0
zpět

diskuze k tématu: Rodinne, spolehlive a bezpecne auto do 500k

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit
Lolek
počet příspěvků2
datum registrace02.10.2016
Neděle 02.10.2016 14:24, Rodinne, spolehlive a bezpecne auto do 500k
Zdravim vsechny odborniky pres auta,

hned na zacetk bych chtel rict, ze se v autech vubec nevyznam, proto pisi sem, abych si nechal poradit. Chtel bych koupit ojete auto do 500k, stari max 5 let pro rodinu (2 deti). Nejdulezitejsi aspekty jsou bezpecnost, spolehlivost a velky kufr. Auto bude jezdit nejvice po meste (60%), mezi mesty (20%) a zbytek dalnice. Rocni najezd kolem 10k. Jake jsou vase tipy a proc?

Predem Vam moc dekuji.
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Neděle 02.10.2016 14:50, RE: Rodinne, spolehlive a bezpecne auto do 500k
Lolek napsal:
Zdravim vsechny odborniky pres auta,hned na zacetk bych chtel rict, ze se v autech vubec nevyznam, proto pisi sem, abych si nechal poradit. Chtel bych koupit ojete auto do 500k, stari max 5 let pro rodinu (2 deti). Nejdulezitejsi aspekty jsou bezpecnost, spolehlivost a velky kufr. Auto bude jezdit nejvice po meste (60%), mezi mesty (20%) a zbytek dalnice. Rocni najezd kolem 10k. Jake jsou vase tipy a proc?Predem Vam moc dekuji.

Máte nějaký konkrétní důvod k ojetině? Nejbezpečnější auto je nebourané, nestočené, neošizené na servisu - tedy nové, případně zánovní (předváděčka od dealera apod.). Na 430 tisících začínají skladovky trojkové octavie, s rozpočtem půl mega to můžou být i lépe vybavené kusy + se dá připlatit za prodlouženou záruku na 5 let. S tímto nájezdem a převažujícím provozem ve městě jednoznačně benzinový motor. Tu octavii dávám do placu hlavně kvůli požadavku na velký kufr.
reagovat
Lolek
počet příspěvků2
datum registrace02.10.2016
Neděle 02.10.2016 15:04, odpoved
Starsi zejmana proto, ze se da koupit lepsi auto s lepsi vybavou. S vasemi vyhradami souhlasim, asi neni uplne jednoduche najit ojetinu, o ktere by byl jasny zaznam co se kde udalo. Hlavne u nas v CR. Tak ze vy by jste vubec nesel do ojetiny?
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
Neděle 02.10.2016 15:21, RE: odpoved
Lolek napsal:
Starsi zejmana proto, ze se da koupit lepsi auto s lepsi vybavou. S vasemi vyhradami souhlasim, asi neni uplne jednoduche najit ojetinu, o ktere by byl jasny zaznam co se kde udalo. Hlavne u nas v CR. Tak ze vy by jste vubec nesel do ojetiny?

S takovými požadavky (spolehlivost, bezpečnost) a takovým rozpočtem bych o ojetině vůbec neuvažoval. Samozřejmě, že pokud vás to táhne k ojetině, ať už je to třeba superb nebo rovnou nějaká prémie, tak si asi jen odmítáte přiznat, že ve skutečnosti si chcete mastit ego a namíchnout sousedy - ale na úkor oné spolehlivosti a bezpečnosti. Nové je nové a 500 tisíc na nové slušné rodinné auto stačí.

Samozřejmě, že škodovky jsou drahé, takže více výbavy dostanete s něčím méně profláklým, třeba z Francie. Ale o to méně to budou sousedi obdivovat. Osobně bych si s podobným zadáním koupil jako univerzální rodinné auto funglovku (skladovku) Fiat 500X 1.4 MultiAir ve výbavě Lounge, ale my se doma nehoníme za objemem kufru ani závistí okolí. Kdybych nutně potřeboval kombi a nechtěl čekat do ledna na Fiat Tipo SW, tak Renault Mégane nebo Opel Astra - vše nové (skladovky).
reagovat
stréc od piva
počet příspěvků652
datum registrace23.11.2007
Neděle 02.10.2016 15:40, RE: odpoved
Giorgio napsal:
Lolek napsal:
S takovými požadavky (spolehlivost, bezpečnost) a takovým rozpočtem bych o ojetině vůbec neuvažoval. Samozřejmě, že pokud vás to táhne k ojetině, ať už je to třeba superb nebo rovnou nějaká prémie, tak si asi jen odmítáte přiznat, že ve skutečnosti si chcete mastit ego a namíchnout sousedy - ale na úkor oné spolehlivosti a bezpečnosti. Nové je nové a 500 tisíc na nové slušné rodinné auto stačí.Samozřejmě, že škodovky jsou drahé, takže více výbavy dostanete s něčím méně profláklým, třeba z Francie. Ale o to méně to budou sousedi obdivovat. Osobně bych si s podobným zadáním koupil jako univerzální rodinné auto funglovku (skladovku) Fiat 500X 1.4 MultiAir ve výbavě Lounge, ale my se doma nehoníme za objemem kufru ani závistí okolí. Kdybych nutně potřeboval kombi a nechtěl čekat do ledna na Fiat Tipo SW, tak Renault Mégane nebo Opel Astra - vše nové (skladovky).

šel bych do Fiata Tipo v kombi (od ledna) v 1.6 Multijetu....5let záruka v ceně a plná výbava

reagovat
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Úterý 04.10.2016 09:12, RE: Rodinne, spolehlive a bezpecne auto do 500k
Lolek napsal:
Zdravim vsechny odborniky pres auta,hned na zacetk bych chtel rict, ze se v autech vubec nevyznam, proto pisi sem, abych si nechal poradit. Chtel bych koupit ojete auto do 500k, stari max 5 let pro rodinu (2 deti). Nejdulezitejsi aspekty jsou bezpecnost, spolehlivost a velky kufr. Auto bude jezdit nejvice po meste (60%), mezi mesty (20%) a zbytek dalnice. Rocni najezd kolem 10k. Jake jsou vase tipy a proc?Predem Vam moc dekuji.

Ahoj, za mě určitě Ford Grand C-Max, klidně stačí 1.0 Ecoboost 92kw, ale je možné jej koupit ve vaší cenové relaci s 1.5 Ecoboostem, který už stačí i na plné auto i s klimou až nad hlavu.
Dobré je, že do 500k koupiš i Titanium výbavu a to prosím nový vůz. C-Max jsem zoušel (také mám dvě děti) a je to můj favorit poměr cena/výbava/spolehlivost
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
Úterý 04.10.2016 09:56, RE: Rodinne, spolehlive a bezpecne auto do 500k
BobanHTP napsal:
Ahoj, za mě určitě Ford Grand C-Max, klidně stačí 1.0 Ecoboost 92kw, ale je možné jej koupit ve vaší cenové relaci s 1.5 Ecoboostem, který už stačí i na plné auto i s klimou až nad hlavu.Dobré je, že do 500k koupiš i Titanium výbavu a to prosím nový vůz. C-Max jsem zoušel (také mám dvě děti) a je to můj favorit poměr cena/výbava/spolehlivost

Řešil jsi někdy u Fordu záruční servis? Já ano a je to jedna ze životních zkušeností, které už zažít nikdy nechci. To pak zjistíš, že v servisce uvedená věta o možnosti uplatnit záruční servis ve kterémkoliv autorizovaném servisu v x zemích Evropy je bohapustý blábol a všude tě ženou tam, kde jsi auto koupil (kde tě zase ženou holí a máš chuť po nich hodit Molotovův koktejl). Tak tragický přístup jsem jinde nezažil. Dokonce ti jinde ani (bezplatně) neopraví špatně provedený povinný úkon z garančky, přestože to přímo poškozuje vůz. Do značkového servisu Fordu můžeš jet až tehdy, kdy cáluješ z vlastní kapsy, to ti pak dokonce vyjdou vstříc a dělají práce i jinak (levněji), než předepisuje postup.
reagovat
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Úterý 04.10.2016 10:37, RE: Rodinne, spolehlive a bezpecne auto do 500k
Giorgio napsal:
BobanHTP napsal:
Ahoj, za mě určitě Ford Grand C-Max, klidně stačí 1.0 Ecoboost 92kw, ale je možné jej koupit ve vaší cenové relaci s 1.5 Ecoboostem, který už stačí i na plné auto i s klimou až nad hlavu.Dobré je, že do 500k koupiš i Titanium výbavu a to prosím nový vůz. C-Max jsem zoušel (také mám dvě děti) a je to můj favorit poměr cena/výbava/spolehlivost
Řešil jsi někdy u Fordu záruční servis? Já ano a je to jedna ze životních zkušeností, které už zažít nikdy nechci. To pak zjistíš, že v servisce uvedená věta o možnosti uplatnit záruční servis ve kterémkoliv autorizovaném servisu v x zemích Evropy je bohapustý blábol a všude tě ženou tam, kde jsi auto koupil (kde tě zase ženou holí a máš chuť po nich hodit Molotovův koktejl). Tak tragický přístup jsem jinde nezažil. Dokonce ti jinde ani (bezplatně) neopraví špatně provedený povinný úkon z garančky, přestože to přímo poškozuje vůz. Do značkového servisu Fordu můžeš jet až tehdy, kdy cáluješ z vlastní kapsy, to ti pak dokonce vyjdou vstříc a dělají práce i jinak (levněji), než předepisuje postup.

Jezdím 24 let s různými auty a musím říct, že v každá značka má blbé a dobré dealery a to včetně Škoda auto Např. ve Škodě mi jednou dávali nový výfuk a ten mi upad asi po 100km Kamarádovi nechtěli uznat ve VW, že mu do pár měsícu zcela unikne náplň klimy v novem Golfu atd atd.

reagovat
Albi1
počet příspěvků91
datum registrace26.01.2009
Úterý 04.10.2016 20:06, ---------------
https://www.sauto.cz/osobni/detail/honda/civic/16842178?company=1
reagovat
Adam4
počet příspěvků6
datum registrace14.10.2016
Pátek 14.10.2016 09:15, radší nové
Pokud chcete skutečně bezpečné auto, nejjistější budete mít koupit si zbrusu nové auto. Slušné nové rodinné auto seženete bez problému, jenom to nebudou uplně high class značky a asi to nebude vložený krasavec. Přikláněl bych se k nějakému fordu.
reagovat
brin
počet příspěvků727
datum registrace28.03.2011
Sobota 15.10.2016 00:50, S-max
Přikláněl bych se k ojetému S-maxu. Za půl míče dostanete velmi solidní kus s dvoulitrovým benzínovým turbomotorem. Vyhnul bych se automatu. Jinak je to skutečně rodinné auto s dokonalými jízdními vlastnostmi, kterým se může rovnat opravdu jen máloco.
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.