0
zpět

diskuze k tématu: prodej auta a dotaz k tomu

kategorie zařazení tématu: poradna, ostatní, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 05.05.2014 11:50, prodej auta a dotaz k tomu
Dobry den, prodala jsem ojete auto, stare 10 let, pri koupi kupujici se ani nechtel podivat pod kapotu, za 3 tydny mi napsal ze tam unika olej a ze oprava stala 14 tis, a chce po me 8 tis. Cetla jsem ze unik oleje je skryta vada,ale nebyla to zadna skryta vada, pokud se podivam pod kaput tak je hned videt,ze motor je spinavy, a auto je docela stare, koupil to auto za hodne nizkou cenu. Kdyz jsem s tim jezdila tak jsm tam dolevala olej a jezdila,nemela jsem problem, protoze mi rekle ze je to normalne pro 10 let stare auto. Tak ted\' nevim, zda po me muze vymahat tu castku nebo ne, a co kdyz pak najde jeste neco.
predem dekuji.
reagovat
nahlásit
David V
počet příspěvků2074
datum registrace16.05.2007
Pondělí 05.05.2014 12:04, RE: prodej auta
nepřihlášený uživatel napsal:
Dobry den, prodala jsem ojete auto, stare 10 let, pri koupi kupujici se ani nechtel podivat pod kapotu, za 3 tydny mi napsal ze tam unika olej a ze oprava stala 14 tis, a chce po me 8 tis. Cetla jsem ze unik oleje je skryta vada,ale nebyla to zadna skryta vada, pokud se podivam pod kaput tak je hned videt,ze motor je spinavy, a auto je docela stare, koupil to auto za hodne nizkou cenu. Kdyz jsem s tim jezdila tak jsm tam dolevala olej a jezdila,nemela jsem problem, protoze mi rekle ze je to normalne pro 10 let stare auto. Tak ted\' nevim, zda po me muze vymahat tu castku nebo ne, a co kdyz pak najde jeste neco.predem dekuji.

"10 let staré auto" neznamená vůbec nic. Existují exempláře ve vynikajícím stavu i dezolátním stavu. Podstatné je, jak je napsaná smlouva. Doporučuji tam poctivě napsat neduhy, které auto má, pak se takové blbosti nemusí řešit. Ještě tam může být, že se kupující seznámil se stavem, a to je potom jeho chyba, protože netěsnosti lze vidět. Pak to může být i vlastnost motoru a jde o běžné opotřebení (některé motory jsou prostě k netěsnostem náchylnější).
Těžko radit. Apropos bych si nechal minimálně poslat tu fakturu, protože 14 tisíc za přetěsnění motoru není málo. To by musel téct olej snad úplně všude (z vany, kolem hřídele s řemenicí i z ventilového víka)
reagovat
nahlásit
free78
počet příspěvků300
datum registrace19.09.2008
Úterý 06.05.2014 13:42, nas....!
Paní podle mne vyměkne a jen tak zbůhdarma mu ty peníze dá. Pokud tedy již nevyměkla. Já bych neplatil nic. Jde o staré auto. Olej tekl vždy, nejde tedy o vadu skrytou. Záleží jak je napsaná smlouva, jak ostatně píše David výše. Pokud alespoň normálně, že: "kupující si uvědomuje, že jde o ojeté vozidlo a kupuje jej ve stavu, v jakém se nachází v okamžiku prodeje", tak není třeba řešit nic. Skoro to vypadá jako, že ale smlouva není žádná. To je o něco horší, ale ne beznadějné. Nový majitel by musel prokázat, že jde o skrytou závadu. Potřeboval by znalecký posudek. Během doby co by se případně soudil by nesměl s vozem jezdit. Mno, já bych pána co si chce z paní zahrát na oslíku otřes se poslal do pr....., ale to jsem já. Paní asi vyměkne.
reagovat
nahlásit
Pepe
počet příspěvků1141
datum registrace09.05.2007
Úterý 06.05.2014 17:03, RE: prodej auta a dotaz k tomu
nepřihlášený uživatel napsal:
Dobry den, prodala jsem ojete auto, stare 10 let, pri koupi kupujici se ani nechtel podivat pod kapotu, za 3 tydny mi napsal ze tam unika olej a ze oprava stala 14 tis, a chce po me 8 tis. Cetla jsem ze unik oleje je skryta vada,ale nebyla to zadna skryta vada, pokud se podivam pod kaput tak je hned videt,ze motor je spinavy, a auto je docela stare, koupil to auto za hodne nizkou cenu. Kdyz jsem s tim jezdila tak jsm tam dolevala olej a jezdila,nemela jsem problem, protoze mi rekle ze je to normalne pro 10 let stare auto. Tak ted\' nevim, zda po me muze vymahat tu castku nebo ne, a co kdyz pak najde jeste neco. predem dekuji.

Pokud se chce pán pouštět do nějakého sporu, nesmí bez jejího vědomí nechat jakoukoliv opravu provést. Měl auto odstavit, a domluvit se, v případě nedohody kontaktovat právníka a znalce. Chtít proplatit nějakou fakturu ex post je jen vychcanost. Takovejch faktur seženu do druhýho dne tucet.
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Čtvrtek 05.06.2014 12:44, re:
Dobrý den. Pokud byl kupující seznámen s technickým stavem vozidla, nemá nárok po Vás něco vymáhat. Jinak Vám dávám za pravdu v tom, že desetiletá ojetina jednoduše není bezchybná a s většími či menšími problémy by měl kupující počítat. V případě nějakých nejasností Vám doporučuji obrátit se například na nějakého právníka.
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.