BMW528i napsal:
David V napsal:
Zdeny60 napsal:
David V napsal:
nepřihlášený uživatel napsal:
Dobrý den, kolega hledá pro svou rodinu (2 děti do 10let) spolehlivý vůz s nízkými provozními náklady do 60 tis Kč. Preferuje benzínový motor, vozidlo stáří do 10 let, kombi. Ročně najede cca 10-15 tis km, převážně cesty do 100 km a město. Dává přednost evropským značkám. Prosím o vaše rady :)
Už to tady zaznělo. Díval bych se po Ford Mondeo 2000-2007 ve verzi kombi s motorem Duratec HE libovolného obsahu. Za uvedené peníze se domnívám, že to má nejlepší poměr cena/užitná hodnota pro definované účely.
POkud bude Mondeo v tomto ročníku za 60 tisíc Kč, upaloval bych strašně rychle dáááleko pryč. Stačí se podívat na ceny "slušný" kusů, ale pod 115-120.000Kč konkretně tato Mondea z tohoto roku 2006-07 fakt ještě nepadají. S otcem jsem sháněl půl roku 1,8i kolem 2006 a nakonec se našla jedna fakt hezká, ale stála 150.000Kč. Za to je jako nová a jediná investice byly zimní gumy a výměna oleje a řemene. Za 60 tisíc bude plečka, vrak a rezavá šunka s nárokem na investici v řádku min. 30-40.000Kč.
Za 60 bude takový každý auto rozumné velikosti pro rodinu, pak Mondeo podle mě je pořád jedna z těch lepších voleb.
Mondeo nemusí být špatná volba,ale byl bych trochu skeptický ke stavu auta za 65000. ale z před faceliftových kusů se asi bude dát vybrat, bude mít klasické mouchy mondea (určitě dříve nebo později bude majitel řešit něco jako stahovačky, centrál, zavírání kastlíku, otevírání kapoty, zadní třmeny apodobně,ale to k autu za 65000 patří) osobně bych volil spíše Fiat Stilo 1,6i - hlavní důvod NEHNIJE (nerezaví)
Je to pravda, tento kolotoč bude obdobný u většiny aut.
Ad Mondeo: stahovačky zlobí jen u manuálu na zadních oknech, kastlík ano, potkal mě, opraven svépomocí kovovými díly-teď již mnohem životnější, kapota zatím OK (ťuk, ťuk), ale uvádí se, jako chronická bolest, zadní třmeny, ano, byl jsem nucen zesílit tah pružin pro parkovací brzdu, ale po roce zatím vše OK, centrál ano, mám nový zámek řidiče, ale od té doby OK, někdy některý zámek zatrylkuje, ale stačí opakovaně zmáčnkout ovladač. Jsou to blbosti, ale otrvuje to, když to nefunguje, jak má.