citace:
reakce na: Helcisek, 01.11.2022 20:21 (Ahoj,Hledáme rodinné 7 místné ...)
Reaguji na zmínku of Mitsu Outlander. teď budu mluvit jen o OTL s motorem MIVEC 2,0i 110 kW a pohonem pouze přední náparvy. S tímto autem jsem prováděl porovnání spotřeby se svým stávajícím vozem v té době a tím byl Subaru Outback 2,5i 123kW 4x4 s 6°MT: OTL dokázal jezdit na stejných trasách, co jsem jezdil sOutbackem za cca 6,4 l/100km. Z těchto tras byly vyjmuty dálnice, neb po nich nejezdím. Bydlím ve městě 30 t obyvate, takže představu o provozu v r. 2020, když jsem si měření dělala, si udělejte. Outbak tam jezdil za 6,8. jezdil jsem výhradně s manželkou, takýe 2 dospělí a bez zátěže v kufru. fámy o užranem Outlanderu jsou opravdu je kecy. jasně, když se budete snažit, i obyčejný 2l benzín si řekne o 15 litrů, ale člověk nemá být blázen. Naopak, má se snažit jezdiat tak, aby ěl conejnižší provozní náklady a já to dokážu. proto s Outlanderem věřím, že rok by moje spotřeba nepřesáhla max. 6,5/100, tedy spotřebu shodnou s tím, co jsem za rok vlastnictví zcela nového Outbacka s motorme 2,5 a 129kW q CVT a 4x4 dosáhnul také. Jen to chce trošku myslet za volantem a koukat se dál, než jen 10 metrů před auto. A věřte, že i s motorme ve voze Infiniti G37 3,7l/235kW a pohonem 4x4 a s automatem jsem byl schopen dosáhnut spotřeby pod 9/100, s ostrým hatchbatchem Mazda 3MPS s motorem 2,3 a 191kW jsem navzodry všem strašákům v mém okolí, kteří tvrdili, ž mě to sežere, dokázal jet delsší trať pod 8/100, ale jasně, že k tomu toto auto určené nebylo. Jen jsme chtěl říct, že není nejmenší důvod, aby obyčejný nepřmovstřikový agregát atmosfericky plněný v Outlanderu jezdeil za víc než- ať nežeru - 7-7,5/100 km. Současná mje městská Honda Civic 9G s motorem 1,8 má za roční průměr cifru - hádejte - 5,4/4100! A není to žádný hybrid a auto fakt netlačím. Jen přemýšlím. Outlanderu s enebojte, jednoduchá a spolehlivá technika, rezaví na poměry japnských aut málo a je spolehlivý.