0
zpět

diskuze k tématu: Prosím o pomoc s výběrem ojetého kombi ( Diesel do 250 tisíc )

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat
Jakubschr
počet příspěvků1
datum registrace02.02.2022
Středa 02.02.2022 15:06, Prosím o pomoc s výběrem ojetého kombi ( Diesel do 250 tisíc )
Dobrý den,

Předem je mi jasné, že se na podobné dotazy musí ptát více lidí ale jak brouzdám po netu, tak jsem stále nenašel řešení na mojí otázku.

Chtěl bych si pořídit ojeté kombi do 250 tisíc kč.
Na roku mi úplně nezáleží a na nájezdu km také ne, pokud bude ovšem auto dobře servisováno.

Mé požadavky jsou podle mého jednoduché:
1. dostatek místa ( jezdím hodně mezi ČR a DE a převážím věci a papouška :D )
2. musí se mi líbit ( alespoň trochu atraktivní vzhled , k tomu patří i hezká výbava )
3. a pokud budu chtít ostřejší jízdu, tak by to mělo zvládnout i tu.

To jestli to bude manual nebo automat je mi jedno, pokud bude o něj dobře pečováno a bude to i doloženo.
Jestli pohon předních, zadních nebo všech kol je mi také jedno, hlavně že to nějaký pohon kol má.

Jelikož jezdím dálky, tak se přikláním k Dieselu ale klidně mě i opravte, třeba dělám chybu. Roční nájezd 15-30 tisíc km.

Zatím jsem přemýšlel o těchto vozech:

BMW 3 ( motor by měl být schopný ostřejší jízdy, takže 325d, 330d ? ) Jaký rok výroby je ještě technicky v pořádku ?

Mercedes třídy C ( motor stejně jako bmw, něco silnějšího )

Mazda 6 2.2 skyactiv 129kw ( tohle je volba co mě nejvíc láká i když se zároveň bojím u Mazdy Dieselu )

Audi a4 b8 ( také nějaký silnější motor na ostřejší jízdu )

Jezdím kombinovaně města, okresky i dálnice ( skoro jen Německé dálnice )
spotřeba není nejdůležitější ale zase nechci extra velkou spotřebu ( je mi jasný že se to odvíjí podle stylu jízdy )

Ještě musím dodat, že nejsem žádný závodník takže na nějaké blbnutí auto nepotřebuji. Spíše bych chtěl aby auto na Německé dálnici dosahovalo vetší rychlosti a kdybych potřeboval někoho předjet, tak at je to opravdu jednoduché.

Mé stávající vozy:
VW passat b5.5 1.9 tdi 96kw ( je to sice poměrně výkonné auto ale mnohdy výkon nedostatečný a není zrovna pohodlné na dlouhé cesty ) Takže bych rád něco výkonnějšího než toto

Fiat Freemont 2.0 multijet 103kw ( sice dokáže na dálnici 170km/h ale na předjíždění to opravdu není a komfort na dlouhé trasy taky extra ne )

Děkuji za jakoukoli radu.
reagovat
nahlásit
Zdeny60
počet příspěvků1249
datum registrace08.09.2009
Neděle 06.02.2022 11:32, RE: Prosím o pomoc s výběrem ojetého kombi ( Diesel do 250 tisíc )
citace:
reakce na: Jakubschr, 02.02.2022 15:06 (Dobrý den,Předem je mi jasné, ...)

Velikost a BMW 3 nejde k sobě
Na toto zadání je jediná volba: Mondeo 2,0TDCI. Trotlfest motory, co vydrží naprosto neskutečné nájezdy, levně servisovatelné. Podvozek Mondea se nedá porovnávat s BMW - Mondeo je prostě auto na dlouhý trasy, kde mi je jedno, po čem jedu, jestli po super D1 a nebo po kvalitní dálnici... Ticho, prostor, pohodlí, spolehlivost - to není vtip, jen zkušenost. Jinak s dýzly mám najeto přes milion km, když jsme pracoval v zahraničí, ale jezdil jsem jen s HDI (= TDCI) Pežoty. Tak proto ještě navrhuji Pežot 508 s dýzlem. Záruka pohodlí jem jistá, odolnosti podvozku taky, potažmo i vysoké spolehlivosti (aspoň já neměl se 6 služebními pežoty a s jedním soukromým nikdy žádný problém).
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.