0
zpět

diskuze k tématu: Rozprodej dílů u totálky.

kategorie zařazení tématu: poradna, typ vozidla, osobní, pojištění, volná diskuze
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Neděle 29.09.2019 09:24, Rozprodej dílů u totálky.
Dobrý den, mohl by jste mi prosím někdo poradit? Před pár měsíci jsme měli nehodu, kde do nás ze zadu naboural starší pán, který nechtěl uznat svoji chybu a tak se to táhlo až před komisi. Auto nám stojí na zahradě a pán z pojišťovny nám doporučil ať nic neřešíme, dokud nerozhodne komise. Aktuálně jsme už tři a půl měsíce bez auta a pořád čekáme na vyjádření. Auto vypadá na totálku a tak by mě zajímalo, jestli alespoň můžeme přehodit na autě kola za jiné. Máme tam velice dráha kola, který podle mě nikdo neocení a my o ně nechceme přijít. Myslíte, že když je přehodíme bude to někdo řešit?
A mate někdo zkušenost, zda je lepší řešit to přes naši pojišťovnu a nebo přes tu jeho?
reagovat
uwa1
počet příspěvků204
datum registrace18.10.2016
Pátek 04.10.2019 13:29, RE: Rozprodej dílů u totálky.
citace:
reakce na: Vero, 29.09.2019 09:24 (Dobrý den, mohl by jste mi pro ...)

Akú komisiu?! Ak ste na mieste nespísali zápis z nehody, na ktorom ste sa dohodli kto je vinník tak bolo treba volať políciu, aby to vyšetrila!

A ak máte havarijnú poistku tak to treba riešiť z nej aj keby ste neboli vinník - poisťovňa auto obhliadne, opravu preplatí a peniaze si bude vymáhať od poisťovne vinníka. Ak ste vinník vy tak to bude riešiť tiež vaša poisťovňa takže neviem na akú komisiu sa tri mesiace čaká.
reagovat
Pavlik
počet příspěvků1328
datum registrace09.10.2008
Pátek 04.10.2019 13:47, RE: RE: Rozprodej dílů u totálky.
citace:
reakce na: uwa1, 04.10.2019 13:29 (Akú komisiu?! Ak ste na mieste ...)

Co to prosím vás plácáte?
Pokud je tazatel poškozený, tak se oprava nebo finanční vyrovnání za totální škodu řeší s pojišťovnou viníka a proplácí se z viníkova povinného ručení. Jediná výjimka je když máte u svého pojištění uzavřeno připojištění takzvané přímé likvidace. V tom případě věc řešíte se svou pojišťovnou, která škody uhradí a následně si škodu sama vyřeší s pojišťovnou viníka - ale není to běžné, je to spíše o pohodlí a lepším jednání s vlastní pojišťovnou, kdy odpadá většina handrkování o okamžité ceně vozu v době nehody.

Pro tazatele:
pokud to bude skutečně totální škoda, budete muset svá drahá kola dořešit s novým majitelem vraku (prodá se v aukci), nebo budete muset akceptovat pojistné plnění snížené o onu aukční cenu vraku a ten vám zůstane stát na zahradě. Takto je to jediné legální řešení - nezapomeňte, že auto má pojišťovna nafoceno a ten kdo si vrak vydraží v aukci se může pozastavovat nad tím, že jsou na autě jiná kola než na fotkách....
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.