0
zpět
 

diskuze k tématu: 2.0Hdi-kolísá teplota

kategorie zařazení tématu: poradna, technické dotazy, automobilky, francouzská vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 17.06.2015 07:45, 2.0Hdi-kolísá teplota

vozidlo: Peugeot 206 2.0 Hdi
rok výroby: 2000
palivo: nafta
výkon v kW: 66
kód motoru: RHY

popis závady: Při jízde kolísá teplota chladící kapaliny.Pokud je venku teplo,dostane se teplota na cca 80°C asi po 10km jízdy.(Při hledání v různých diskuzích jsem zjistil,že je to běžná teplota motoru Hdi)Při zastavení,napříkad na křižovatce teplota klesne skoro na minimum a po ujetí dalších km zase stoupne ale už jen třeba na 70°C.Horší je to v ranních hodinách při cestě do práce(cca 20km).Teplota se většinou zastaví na první čárce na ukazateli teploty.Pokud zvýším otáčky,třeba ke 3tis teplota stoupne na nějakých 60°C a poté zas klesne na první čárku.Tento jev se mi objevuje asi měsíc.Auto topí hezky po ujetí asi 3km a spotřeba se nemění.

kód chyby určené na diagnostice: -

typ diagnostického přístroje: -

kroky učiněné pro odstranění chyby + následky: -
reagovat
David V
počet příspěvků2054
datum registrace16.05.2007
Středa 17.06.2015 10:30, Termostat
Myslím, že nedovírá termostat. Auto možná topí teď, když je venku teplo, ale v zimě to bude bída, když se teplota na volnoběh neudrží. To intenzivní chlazení při volnoběhu je dáno tím, že jede ventilátor klimatizace.
Udělejte pokus. Jezděte jeden den bez klimy (myslím pouze chlazení), aby neběžel trvale ventilátor chladiče klimatizace. Po zastavení by na volnoběh teplota neměla klesat, naopak měla by začít stoupat, protože chladičem nebude protékat vzduch. Pokud se to potvrdí, jet to určitě termostat.
reagovat
ps.slon
počet příspěvků16
datum registrace02.01.2015
Středa 17.06.2015 20:52, RE: 2.0Hdi-kolísá teplota
nepřihlášený uživatel napsal:
vozidlo: Peugeot 206 2.0 Hdirok výroby: 2000palivo: naftavýkon v kW: 66kód motoru: RHYpopis závady: Při jízde kolísá teplota chladící kapaliny.Pokud je venku teplo,dostane se teplota na cca 80°C asi po 10km jízdy.(Při hledání v různých diskuzích jsem zjistil,že je to běžná teplota motoru Hdi)Při zastavení,napříkad na křižovatce teplota klesne skoro na minimum a po ujetí dalších km zase stoupne ale už jen třeba na 70°C.Horší je to v ranních hodinách při cestě do práce(cca 20km).Teplota se většinou zastaví na první čárce na ukazateli teploty.Pokud zvýším otáčky,třeba ke 3tis teplota stoupne na nějakých 60°C a poté zas klesne na první čárku.Tento jev se mi objevuje asi měsíc.Auto topí hezky po ujetí asi 3km a spotřeba se nemění.kód chyby určené na diagnostice: -typ diagnostického přístroje: -kroky učiněné pro odstranění chyby + následky: -


Dobrý den, může být špatné čidlo teploty motoru. Nezdá se mi, že by teplota motoru při zastavení na křižovatce padla i při otevřeném termostatu z 80st. na minimum a v zápětí po rozjezdu opět poskočila na 60st.
Měl jsem podobný případ před X rokama na Fordu Sierra. Auto se po rozjezdu zahřálo skoro na optimální teplotu, ale pak padla ručička teploty na minimum a už se nepohla. Motor po zastavení byl na omak horký, auto normálně topilo a jezdilo. Vyměnil jsem termostat, ale nepomohlo to. Bylo to čidlo teploty motoru. Po výměně vše v pořádku.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Středa 17.06.2015 23:50, re:
Dobrý den. Váš vůz má s největší pravděpodobností vadný snímač teploty chladící kapaliny. Doprovodným jevem může být také zvýšení volnoběžných otáček.
reagovat


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.