0
zpět

diskuze k tématu: Rodinné auto 7 místne benzín/nafta, sharan, Alhambra, Galaxy, Mitsubishi..

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, typ vozidla, osobní, volná diskuze, diskuze o tipcars
Helcisek
počet příspěvků5
datum registrace01.11.2022
Úterý 01.11.2022 20:21, Rodinné auto 7 místne benzín/nafta, sharan, Alhambra, Galaxy, Mitsubishi..
Ahoj,
Hledáme rodinné 7 místné auto. Původně jsme zvažovali Seat Alhambra, Ford Galaxy, případně Wolzvagen Sharan, ale často to bývají auta na naftu. Bylo nám řečeno, že naftové auto na tzv.couračky po městě nejsou vhodné. V pracovním týdnu jezdíme spíše couračky v husté dopravě, 1x za 14 dní jezdíme na výlety delší trasy. V létě jezdíme více delší trasy, jak jsou dovolené. Je nějaké spolehlivé benzínové auto pro vicemístný vůz? Které auto by jste mi doporučili? I jiný tip než tu zazněl. Zvažovali jsme i Mitsubishi Outlander, ale nevím, jak spolehlivé auto to je. O tom, že má vyšší spotřebu, víme. Hledáme ojeté auto, max ročník 2015, starší už ne, do 100 000 najetých km max., chtěli bychom se, vejít max do 550 - 600 tis. Moc děkuji za Vaše rady, tipy, zkušenosti.
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Středa 02.11.2022 17:37, RE: Rodinné auto 7 místne benzín/nafta, sharan, Alhambra, Galaxy, Mitsubishi..
citace:
reakce na: Helcisek, 01.11.2022 20:21 (Ahoj,Hledáme rodinné 7 místné ...)

Ahoj, na couracky to chce nepřímý vstřik, takže ty koncernové vozy bych rovnou vyřadil. Osobně bych z ojetin hledal Toyotu Verso v sedmimístné verzi, což je velmi spolehlivá volba, případně bych zvážil novou Dacii Jogger
reagovat
nahlásit
kuk22
počet příspěvků9
datum registrace17.12.2020
Pátek 04.11.2022 09:42, RE: RE: Rodinné auto 7 místne benzín/nafta, sharan, Alhambra, Galaxy, Mitsubishi..
citace:
reakce na: Bozek, 02.11.2022 17:37 (Ahoj, na couracky to chce nepř ...)

Ahoj,
a co Ford Galaxy / S-max 1.5? K tomuhle motoru jsem moc informací ohledně krátkých tratí nenašel.

Nebo Galaxy / S-max 2.0 107 kW.
reagovat
nahlásit
Helcisek
počet příspěvků5
Pátek 04.11.2022 09:49, RE: RE: RE: Rodinné auto 7 místne benzín/nafta, sharan, Alhambra, Galaxy, Mitsubishi..
citace:
reakce na: kuk22, 04.11.2022 09:42 (Ahoj,a co Ford Galaxy / S-max ...)

Ahoj, ano toto jsou auta, které se nám líbí, ale asi by musela být v benzínu, dělají strašně hodně v nafte a to máme obavy, že pro ty couracky, to nebude ideál. A v benzínu jich tolik není. Ještě mě napadl Peguet 5008,ale ten už má hodně omezené ty místa v 3.rade a nevíme, jak spolehlivá auta to jsou.
reagovat
nahlásit
KoobaS
počet příspěvků1058
datum registrace23.04.2014
Pátek 04.11.2022 12:07, RE: RE: RE: Rodinné auto 7 místne benzín/nafta, sharan, Alhambra, Galaxy, Mitsubishi..
citace:
reakce na: kuk22, 04.11.2022 09:42 (Ahoj,a co Ford Galaxy / S-max ...)

Původní fordí 1,5 EB vychází z 1,6 EB, která byla celkem velký průšvih. 1,5 EB je na tom lépe, ale podle posledních informací to také není dokonalé.

Máme ji v SMaxu z roku 2017. Auto jezdí hezky, motor je příjemným společníkem. Spotřeba se ustálila mezi 8-9 litry a není to žádný závodník. Je třeba si uvědomit, že se jedná o velkou těžkou krabici se špatnou aerodynamikou.

Jinak co se týče motorů vhodných na krátké trasy, tak nemá smysl dogmaticky rozdělovat mezi benzínem a naftou, protože tahle poučka byla platná tak před 15 lety...
Moderní benzínové motory s přeplňováním a přímým vstřikem jsou občas na krátké trasy ještě víc nevhodné než naftové motory.
Velké auto s atmosférickým benzínovým motorem se hledá špatně, protože jich je málo. Ideální je hybrid, ale těch je také málo.
Napadá mě třeba Toyota Pius Plus...
reagovat
nahlásit
Helcisek
počet příspěvků5
Pátek 04.11.2022 13:19, RE: RE: RE: RE: Rodinné auto 7 místne benzín/nafta, sharan, Alhambra, Galaxy, Mitsubishi..
citace:
reakce na: KoobaS, 04.11.2022 12:07 (Původní fordí 1,5 EB vychází z ...)

Moc děkuji za radu. Tím by se nám rozšířil obzor o naftové motory. O to lepe. ?
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Pátek 04.11.2022 14:04, RE: RE: RE: RE: RE: Rodinné auto 7 místne benzín/nafta, sharan, Alhambra, Galaxy, Mitsubishi..
citace:
reakce na: Helcisek, 04.11.2022 13:19 (Moc děkuji za radu. Tím by s ...)

No naopak, proto jsem uváděl motory benzínové s nepřímým vstřikem. Tedy Toyota Verso 1.8. Dále Mitsubishi Outlander 2.0 také nepřímý vstřik. Případně nová Dacia Jogger 1.0 LPG, také nepřímý, pokud se spokojíte se skromným motorem, tak máte za podobné peníze nový vůz.
Zatím se tedy ještě sehnat dá a není nutno dělat kompromis s dieselem nebo přímým vstřikem.
reagovat
nahlásit
washeck
počet příspěvků1
datum registrace11.04.2022
Pondělí 07.11.2022 14:29, RE: Rodinné auto 7 místne benzín/nafta, sharan, Alhambra, Galaxy, Mitsubishi..
citace:

Nejsem automechanik, ale osobně bych se nafty nebál. Máme Alhambru, 11 let starou a je to pro velkou rodinu (my míváme často 4 děti) super auto, pokud člověk nepotřebuje pro celou posádku bagáž (ale s rakví jsme zvládli i Chorvatsko). Jezdí se s ní úplně stejně jako s jakýmkoliv osobákem (ostatně je stejně velká jako normální kombík), ale variabilita interiéru je nepřekontalná - přes týden vozíme 2-4 děti po Praze, odvozil jsem v ní spoustu i velkých věci z Ikea/Hornbach a o víkendech v ní někdy ve dvou spíme (sklopením sedaček vznikne rovná plocha).

Ten komfort (obvzlášť s integrovanou dětskou sedačkou) je skvělý. Pro rodinu s třemi dětmi si lepší auto neumím představit. Nás bohužel limituje zavazodlový prostor, když máme všechy 4 děti a proto jsme pořídili ještě dodávku (Toyota Proace Verso), ale tu Alhambru mám o dost radši.

Původně jsem chtěl spíš Galaxy, ale Alhambra vyhrála integrovanou sedačkou (když tam není dítě, stačí vyměnit hlavovou opěrku, kterou hodím do kufru místo abych vynášel celou sedačku do bytu) a teď zpětně mi přijde lepší i v šoupacích dveřích a v tom, že místo v kufru je (narozdíl od Fordu) použitelné i pro dospělého.

Pokud by ten benzín byla nepřekročitelná podmínka, Sharan/Alhambra se dá v uvedeném cenovém rozmezí sehnat s TSI motorem, ale na ten jsou různé názory (https://www.tipcars.com/magazin/poradna/volkswagen-sharan-jak-je-to-s-motorem-1-4-tsi.html).
reagovat
nahlásit
Helcisek
počet příspěvků5
Pondělí 07.11.2022 14:57, RE: RE: Rodinné auto 7 místne benzín/nafta, sharan, Alhambra, Galaxy, Mitsubishi..
citace:
reakce na: washeck, 07.11.2022 14:29 (Nejsem automechanik, ale osobn ...)

Moc Vám děkuji za radu.
reagovat
nahlásit
Pepanek
počet příspěvků45
datum registrace16.01.2022
Pondělí 07.11.2022 17:44, RE: RE: Rodinné auto 7 místne benzín/nafta, sharan, Alhambra, Galaxy, Mitsubishi..
citace:
reakce na: washeck, 07.11.2022 14:29 (Nejsem automechanik, ale osobn ...)

Já taky nejsem automechanik, ale pokud máte auto staré 11 let, tak se na něj pravděpodobně vztahovala emisní norma EURO 5? Oni chtějí vůz max. 2015, tzn. že už by měl splňovat EURO 6. Kvůli přísnějším emisím dělali výrobci motory složitější a složitější, a tak docela věřím tomu, že co často nevadilo naftovému motoru před 15 lety, to modernější motor může klidně odrovnat. Ale opakuju, nejsem automechanik, možná jen zbytečně slyším trávu růst...
reagovat
nahlásit
Zdeny60
počet příspěvků1249
datum registrace08.09.2009
Úterý 08.11.2022 07:37, RE: Rodinné auto 7 místne benzín/nafta, sharan, Alhambra, Galaxy, Mitsubishi..
citace:

Reaguji na zmínku of Mitsu Outlander. teď budu mluvit jen o OTL s motorem MIVEC 2,0i 110 kW a pohonem pouze přední náparvy. S tímto autem jsem prováděl porovnání spotřeby se svým stávajícím vozem v té době a tím byl Subaru Outback 2,5i 123kW 4x4 s 6°MT: OTL dokázal jezdit na stejných trasách, co jsem jezdil sOutbackem za cca 6,4 l/100km. Z těchto tras byly vyjmuty dálnice, neb po nich nejezdím. Bydlím ve městě 30 t obyvate, takže představu o provozu v r. 2020, když jsem si měření dělala, si udělejte. Outbak tam jezdil za 6,8. jezdil jsem výhradně s manželkou, takýe 2 dospělí a bez zátěže v kufru. fámy o užranem Outlanderu jsou opravdu je kecy. jasně, když se budete snažit, i obyčejný 2l benzín si řekne o 15 litrů, ale člověk nemá být blázen. Naopak, má se snažit jezdiat tak, aby ěl conejnižší provozní náklady a já to dokážu. proto s Outlanderem věřím, že rok by moje spotřeba nepřesáhla max. 6,5/100, tedy spotřebu shodnou s tím, co jsem za rok vlastnictví zcela nového Outbacka s motorme 2,5 a 129kW q CVT a 4x4 dosáhnul také. Jen to chce trošku myslet za volantem a koukat se dál, než jen 10 metrů před auto. A věřte, že i s motorme ve voze Infiniti G37 3,7l/235kW a pohonem 4x4 a s automatem jsem byl schopen dosáhnut spotřeby pod 9/100, s ostrým hatchbatchem Mazda 3MPS s motorem 2,3 a 191kW jsem navzodry všem strašákům v mém okolí, kteří tvrdili, ž mě to sežere, dokázal jet delsší trať pod 8/100, ale jasně, že k tomu toto auto určené nebylo. Jen jsme chtěl říct, že není nejmenší důvod, aby obyčejný nepřmovstřikový agregát atmosfericky plněný v Outlanderu jezdeil za víc než- ať nežeru - 7-7,5/100 km. Současná mje městská Honda Civic 9G s motorem 1,8 má za roční průměr cifru - hádejte - 5,4/4100! A není to žádný hybrid a auto fakt netlačím. Jen přemýšlím. Outlanderu s enebojte, jednoduchá a spolehlivá technika, rezaví na poměry japnských aut málo a je spolehlivý.
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.