citace:
reakce na: Asfalt, 30.08.2019 10:16 (Dobrý den, nemáte nějaké tipy ...)
Ahoj, synovec měl v předešlé práci dva Rapidy 1.2 TSI, najeto 200tis.km krátké trasy a vše fungovalo ok. Dle mého by mohlo stačit lít prémiový benzín, kde aditiva na čištění už jsou. I tak, pokud občas jedete na chalupu apod., dost tomu pomůžete, nebál bych se tak přímého vstřiku, obzvláště u atmofér Mazdy
Ve městě se mi nejlépe jezdí s kratšími crossovery jako Vitara, 2008, Captur, ale jako univerzál na všechno bych asi také bral v akci Toyotu Auris kombi Classic 1.6 Valvematic 93kw, protože za 400 000 kč mám parádně spolehlivý vůz na dalších 15 let, velmi dobrou výbavu a ještě praktický kombík
Mám rád Megany IV od Renaultu, ale s prvními ročníky se lidi trápí - ne ohledně motoru 1.6 Sce, ten je fajn(trochu už mdlý), ale různé dětské nemoci prostě tam jsou. Naopak Auris je doladěná k maximu, je to znát a dle mého se po dlouhé době povedl i dizajn exteriéru i interiéru!
Jinak jsem z Beskyd, kde Vitaru lidé berou více než Škodovky, řídí se dobře, motor 1.6 VVT je povedený a spolehlivý, ale ten interiér může vadit, Auris je jinde v tomhle směru. Mě se zdá horší i odhlučnění od podvozku a palubní deska také není hitec