ivan91 napsal:
Pisi za kamaradku:Ahoj , mám dotaz . Nejprve moje situace: Koupila jsem nedávno auto (fábii) od soukromníka se servisní knihou . Prodejce - otec - koupil auto dceři , která pak ale po cca půl roce dostala v práci služební vůz , a tak auto prodali. Servisní kniha je vyplněna od začátku až do konce a veškeré kontroly byli prováděny v autorizovaných servisech Škoda v rámci ČR . Podle SK byli majitelé češi .Problém, je: Ve velkém technickém průkaze je jako "datum první registrace V ČR" uvedeno září 2007 . Ještě zmíním , že už byl vydán druhý velký TP ( má v sobě zatím jen mě jako majitele a majitele přede mnou - tu dceru) , takže bylo hodně majitelů . Můžete někdo najít pro tuto situaci nějaké vysvětlení ? Nechce se mi věřit , že by SK byla falešná nebo něco jiného... Předem všem moc děkuji za odpovědi ..
Servisní knížka samozřejmě falešná být může, u škodovek se to děje relativně běžně, protože jsou prázdné i snadno dostupné. Na straně druhé, pokud má auto český původ, lze si jeho kilometrový proběh ověřit podle TP na www.kontrolatachometru.cz - tím lze i porovnat proběh dle servisní knížky. Nejlepší je konktaktovat ten servis a prověřit to u nich se záznamy v systému.
Techničák se ale také mohl poškodit nebo ztratit a mohl být vystaven jeho duplikát. V případě, že je TP vyměněn kvůli více předchozích majitelů, obvykle bývá dole v záznamech poznámka: "Výměna za popsaný TP (číslo)".