0
zpět
 

diskuze k tématu: auto pre manzelku do mesta a okolia - automat

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, francouzská vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 21.12.2013 21:07, auto pre manzelku do mesta a okolia - automat
Dobry den prajem;

Vazena redakcia tipcars, ako pravidelny citatel z poza moravy, rad by som vas poziadal o radu ohladne vyberu druheho auta do rodiny (jazdenky), pre manzelku s novorodencom, ktora zacina jazdit. (nervy mam uz teraz v kybli)

predpokladany rocny najaz je do 10 000km, auto bude pouzivane 90/10 mesto/mimo-mesto a obcas vylety do 100km( 1-2x mesacne). cena okolo/do 150 000cz (5000 eur). podmienky su \"\"automat \"\", auto musi byt relativne kratke - koli parkovaniu v meste(mpv ?) a asi benzin (mesto). -preferujem 5 dverove koli manupulacii s dietatom a musi sa tam zmestit kocik - 80/60/85 cm (dlzka,sirka,vyska) -to je dost problem - kocik tam pojde na sirku -pripadne v rozlozenom stave menej- ovsem zena bude jazdit sama, cize cim menej je rozlozeny kocik/bugina tym je to lepsie.-to je podmienka. (planujeme dalsie dieta) cize 2x sedacka dozadu vedla seba. Malo by byt relativne bezpecne a spolahlive - nech si manzelka zvykne, kompromis vidim pri spotrebe (ozeliem aj vyssiu/vysoku spotrebu vzhladom na rocny najazd) a v dizajne (beriem aj vsetky fakt skarede auta - roomster 1,2 tsi) :) . Predpokladana doba pouzivania 4 roky (1-2 he dieta)

Uvazovane modely su - scenic 2/1.6 16v pripadne 2.0// matrix 1.8 automat - ten automat je asi bieda //zafira 1.8 //pt cruiser (neviem aka motorizacia),vsetky do 2.0 su nic moc:) // fiat multypla - neviem ale nic o atomate a 1,6 bude asi vykonovo bieda - pripadne ine modely - napriklad rodina berlingo/kangoo/partner - kde su posuvne dvere (1.4 benzin sa mi zda ok - ovsem neviem ci tam je ten automat a vybava asi nic moc), pripadne renault modus alebo honda jazz - tam ovsem vidim problem s kufrom. Uvazoval som aj uplny nastrel od pasa ako rav 4, alebo grand vitara(blbe otvaranie kufra), stara X5 alebo ML-ko (mafia style) ovsem tam uz je zbytocna pozicia SUV . rozmery a cena je vyssia- spolahlivost nizsia. mozno male kratke combi ako seat/polo variant/fabia kombi ?? neviem.... prosim poradte (predpoklada sa , ze manzelka auto ciastocne \'zdestruuje\'- cize nic extra drahe - akoC3 picasso ? pripadne xara picaso ? (to uz je dost velke). pripadne nieco ako fiat palio - alebo nisan tino, ale to je uz nebezpecna stara vrazda pre nas divoky vychod (Bratislava a okolie) ..... fakt neviem.... :( .prosim poradte.. // Dakujem pekne

nase primarne vozidlo je btw Crystler grand voyager 2,8 crd- (rodinne staste :) -nieco ako laguna 2), cize do mesta a na parkovanie nic moc (byvame na periferii (15 km centrum) a cestovat budeme v zapchach k detskej lekarke a po rodinach a nakupoch v centre mesta (podzemne parkoviska - cize nie LPG) a este - k svokre - preto tam pojde manzelka sama s nerozlozenym kocikom :D kym som ja v praci alebo na pive a fandim plzni v LM! - nasi cutalisti su lamy)

Dakujem pekne
s pozdravom
janci / honza(30r)
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Čtvrtek 05.06.2014 16:57, re:
Dobrý den. Ideálním vozem pro Vás bude nějaké menší MPV s benzínovým motorem. Renault Scénic či Opel Zafira budou jistě dobrou volbou, navrhuji také Ford Fusion. S benzínovou šestnáctistovkou je velmi spolehlivý, prostorný a nemají o něj zájem zloději. SUV mají v porovnání s těmito MPV mnohem větší provozní náklady.
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.