0
zpět
 

diskuze k tématu: automobil vhodný pro ZTP

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 15.04.2015 22:35, automobil vhodný pro ZTP
Vzhledem k úplné amputaci levé nohy, zvažuji koupi malého vozu s automatickou převodovkou.
Předpokládaný nájezd cca 5000/rok. předevší po okrese a okresním městě, potřeba přepravit v kufru rozloženou elektrickou tříkolku, počet přepravovaných osob téměř výhradně 2. Zvažuji koupi Škoda Citigo, vozidlo nemusí být nové.
Zkušenosti s dodatečnou úpravou vozidla na robotizovanou spojku jsou ale nepříznivé.
Do nynějška Renault Grandtour s úpravou, budu prodávat.
Děkuji za doporučení a názor diskutujících.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Sobota 18.04.2015 00:55, RE:
Dobrý den. Jako alternativu ke Škodě Citigo doporučuji některé z trojice Citroën C1, Toyota Aygo nebo Peugeot 107. Výrobce u nich nabízí automatickou převodovku a nebývají s nimi žádné vážnější problémy.
reagovat
jnpl
počet příspěvků1
datum registrace15.04.2015
Sobota 18.04.2015 16:06, vozidlo pro ZTP
Mám namontované robotizované ovládání spojky API,dodavatel je
API CZ s.r.o.
Slapy 136
391 76 Slapy u Tábora
Bohužel, zkušenosti nejsou příliš příznivé
Zhasnutí motoru při dojezdu do křižovatky(2-3 z 10)
Občas trhavý až skákavý rozjezd,
Dlouhé časové prodlevy
Nepříznivá manipulace při vjezdu do garáže a parkování.
Výhodou je, že lze robotizovanou spojku vyřadit z funkce a vozidlo ovládat klasicky pedály a řadicí pákou.Ještě budeme zkoušet úpravu nastavení ale už mám nedůvěru k jednoduchým řešením. Přitom si myslím, že cit pro chod motoru s řazení mám, dokázal jsem dříve ž řadit a podřazovat i bez spojky, neni tím prosímmíněn rozjezd na 1.stupeň

Z toho důvodu chci případně nové vozidlo v každém případě odzkoušet.
Bohužel, vozidla s automatem u prodejců v podstatě nenajdete, prostě je nemají.
Takže reklama je, vozidla nejsou. Hovořím o malém až středním vozidle do 260 tisíc.
Zkuste ve svém okolí, zda najdete prodejce,ke kterému můžete dojet a vozidlo zkusit.
reagovat
tomaskrtek
počet příspěvků982
datum registrace18.03.2008
Neděle 19.04.2015 10:17, RE: automobil vhodný pro ZTP
nepřihlášený uživatel napsal:
Vzhledem k úplné amputaci levé nohy, zvažuji koupi malého vozu s automatickou převodovkou.Předpokládaný nájezd cca 5000/rok. předevší po okrese a okresním městě, potřeba přepravit v kufru rozloženou elektrickou tříkolku, počet přepravovaných osob téměř výhradně 2. Zvažuji koupi Škoda Citigo, vozidlo nemusí být nové. Zkušenosti s dodatečnou úpravou vozidla na robotizovanou spojku jsou ale nepříznivé.Do nynějška Renault Grandtour s úpravou, budu prodávat.Děkuji za doporučení a názor diskutujících.


citigo se dělá v automatu, stejně jako zmíněný kolínský trojlístek, pokud ale netrváte na novém voze tak se dá za rozumnou cenu koupit zánovní Fiat GrandePunto s automatem a motorem 1.4. hlavní rozdíl od citigo a trojčat je přítomnost zavazadlového prostoru. do Ayga byste asi tříkolku byť rozloženou, nedal, nehledě na výšku hrany nákladového prostoru.
reagovat
jiri.opolsky
počet příspěvků1
datum registrace04.12.2016
Neděle 04.12.2016 22:11, RE: vozidlo pro ZTP
jnpl napsal:
Mám namontované robotizované ovládání spojky API,dodavatel je API CZ s.r.o.Slapy 136391 76 Slapy u TáboraBohužel, zkušenosti nejsou příliš příznivéZhasnutí motoru při dojezdu do křižovatky(2-3 z 10)Občas trhavý až skákavý rozjezd, Dlouhé časové prodlevyNepříznivá manipulace při vjezdu do garáže a parkování.Výhodou je, že lze robotizovanou spojku vyřadit z funkce a vozidlo ovládat klasicky pedály a řadicí pákou.Ještě budeme zkoušet úpravu nastavení ale už mám nedůvěru k jednoduchým řešením. Přitom si myslím, že cit pro chod motoru s řazení mám, dokázal jsem dříve ž řadit a podřazovat i bez spojky, neni tím prosímmíněn rozjezd na 1.stupeňZ toho důvodu chci případně nové vozidlo v každém případě odzkoušet.Bohužel, vozidla s automatem u prodejců v podstatě nenajdete, prostě je nemají.Takže reklama je, vozidla nejsou. Hovořím o malém až středním vozidle do 260 tisíc.Zkuste ve svém okolí, zda najdete prodejce,ke kterému můžete dojet a vozidlo zkusit.


Taky jsem se nechal napalit se spojkou API_Becker. Opravy a odtahy mě staly přes dvěstě tisíc, než jsem od stejně postižených kolegů zjistil že je to šunt a že poškozuje spojky aut (málokomu vydržela nad 30 000km). Nakonec jsem si udělal vlastní elektroniku. Trable se spojkou api viz zde: https://drive.google.com/drive/folders/0B0saXo8NL6NmZWFJd055cDJvNFk?usp=sharing
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.