citace:
reakce na: DanzouXG, 10.01.2021 20:47 (Zdravím všechny, jelikož jsem ...)
Ahoj, ten pohon 4x4 bych opravdu zkusil oželet, už proto, že zvedá zbytečně spotřebu přes litr a také dokonalý systém neexistuje

Na delší pravidelné trasy je dobrý už koráb, znám to, před pár léty jsem jezdil i 2x týdně Ostrava-Praha a zpět

Odhlučnění a kvalitní sedačky jsou základem proti únavě z řízení.
Těch vozů na delší cesty je větší výběr:
- Ford Mondeo 2.0 TDCi, ber do roku 2015, pak se začlo "šetřit" netuším, proč a jak. Je to výborný motor, kvalitní vůz jako celek a ještě je radost jej řídit
- VW Passat B7 2.0 TDI a 1.6 TDI(mě tenhle motor stačí, jiným ne). U dvoulitru preventivně vyměnit sadu zdvihátek a vahadel + promazat mechaniku v EGR ventilu.
- Peugeot 508 2.0 HDI - tohle má můj kamarád a kromě prasklé pružiny nic neřešil. Motor je stejně dynamický jako koncernový TDI, dle mého dokonce spolehlivější. Však také povedený fordí 2.0 TDCi z něj vychází.
Z menších vozů bych volil
- Renault Megane IV 1.5 DCi (stojí mírně nad 200tis. ale je to skvělý vůz, ostatně to překvapivě o něm píše i redakce Světa Motorů). Mě fascinuje pohodlí vozu, velmi dobré odhlučnění a také "vychytaný" známý motor 1.5 Dci.
- VW Golf VII 1.6 TDI/2.0 TDI - jednašestka je myslím jen pětikvalt, jenže jinak daleko lépe odhlučený, než v Octávii III a klidný řidič umí jezdit s dobrou spotřebou.
- Ford Focus III facelift 1.5 TDCi - skvělý podvozek, motor dle redakce Světa Motorů zatím seká dobrotu, nejsou na něj stížnosti. Suverén je samozřejmě 2.0 TDCi. Já znám bohužel jen ben. verze, celkově mě vůz baví, dobře se mi řídí, ověřil bych si jen odhlučnění na dálnici jaké je.
- Peugeot 308 II 1.6/2.0 HDI - ber bez močoviny. Kamarádka má 1.6 HDI pátým rokem a za mě velké překvapení. Měnilo se jen ložisko předního kola, jinak vše ok. Ten slabší motor už má dostatečnou dynamiku a úžasnou spotřebu. iCocpit mi vůbec nevadil, měřím 180cm, vše jde lehce, měkčené plasty, dobré sedačky.