0
zpět
 

diskuze k tématu: Dotazy k závadě ScenicII , 96 KW, 1.9 dCi,2007

kategorie zařazení tématu: poradna, technické dotazy, automobilky, francouzská vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 20.04.2013 15:26, Dotazy k závadě ScenicII , 96 KW, 1.9 dCi,2007
Dotaz 1./ - V zimě , když jsem měl sněhem obalená přední kola , tak se ozývaly podivné zvuky od předních kol a auto , jaksi divně brzdilo. Snad přerušovaně.Jakoby nějak fungovalo ABS nebo ESP ? Moc jsem v zimě nejezdil , jenom po městě a dělalo to už minulou zimu.Bez sněhu dobrý.
Dotaz 2./ Možná souvisí s dotazem 1 - Nyní přestal fungovat tempomat a nevím zda to nemá zase spojitost s ESP ?/ jedna paní povídala..../ Palubka hlásila servis . Taky nevím , zda by to nemělo souvislost s nastavenou servisní prohlídkou./servisním intervalem/Auto má 6 roků a asi 130 000 km.Stav snad odpovídá , ale kdo ví? Byl to bazar , sice před třemi lety ,auto silně předražené , ale cena nemusí odpovídat stavu.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Pátek 24.05.2013 23:12, Re:
Dobrý den. Sníh v kolech mohl nějak znečistit či poškodit snímače otáčení kol, které jsou nezbytné pro funkci systému ABS či ESP. Proto ty možné výpadky brzdného účinku. Vinou poškozených snímačů nemůže fungovat ani tempomat, o němž se zmiňujete. Pravděpodobně to nebude mít nic společného s hláškou SERVICE na palubním displeji, ta nejspíše svítí kvůli dosažení servisního intervalu. Mohla by také svítit kvůli nějaké vážné závadě, kterou by mohlo být třeba nefunkční ABS/ESP.
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.