) tak je Vámi popisovaný článek na 3 místě a je vidět , že je stále čtený a diskutovaný.
reagovat
nahlásit
pavel c.
počet příspěvků4
Středa 21.11.2012 12:20, RE: hnus
Vítek napsal:
Z hlavní stránky se články automaticky odsouvají do magazínu. Pokud se přepnete z diskuzního fora do článků (Magazín) tak je Vámi popisovaný článek na 3 místě a je vidět , že je stále čtený a diskutovaný.

Ok, to je všechno pěkné,ale bude se tedy s tím webem celkově neco dělat nebo ne? Jestliže je ekonomicky neúnosná migrace celého systému do nové podoby (i když tomu se při zájmu o další existenci a konkurenceshopnost stejně nevyhnete), navrhoval bych alespoň nějaké smysluplné oddělení a vylepšení magazínové části, třeba prostřednictvím většího využívání domény tipcar.cz s patřičně novým vzhledem. Chápu, že když s tím denně pracujete, jste už na ten design za to desetiletí nebo jak dlouho ho používáte zvyklí, ale dneska máme rok 2012 a ta grafika i komplikovanost všemožných úkonů tomu fakt ani náhodou neodpovídají. Tedy se ještě jednou táži, zda je v brzké době v plánu nějaká skutečně podstatná inovace nebo ty stránky necháte postupně zhynout na úbytě?? Děkuji
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Středa 21.11.2012 12:24, RE: hnus
Server Tipcars.com vyl upraven po vzhledové stránce v roce 2010.
Server tipcar.cz byl upraven letov v dubnu - tak at ma co nejjednoušší grafiku a je funkční na většině zařízení

reagovat
nahlásit
KLR
počet příspěvků64
datum registrace13.07.2012
Středa 21.11.2012 12:39, printscreeny
jen pro zajimavost...

Tipcars v roce 2003
- bez magazinu
- jen IE
- jednooknovy rezim
- spousteni pres uvodni jazykovou obrazovku

kliknutím zobrazíte originální obrázek

Tipcars v roce 2008
- nove magazin
- jen IE a nove FF
- jednooknovy rezim
- spousteni pres uvodni jazykovou obrazovku

Tipcars v roce 2011
- vsechny prohlizece
- zpristupneni pro google
- bez uvodni vyberove obrazovky
- nove moznost vice otevrenych karet zaroven
- nove diskuzni forum
- nove oblibene hledani
- atd, atd

reagovat
nahlásit
Alda
počet příspěvků36
datum registrace25.05.2007
Středa 21.11.2012 13:02, RE: hnus
Vítek napsal:

Ano, odsouvají se do archívu, ale zvykem je chronologicky. Ne jaksi nahodile, jak se děje teď. Brera a GLK tu jsou z minulého týdne, P301 je článek ze včerejška...
Taky na hlavní stránce visí týden starý Avnesis, s posledním příspěvkem z 15.11.
reagovat
nahlásit
pavel c.
počet příspěvků4
Středa 21.11.2012 13:27, RE: printscreeny

jasně, ale měl jsem na mysli nějakou opravdovou změnu celého pojetí systému resp. jeho přehlednosti. Podobná dílčí vylepšení provádí každý web, měl jsem však na mysli zejména nějaké zbrusu nové pojetí grafiky, které by odstranilo v tomto formátu zřejmě neodstranitelné nedostatky, viz začátek tohoto vlákna - miniaturní texty a fotky, archaické fonty, nepřehledné množství informací a jejich komplikované vyhledávání atd. - prostě úplně jinak! Je mi jasné, že se hůř kombinuje bazarnická část s magazínem, ale i tak..
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Středa 21.11.2012 14:21, RE: hnus
Alda napsal:
Vítek napsal:
Ano, odsouvají se do archívu, ale zvykem je chronologicky. Ne jaksi nahodile, jak se děje teď. Brera a GLK tu jsou z minulého týdne, P301 je článek ze včerejška... Taky na hlavní stránce visí týden starý Avnesis, s posledním příspěvkem z 15.11.

Do archívu odsouváme následující den články, které publikujeme předchozí den ve 12:00. Jsou to většinou krátké novinky z oblasti auto-moto. Větší prostor ale necháváme článkům o ojetých automobilech ze sekce poradna, odborné recenze, atd...(Nicméně text o P 301 jsme na hlavní stránku vrátili, myslím že se Michalovi docela povedl)
reagovat
nahlásit
Alda
počet příspěvků36
datum registrace25.05.2007
Středa 21.11.2012 15:12, Aktuality
Co takhle udělat ještě sekci akutality (nebo krátké zprávy), pro krátké články typu Fiesta jak mluví česky, rallye Tipcars apod. Hlavní strana by se tím možná trochu zpřehlednila. Popř. sekci odjinud , kde by pak mohly být ty převzaté články z Ekonomu nebo HN...
reagovat
nahlásit
wimmer_day
počet příspěvků43
datum registrace29.01.2009
Středa 21.11.2012 21:46, RE : ????????????
Vítek napsal:
Pokud raději využíváte tablety a mobily pro prohlížení zkuste alternativu tipcarsu -> http://ww.tipcar.cz - je tam stejný obsah jako tady.

Problém je v tom, že na tipcar.cz lze pouze prohlížet, ne se zapojovat dodění na webu.
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Čtvrtek 22.11.2012 12:59, plánovaná diskuze i na tipcar.cz
ano to je pravda. Ale již připravujeme možnost diskutovat i na tomto serveru.
reagovat
nahlásit
pavel c.
počet příspěvků4
Čtvrtek 22.11.2012 15:57, tak ještě jednou...
Vítek napsal:
Server Tipcars.com vyl upraven po vzhledové stránce v roce 2010. Server tipcar.cz byl upraven letov v dubnu - tak at ma co nejjednoušší grafiku a je funkční na většině zařízení

Stále si nerozumíme, měl jsem na mysli globální a generální novaci systému jako celku včetně všech ovládacích mechanismů a celkové uživatelské logiky - to při vší snaze na tomto základu z roku 2003 nebo kolik z principu změnit nejde, ale domnívám se, že by to bylo nanejvýš záhodno. Nejde mi o nic jiného, než zkultivování a zjednodušení uživatelského prostředí, které by svou vstřícností a intuitivností odpovídalo současnému stavu pokroku Představoval bych si třeba výrazný headline nových článků, který by zabíral více než 1/17 stránky jako nyní s fotografiemi o pořádném rozlišení a inteligentní systém rubrik, kde bych si přehledně našel co mě zajímá,aniž bych pro vypátrání kýženého textu musel zadávat různé údaje do nějakých databázových oken. Promiňte mi tu upřímnost, ale mám nějak pocit, že přes zahloubanost v (ne)dokonalosti vlastního systému se vůbec nerozhlížíte okolo sebe - stačí se podívat na auto.cz, autorevue, autoforum...a ne vypadat stejně jako autanet.cz - teď se bavím přirozeně hlavně o magazínové části
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všechna práva vyhrazena.