0
zpět
 

diskuze k tématu: Spoľahlivosť vs náklady

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, japonská vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 20.03.2015 10:49, Spoľahlivosť vs náklady
Zdravím redakciu tipcars.com

Vaše recenzie ohľadom ojazdených automobilov sledujem roky, preto som sa po dlhšom odhodlaní rozhodol Vám napísať a tým aj požiadať o radu.

Zvažujem kúpu jazdeného automobilu, ktoré by malo splniť hlavne kvalitatívne kritéria.

Mojimi ďalšími kritériami: auto musí byť pohodlné, úsporné, budem ho používať na dlhšie cesty, resp. výjazdy do 200 km.

Mám rodinu s dvomi malými deťmi (2,5r. a 7r.), preto preferujem aj rozmerný kufor (nie však combi, páčia sa mi liftbacky alebo sedany). Môj momentálny ročný nájazd je 20tis. km.

Momentálne vlastním Hondu Accord 1.8, benzín, r.v. 2000, najazdených 275tis. km. Myslím si, že spĺňa všetko to, čo som popísal vyššie. S Hondou som veľmi spokojný, je to veľmi spoľahlivý automobil.

Mám však dilemu aké ďalšie auto si zadovážiť. Na jednej strane by som bral ďalšie japonské auto (napr. Toyota Avensis II - je kvalitná, kufor v prevedení liftback), no na druhej strane zvažujem, či budúci voz neprerobiť na LPG, kde sa mi viac (podľa odborných recenzií) hodí Škoda Octavia, ale bojím sa spoľahlivosti.

Cenu ojazdeného auta si predstavujem do 7 000 - 8000€.
Ďakujem ak si nájdete čas na odpoveď.
Ján Žitniak
reagovat
HoNZA
počet příspěvků248
datum registrace28.04.2008
Pátek 20.03.2015 19:05, Auto
zdravím Vás

zkuste Mazdu 6 - motor 1,8 je spolehlivý a takřka bezúdržbový, přestavba na plyn ale není úplně vhodná kvůli ventilům bez hydroštelů. Z druhé strany znám několik mazd na plyn a majitelé mi tvrdí, že se žádné vůle na ventilech neprojevují. Já bych ale radši skousnul vyšší provozní náklady a jezdil na benzín.
Jestli vám nevadí asijská auta koukněte se na Chevrolet Cruze. Benzinové motory sice nejsou zázračné jako u mazdy, ale neslyšel jsem o nějakých jejich extrémních problémech /snad jen že některé kusy jedou skvěle a některé se stejným motorem naopak moc ne/. Navíc ceny jsou víc než příznivé.Přestavbu na plyn ale rády tyhle motory nemají - snad jen pokud by jste sehnal Cruze s motorem 1:4 Turbo tak ten měl Opel přestavěný na plyn a slouží dobře. Ale za tyhle peníze to nejspíš nepůjde.
Hezký den
H.
reagovat
alekas
počet příspěvků9
datum registrace06.06.2014
Pátek 20.03.2015 22:13, Honda
Šel by jsem do další generace Accordu nejlépe v motorizaci 2.4 vtec a nejlépe i po faceliftu. Přestavbu na plyn podle recenzí na hodna klubu zvládá dobře. Momentálně vlastním stejného accorda 1.8 jako Vy ale předělaný na plyn a na plyn mám momentálně najeto 40 000km a nechal jsem preventivně kontrolovat ventily a nebylo potřeba je ani seřizovat.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Pátek 20.03.2015 23:52, RE:
Dobrý den. Pokud Vám jde o pohon na LPG, lepší volbou bude Toyota Avensis. Ta je rovněž velmi spolehlivá a má pro přestavbu vhodné motory. U Škody Octavie jste v případě požadavku na spolehlivost odkázán prakticky výhradně na šestnáctistovku s výkonem 75 kW.
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.