0
zpět
 

diskuze k tématu: Auto do 75 000 korun

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 01.08.2014 19:17, Auto do 75 000 korun
Dobrý den, půjdu rovnou k věci s mým dotazem.

Rozhoduji se ke koupi ojetého vozu do 75000. Doposud jsem byl rozhodnut pro koupi koncernového TDi, ale po přečtení páru příspěvků zde v magazíně mám jisté pochybnosti ve smyslu nákladné opravy se setvačníky váhami vzduchu a já nevim s čeho všeho ještě.
Asi bych tak neváhal, kdyby mě netrápil fakt, že jsem ještě rok student a mé ježdění se odehrává z 80% po městě. Otázkou pro mě (Vás) teda je: Zda je pro mě opodstatněné kupovat dieselové auto a zda by nebylo rozumnější poohlédnout se po benzínu.

Dále bych rád slyšel vaše tipy ohledně samotné značky a modelu ojetiny. Osobně se přikláním ke koncernové technice (Octavia, golf IV, leon fábia, popř. Focus 1,6 benzín).

Předem děkuji za odpověd M.K.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Pondělí 04.08.2014 22:26, RE:
Dobrý den. Pokud s autem jezdíte především po městě, nebo neujedete ročně více než cca 30 tis. km, doporučuji Vám benzínový motor. Konkrétně Ford Focus benzínovou šestnáctistovkou je velmi dobrá volba. Je velmi spolehlivý, motor si s vozem vcelku bez problému poradí a spotřebu lze udržet kolem 7.5 litru na sto kilometrů. Ford má také jedny z nejnižších cen náhradních dílů a servisních prací.
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.