0
zpět
 

diskuze k tématu: Koupit zánovní Hyundai i20 nebo Škodu Fabia?

kategorie zařazení tématu: česká vozidla, korejská vozidla
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Pondělí 04.01.2021 10:48, Hundai = dražší servis
Dobrý den,
automat DCT v Hyundai i20 je dvouspojka stejně jako ve Fábii DSG a má jednu nevýhodu - je dražší na servis - ať už sada spojek nebo další díly. Tohle je dobré vědět. Pětiletou záruku dostanete na oba vozy, v tom rozdíl není žádný.. Ale koncernový 1.0 TSI je prostě lepším motorem, počínaje spotřebou, konče kultivovaností a celkovou pružností, ale také už celkem ověřenou spolehlivostí.

Na druhou stranu, pokud vůz kupujete na pět let, nemusíte řešit tak zásadně provozní náklady, ty se projeví později. Hmm zkusil bych ale ukázat ženě i Toyotu Yaris v automatu(může být i hybrid), protože tyhle vozy můžou sloužit bez reptání dalších 10 i více let.

Pak mám zkušenost, že komu se nelíbí Fábie 3, může přijmout Rapid Spaceback
Rapid má více "koncernový" interiér, byť je to opět tvrdý plast jako ve Fábii a působí i po letech decentně. Výhodou R. je prostornost kabiny, větší kufr, ale hlavně na dálnici a sněhu daleko lepší stabilita podvozku. Ještě lepší je pak VW Polo, ale cenově se posouváme nad 400tis.kč bohužel, ikdyž opravdu jde o nejlepší koncernový malý vůz podle mého.
reagovat
anril
počet příspěvků19
datum registrace27.10.2008
Pátek 08.01.2021 08:26, teta a její i20
stejnou otázku řešila před rokem teta, nakonec koupila i20. Dělá ve fabrice a střídají se v dojíždění se spolupracovnicemi, jedna z ních má 2 letou Fabii TSi. Teď své volby lituje a raději by si koupila Fabii, i20 má oproti ní vyšší spotřebu a o dost pomalejší náběh topení a značně dražší servis. Do práce jezdí po okreskách cca 12km a má spotřebu okolo 6,8 litrů s Fabii jezdí pod 6 litrů a navíc je daleko pohodlnější.
Nedávno ji dost naštvalo, že jí v servise neuznali výměnu tyče stabilizátoru, což je jistě důsledek tvrdého podvozku jak je uváděno výše. Řekli jí že musela vlítnout do nejaké díry a opravu i výměnu si servis naůčtoval za 3800Kč. Uvádím že se jedná o nový roční vůz !!!.
V zimě ji vadí i delší náběh topení oproti Fabii.
Já doporučuji z této volby jednoznačně Fabii.
reagovat
arabela
počet příspěvků9
datum registrace21.07.2020
Pátek 08.01.2021 09:40, Škoda má méně problémů.
Myslím, že byste si měli vybrat Škodu z těchto důvodů:
údržba je levnější;
větší zavazadlový prostor a praktičtější dotyky;
bezpečnější;
lepší zážitek z jízdy;
Fabia zprostředkuje také lepší odezvu od předních kol.

Takže na tvém místě bych místo Hyundai zvolil Škodu.
Hodně štěstí
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.