Čtvrtek 06.10.2016 16:03,
Práva a povinnosti při ekol.likvidaci auta
Zdravím vespolek,
okolnosti mě už donutily vyhledat nějaké rady zkušenějších. Jsem opravdu rozčílená, ale nevím, na co mám právo. Popíšu situaci:
Před cca měsícem jeden pán nedobrzdil a vstoupil do kufru mého postaršího,ale bezproblémového auta. Bohužel pojišťovna určila totálku, dala mi částku, za kterou rozhodně stejně dobré auto nepořídím, plus slíbila bonus, pakliže auto ekol. zlikviduju. Auto stálo v servisu, ale v pohodě pojízdné, jen se nezavíral kufr, což jsem vyřešila gumicukem a dojela do toho servisu. Oprava by byla za víc, než mi pojišťovna dala a tak jsem se rozhodla pro tu likvidaci. Servis tlačil na brzké odstranění auta z jejich parkoviště. Tak jsem sedla a začala pátrat, po nějaké firmě. Nechtěla jsem nalítnout, tak jsem přes web ministerstva našla ty, které na to mají ppovolení. Začala obvolávat a vybrala tu, která mi nabídla ještě 1-3tis za výkup. Všude jinde jen 500,-
Do telefonu jsem jasně několikrát zdůraznila, že autu nic není, že je v pohodě pojízdné. Pán, že není problém a kam pro něj mají dojet. Netušila jsem, jak to chodí, tak jsem nadiktovala adresu servisu. Ráno, když jsem dorazila na místo, nabízel mi ještě pán ze servisu, že by měl na auto kupce a že by to i převýšilo částku bonusu od pojišťovny za ekol.likvidaci. Mně už se ale nelíbilo odvolávat celou akci, bylo by ot nefér, když už byli kousek odsud.
Takže přijela odtahovka auto naložila, peníze na ruku, jak jsem četla u jinejch firem nebyly, nepřišel ani odhadce, aby mi řekl částku. Vzali mi VT a nechali mi pouze papír o odtahu k ekol. likvidaci. Řekla jsem, že potřebné doklady chci zašlat poštou (byla tam v papírech pro to kolonka). Prý se mi "pani ozve s cenou."
Ještě ten den měli auto na webu v nabídce k rozebraní na náhr.díly, nikdo se ale neozval, po víkendu také ne, tak tam volám v úterý... prý maj spousty aut, mám čekat, že se ozvou ve čt. Ve čt nic, tak v pátek volám. Nikdo nic nevěděl,ale odpoledne volala asi ona pani a že po mě chce číslo účtu. Říkám, že bych napřed ráda věděla, kolik dostanu. Prý 500,-. To mě naštvalo. Auto mělo plnou nádrž, to je min 1500,- Nehledě na to, že mi slíbili min 1000,-
Tak pani, že to není v její kompetenci, že to předá zpět pánovi a on se mi ozve... Uplynul týden a zase ticho po pěšině. Volám tam a už dosti asertivně, že toho mám už dost, nemám auto, ani peníze ani VT, nemůžu to odhlásit, platím pov. ručení a potřebuju s tím něco dělat.
Pán také přitvrdil, prý mi musí 500,- stačit, když připočítá odtah, tak je to prý akorát. Argumentovala jsem, že já odtah nepotřebovala, že ho tam poslal on, já že bych v klidu dojela. Prý že není problém, ať si pro papíry dojedu (mám to dost z ruky) a tím to pro něj hasne. Říkala jsem, že je chci poslat, že to tak bylo domluvený. Tak si prej mám počkat. A položil mi telefon.
Teď bych nejraději své auto od nich odvezla, ne kvůli té blbé 500,- o kterou mě "okradají", ale kvůli jejich nepříjemnosti a obstrukcím a nesplněným slibům. Jenže se bojím, že budou chtít po mě zaplatit odtah (1500,-), ale já přeci na odtahu netrvala!? Víte pro mě to jsou všechno velký peníze a bez auta se dnes na vsi žít nedá, veřejná doprava je teď spíš pro smích..
Můžete mi prosím sdělit Váš názor na věc? Mám právo si to auto odvézt bez poplatku za odtah? Nebo to mám vzdát a nechat to být?
Díky moc Eva
reagovat
nahlásit