0
zpět
 

diskuze k tématu: dotaz na Lagunu

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, automobilky, francouzská vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 19.12.2013 09:32, dotaz na Lagunu
Chtěl bych koupit Renault Laguna III, jak je na tom s kvalitou a spolehlivostí. Nejvíc mě zajímajá jak jsou na tom motory.
reagovat
Paul
počet příspěvků773
datum registrace07.11.2008
Čtvrtek 19.12.2013 12:52, RE: dotaz na Lagunu
nepřihlášený uživatel napsal:
Chtěl bych koupit Renault Laguna III, jak je na tom s kvalitou a spolehlivostí. Nejvíc mě zajímajá jak jsou na tom motory.


Benzíny obecně Renault umí, takže tady bych neviděl problém. Lákavý je jeden z posledních mohykánů ve střední třídě - 2,0i, chválený je i 2,0 Turbo. Do slabšího bych asi nešel, Laguna je dost těžká, a podle mně je ve střední třídě 2,0 základ (nebo 1,8 turbo). Něco míň obvykle nejde a žere (zvlášť na dálnici kvůli krátkým převodům - aby to vůbec jelo)

Diesely už tak chválené nejsou. Od klasických bolestí až po poddimenzovanou mechaniku základních částí.

Elektronika by měla být vychytanější, ale s trochou šotků a vlastního života bych počítal.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Čtvrtek 05.06.2014 17:00, re:
Dobrý den. Renault Laguna třetí generace je na tom se spolehlivostí o poznání lépe než jeho předchůdce. Pokud zvolíte benzínový motor, neměl by Vás překvapit žádnou drahou závadou. U dieselů je situace poněkud horší, zde je nutná obezřetnost při výběru. Nejmenší patnáctistovka trpí na opotřebení kluzných ložisek na klikové hřídeli, větší dvoulitry mají zase problémy s turbodmychadly.
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.