nepřihlášený uživatel napsal:
Dobry den, prodala jsem ojete auto, stare 10 let, pri koupi kupujici se ani nechtel podivat pod kapotu, za 3 tydny mi napsal ze tam unika olej a ze oprava stala 14 tis, a chce po me 8 tis. Cetla jsem ze unik oleje je skryta vada,ale nebyla to zadna skryta vada, pokud se podivam pod kaput tak je hned videt,ze motor je spinavy, a auto je docela stare, koupil to auto za hodne nizkou cenu. Kdyz jsem s tim jezdila tak jsm tam dolevala olej a jezdila,nemela jsem problem, protoze mi rekle ze je to normalne pro 10 let stare auto. Tak ted\' nevim, zda po me muze vymahat tu castku nebo ne, a co kdyz pak najde jeste neco.predem dekuji.
"10 let staré auto" neznamená vůbec nic. Existují exempláře ve vynikajícím stavu i dezolátním stavu. Podstatné je, jak je napsaná smlouva. Doporučuji tam poctivě napsat neduhy, které auto má, pak se takové blbosti nemusí řešit. Ještě tam může být, že se kupující seznámil se stavem, a to je potom jeho chyba, protože netěsnosti lze vidět. Pak to může být i vlastnost motoru a jde o běžné opotřebení (některé motory jsou prostě k netěsnostem náchylnější).
Těžko radit. Apropos bych si nechal minimálně poslat tu fakturu, protože 14 tisíc za přetěsnění motoru není málo. To by musel téct olej snad úplně všude (z vany, kolem hřídele s řemenicí i z ventilového víka)