0
zpět
 

diskuze k tématu: Problem s vadou

kategorie zařazení tématu: poradna, ostatní, automobilky
lampicka
počet příspěvků2
datum registrace18.03.2017
Sobota 18.03.2017 18:45, Problem s vadou
Dobry den, Mam problem. Prodal jsem auto a na druhy den me volal kupujici ze mu auto nejede. Ze chce slevu a rikam dotahnete me ho zpet a ja vam vratim zpět penize... To nechtel ze je pry u nejakeho znameho v opravne. Mam takove podezreni ze behem noci to rozebrali a dali tam neco spatneho.. Bouzel jsem to prodal romum.. nevim jak postupovat. Auto normalne jelo.
reagovat
Jencek
počet příspěvků91
datum registrace09.01.2016
Neděle 19.03.2017 08:54, ...............
Pokud ty si nikdy taky problem nemel tak se snim vubec nebav.V zasade s cikana bych vubec nejednal.Kdyz jsem prodal auto a slysel v telefonu cikana tak jsem si radsi vymyslel zr auto je uz zamluvene
reagovat
free78
počet příspěvků300
datum registrace19.09.2008
Pondělí 20.03.2017 11:12, skrytá vada
Žádat slevu, nebo vrácení peněz lze pouze ze zákonných důvodů. Tím je např. skrytá vada, tedy vada kterou nešlo odhalit za vyložení přiměřeného úsilí. (Opotřebované brzdy, spojka atp., nejsou skrytá vada. Lze je odhalit.)
I v případě vrácení automobilu je kupující povinen uhradit přiměřenou cenu za opotřebení automobilu, který do doby reklamace používal.
Pokud se prodávající sekne, že se nebude s kupcem/smazáno admin/ bavit, tak jediná šance je přes soud. Tam je potřeba doložit znalecký posudek, že na automobile byla skrytá vada. Až do doby rozhodnutí soudu s automobilem nesmí být ježděno. Ne, todle fakt /smazáno admin/ dohromady nedají. Podání žaloby (+základní zastoupení) jsou jednotky tisíc, znalecký posudek tak kolem 5 tisíc. Kdepak. Ti budou jen multikulturně řvat.
------
=> S cikánama se nebavit, neobchodovat a v kupní smlouvě vždy výslovně vyjmenovat veškerá opotřebení vozu. Tím je prodávající z obliga.
reagovat
lampicka
počet příspěvků2
datum registrace18.03.2017
Pondělí 20.03.2017 20:21, Jeste prosím o radu
Nějvětší problem je, že ja jim dal technicke průkazy velký i malý.. Cikan vyplej mobil. Byl to muj prvni prodej. Jak tedy to řešit? Mám jeste plnou moc aspon, kterou jsem snim potvrdil na poste. Tedka bych si nejraději naliskal.. Mam pouze smlouvu, plnou moc ze muzu auto prepsat, ale nemam technicak,
zelenou kartu, doklad z technicke prohlidky z roku 2015. Technicka konci v Listopadu. Prosim o rady. Byl jsem na registru, tam me rekli, ze mam jeste pockat. Ve Středu jsem mel mit domluvenej prepis, o kterym jsme si meli dat dneska vědět a domluvit se, ale cikan vyplej mobil.. Už se chystám na starosti.
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Úterý 21.03.2017 05:34, RE: Jeste prosím o radu
lampicka napsal:
Nějvětší problem je, že ja jim dal technicke průkazy velký i malý.. Cikan vyplej mobil. Byl to muj prvni prodej. Jak tedy to řešit? Mám jeste plnou moc aspon, kterou jsem snim potvrdil na poste. Tedka bych si nejraději naliskal.. Mam pouze smlouvu, plnou moc ze muzu auto prepsat, ale nemam technicak, zelenou kartu, doklad z technicke prohlidky z roku 2015. Technicka konci v Listopadu. Prosim o rady. Byl jsem na registru, tam me rekli, ze mam jeste pockat. Ve Středu jsem mel mit domluvenej prepis, o kterym jsme si meli dat dneska vědět a domluvit se, ale cikan vyplej mobil.. Už se chystám na starosti.


Pokud máš pořád ověřenou plnou moc a kupní smlouvu, tak teoreticky můžeš na registru vozidel nechat vystavit duplikáty obou techničáků a pak ten přepis udělat. Dokud jsi v registru evidovaným vlastníkem a jsi schopen prokázat vlastní totožnost, tak je to pořád řešitelná situace. A osobně bych to tak udělal - přehlásit, poslat nové doklady doporučeně s dodejkou a nazdar.
reagovat
Natali
počet příspěvků6
datum registrace20.03.2017
Úterý 28.03.2017 21:47, přepis auta
přepis auta je problém nového vlastníka podle smlouvy o prodeji....zaprvé k přepisu potřebujete evidenční prohlídku takže to musí pán na ni s autem a s papírama ject apak nechat přepsat auto a to vy ste mu něl dát plnou moc k přepisu...pokud se vám pán neozívá pošlete mu plnou moc ověřenou s podpisem na jeho adresu co napsal na smlouvu s dopisem že je podle zákona povinnen auto do 14ti dnu přepsat a k tomu musí mít evidenční kontrolu a novou platnou zelenou kartu.Pokud by ste měl jakékolivproblémyv budoucnosti,tak na policii předložíte smlouvu o prodeji a papír z pošty že ste mu posílal plnou moc a nashledanou.
reagovat


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.