0
zpět
 

diskuze k tématu: Spoľahlivé auto, motor, dobré jazdné vlasnosti - poraďte prosím.

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, francouzská vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 29.03.2014 22:26, Spoľahlivé auto, motor, dobré jazdné vlasnosti - poraďte prosím.
Dobrý deň redakcia TipCars. Mám strašnú dilemu, aké auto podľa mojich kritérií kúpiť, dokonca som mal chuť už od kúpi auta odstúpiť, pretože každý mi radí inak a ja sa v tom moc nevyznám. Rád by som teda skúsil požiadať o odbornú radu tu.

Som vodič začiatočník, chcel by som spoľahlivé auto (t.j. nerád by som bol keby sa pokazil taký a hentaký filter, turbo, niečo s motorom a pod. ... samozrejme bežné náklady ako napr. výmena oleja a podobné veci sú v poriadku). Ďalej som uvažoval, že ročník od 2005, 5 dverová verzia, NIE combi, cenovo maximálne do 7000 eur (ideálne do 6600 eur). Auto by som, zatiaľ, využíval prevažne na jazdu v meste a medzi mesto, občas možno aj dlhšia jazda (píšem \"zatiaľ\", pretože neviem ako v budúcnosti). Denne by som chodil 30 km určite (ostatné mi je ťažko dopredu povedať). V aute by som bol väčšinou sám alebo dvaja, občas viac.

Jednou otázkou je, či benzínový alebo dieslový motor, pretože to potom určuje aké auto mám na výber, keďže napr. niektoré benzínové motory majú spotrebu dosť vysokú. Ja som uvažoval o spotrebe tak do 8 l paliva (normálnej jazdy, v meste). Niektoré dieslové motory zase nie sú moc spoľahlivé a aj tie čo sú spoľahlivé, tak zase neviem či by boli vhodné pre moje jazdenie (mesto/medzi mesto). Veľa som prečítal o tom, pri ktorom aute je aký motor spoľahlivý, úsporný a pod., ale stále neviem, čo by bolo najvhodnejšie.

Druhou otázkou je, ktoré auto je ako celok spoľahlivé, má dobré jazdné vlastnosti, prípadne ako je bezpečné a pod. Tá spoľahlivosť je pre mňa dosť dôležitá, pretože často investovať do drahších opráv nemôžem (Povedal som si, neviem či správne, že radšej by som dal aj o niečo viac financií do paliva, ale techniku mať čo najspoľahlivejšiu). O nájazde auta pri kúpe, vzhľadom na ten môj rozpočet, som uvažoval tak cca do 150 000 km.

Uvažoval som teda o týchto autách a prípadne uvedených motoroch: Ford Focus II (benzín 1.6 16V), VW Golf V (benzín 1.4 16V, diesel 1.9 TDI), Seat Leon (diesel 1.9 TDI), Renault Megane II sedan. Nebránim sa aj iným autám.

Prosím Vás, ak by ste mi poradili, bol by som šťastný, je to pre mňa dosť veľká investícia, a preto by som sa nechcel popáliť.
reagovat
radek.slivaFB
počet příspěvků181
datum registrace16.03.2013
Neděle 30.03.2014 10:58, Volba
Dobrý den,
jasna volba je focus spolehlivý motor 1.6 16v s rozumnou spotřebou a nejlepší podvozek z výše zmíněných. Za tu cenu to bude ročník +- 2008 a půjde vybrat pěkný kousek Věřím, že mi to ještě někdo tady potvrdí..... minimalně David V
reagovat
xtrox
počet příspěvků233
datum registrace01.11.2012
Pondělí 31.03.2014 15:26, ...
na popojíždění po městě benzín

z předvybraných aut focus je slušný a rozhodně levnější než golf (který je o chlup lepší), seat leon na jízdní vlastnosti neznám. renault megane je slušné auto, ale netuším jak s motory.

obecně bych začátečníkovi poradil spíš koupit něco levnějšího, aspoň na první dva roky. pak už sám ví, co vybral dobře, co špatně, a co by mělo být u dalšího auta jinak


edit: jinak dobré jízdní vlastnosti mají všechna běžně v evropě prodávaná auta. že je něco lepší/horší poznáte při přesednutí nebo při cíleném posílání auta k extrému
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Čtvrtek 05.06.2014 13:35, re:
Dobrý den. Ani s jedním autem z Vašeho výběru byste neudělala chybu, já bych Vám ale doporučil Ford Focus s benzínovým motorem o objemu 1.6 litru. Šestnáctistovka je velmi spolehlivá a nenáročná na údržbu, i s plně obsazeným vozem si poměrně dobře poradí a nežádá za to moc paliva. Focus má také výborný podvozek a řízení, které mu ostatní auta mohou závidět. Ceny servisních prací má Ford jedny z nejnižších a díly jsou dostupné dobře.
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.