0
zpět

diskuze k tématu: Šlamastika při koupi auta ?

kategorie zařazení tématu: poradna, technické dotazy, dovoz vozidel, ostatní, automobilky, česká vozidla, ostatní, zábava, typ vozidla, osobní
ivan91
počet příspěvků8
datum registrace17.03.2015
Úterý 07.04.2015 00:30, Šlamastika při koupi auta ?
Pisi za kamaradku:

Ahoj , mám dotaz . Nejprve moje situace:
Koupila jsem nedávno auto (fábii) od soukromníka se servisní knihou . Prodejce - otec - koupil auto dceři , která pak ale po cca půl roce dostala v práci služební vůz , a tak auto prodali.
Servisní kniha je vyplněna od začátku až do konce a veškeré kontroly byli prováděny v autorizovaných servisech Škoda v rámci ČR . Podle SK byli majitelé češi .

Problém, je: Ve velkém technickém průkaze je jako "datum první registrace V ČR" uvedeno září 2007 . Ještě zmíním , že už byl vydán druhý velký TP ( má v sobě zatím jen mě jako majitele a majitele přede mnou - tu dceru) , takže bylo hodně majitelů .
Můžete někdo najít pro tuto situaci nějaké vysvětlení ? Nechce se mi věřit , že by SK byla falešná nebo něco jiného... Předem všem moc děkuji za odpovědi ..
reagovat
nahlásit
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Úterý 07.04.2015 06:18, RE: Šlamastika při koupi auta ?
ivan91 napsal:
Pisi za kamaradku:Ahoj , mám dotaz . Nejprve moje situace: Koupila jsem nedávno auto (fábii) od soukromníka se servisní knihou . Prodejce - otec - koupil auto dceři , která pak ale po cca půl roce dostala v práci služební vůz , a tak auto prodali. Servisní kniha je vyplněna od začátku až do konce a veškeré kontroly byli prováděny v autorizovaných servisech Škoda v rámci ČR . Podle SK byli majitelé češi .Problém, je: Ve velkém technickém průkaze je jako "datum první registrace V ČR" uvedeno září 2007 . Ještě zmíním , že už byl vydán druhý velký TP ( má v sobě zatím jen mě jako majitele a majitele přede mnou - tu dceru) , takže bylo hodně majitelů . Můžete někdo najít pro tuto situaci nějaké vysvětlení ? Nechce se mi věřit , že by SK byla falešná nebo něco jiného... Předem všem moc děkuji za odpovědi ..

Servisní knížka samozřejmě falešná být může, u škodovek se to děje relativně běžně, protože jsou prázdné i snadno dostupné. Na straně druhé, pokud má auto český původ, lze si jeho kilometrový proběh ověřit podle TP na www.kontrolatachometru.cz - tím lze i porovnat proběh dle servisní knížky. Nejlepší je konktaktovat ten servis a prověřit to u nich se záznamy v systému.

Techničák se ale také mohl poškodit nebo ztratit a mohl být vystaven jeho duplikát. V případě, že je TP vyměněn kvůli více předchozích majitelů, obvykle bývá dole v záznamech poznámka: "Výměna za popsaný TP (číslo)".
reagovat
nahlásit
ivan91
počet příspěvků8
Úterý 07.04.2015 10:04, císlo protokola
Nemůžu přečíst to číslo protokolu :

http://mojeinfo.euweb.cz/IMAG2010.jpg

Pomůže mi s tím někdo prosím ?
reagovat
nahlásit
tomaskrtek
počet příspěvků982
datum registrace18.03.2008
Úterý 07.04.2015 10:53, RE: císlo protokola
ivan91 napsal:
Nemůžu přečíst to číslo protokolu : http://mojeinfo.euweb.cz/IMAG2010.jpg Pomůže mi s tím někdo prosím ?

nezlobte se ale kde je problém??? tu vaší ´´šlamastiku´´ nějak nevidím...
reagovat
nahlásit
ivan91
počet příspěvků8
Úterý 07.04.2015 22:37, slamastika
"Slamastika" je v tom , ze serviska rika cesky puvod , ceske servisy , cesti majitele . Ale TP rika ze datum prvni registrace v CR je az od roku 2007 .
reagovat
nahlásit
Giorgio
počet příspěvků814
Středa 08.04.2015 10:13, RE: slamastika
ivan91 napsal:
"Slamastika" je v tom , ze serviska rika cesky puvod , ceske servisy , cesti majitele . Ale TP rika ze datum prvni registrace v CR je az od roku 2007 .

Pořád v tom není vidět ta šlamastika. V čem je problém? Je to snad fabia z roku 1999? Servisní knížka je jen nějakým podkladem o tom, jak byla prováděna údržba auta. Nic to nemění na tom, že nejpozději po koupi (nejlépe před ní) to auto má člověk vzít do servisu a nechat si ho zkontrolovat, sepsat soupis závad a opotřebení a nechat si to nacenit + udělat. Co vám brání kontaktovat ty servisy ze servisní knížky a podle VINu si tu pravdivost ověřit?
reagovat
nahlásit
tomaskrtek
počet příspěvků982
datum registrace18.03.2008
Středa 08.04.2015 10:14, RE: slamastika
ivan91 napsal:

no a vy někde píšete že rok výroby má být jiný?
reagovat
nahlásit
David V
počet příspěvků2072
datum registrace16.05.2007
Středa 08.04.2015 10:43, RE: slamastika
tomaskrtek napsal:
ivan91 napsal:
no a vy někde píšete že rok výroby má být jiný?

Taky tomu za mák nerozumím.
Rok výroby a rok první registrace nemusí sedět. Když to byla nějaká skladovka, tak rok výroby může mít klidně 2006 a rok první registrace 2007. Serviska být falešná může, ale pokud má auto VIN, tak se dá dnes pár věcí dohledat a pokud budou tyto informace dostupné a budou do sebe zapadat.
My jsme třeba při prověřování dovezených aut dotazovali servisy dle razítek v servisce a v jednom případě to byl podvrh. Z Německa nám přišlo, že to auto u nich vůbec nebylo a dokonce nám i napsali, že to není první případ, že někdo zneužil jejich razítko.
reagovat
nahlásit
stréc od piva
počet příspěvků652
datum registrace23.11.2007
Čtvrtek 09.04.2015 22:01, co se řeší
pokud je serviska falešná? tak přece není problém vzít telefon,zavolat do konkrétních servisů a zeptat se jestli to a to auto u nich bylo tehdy a tehdy na servise...minuta práce..v čem je problém?
reagovat
nahlásit
ivan91
počet příspěvků8
Pátek 10.04.2015 22:33, rok vyroby
Omlouvam se vsem, melo se zminit presne, ze se jedna o starou fabii 1.9 SDI (rok vyroby 2000). Proto to nesedi. Do servisu chci volat jako posledni moznost, prvne se ptam tady.
reagovat
nahlásit
Giorgio
počet příspěvků814
Neděle 12.04.2015 12:58, RE: rok vyroby
ivan91 napsal:
Omlouvam se vsem, melo se zminit presne, ze se jedna o starou fabii 1.9 SDI (rok vyroby 2000). Proto to nesedi. Do servisu chci volat jako posledni moznost, prvne se ptam tady.

Volat do servisu by v takové situaci měla být ta první věc, a mělo se to udělat před koupí.
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.