0
zpět
 

diskuze k tématu: Opel Meriva 1.6 CDTi – chytrě řešený rodinný praktik

kategorie zařazení tématu: německá vozidla
Koloss
počet příspěvků639
datum registrace19.09.2008
Pondělí 27.04.2015 14:42, dveře
Tak hned první věta zvedla mé obočí. Cituji:

autor napsal:
Druhá generace Opelu Meriva se stala průkopníkem netradičního otevírání druhého páru dveří, kterou následoval například Ford s modelem B-Max.


Viděl autor článku vůbec Merivu a B-Max s otevřenými dveřmi? Meriva 2. generace má b-sloupek a dveře se otevírají proti sobě, B-max nemá středový sloupek a zadní dveře jsou posuvné.

A osobně bych chtěl vidět, jak do sebe žduchají lidé, kteří současně vystoupí z předního a zadního sedadla Merivy do toho stejného (údajně bezpečného) prostoru.
reagovat
Petr - TipCars.com
počet příspěvků3
datum registrace00.00.0000
Úterý 28.04.2015 10:36, bez problémů
Autor článku Merivu vůbec neviděl, natož aby ji řídil To však nic nemění na faktu, že u obou vozů se dveře otevírají netradičně proti směru jízdy. To mají oba vozy stejné, jen B-Max má šoupátka. O béčkovém sloupku není v úvodu ani zmínka.

S Merivou jsem najel mnoho kilometrů a důkladně jsem ji vyzkoušel ve všech jízdních režimech, dokonce i plně obsazenou. Vystupování obou pasažérů nečiní žádný problém, nikdo z cestujících si neztěžoval, zkoušel jsem i instalaci dětské autosedačky a naprosto ukázkové, jen to chce zvyk. Meriva mě mile překvapila.
reagovat
Koloss
počet příspěvků639
datum registrace19.09.2008
Úterý 28.04.2015 11:08, RE: bez problémů
Petr - TipCars.com napsal:
Autor článku Merivu vůbec neviděl, natož aby ji řídil To však nic nemění na faktu, že u obou vozů se dveře otevírají netradičně proti směru jízdy. To mají oba vozy stejné, jen B-Max má šoupátka. O béčkovém sloupku není v úvodu ani zmínka.S Merivou jsem najel mnoho kilometrů a důkladně jsem ji vyzkoušel ve všech jízdních režimech, dokonce i plně obsazenou. Vystupování obou pasažérů nečiní žádný problém, nikdo z cestujících si neztěžoval, zkoušel jsem i instalaci dětské autosedačky a naprosto ukázkové, jen to chce zvyk. Meriva mě mile překvapila.


Označit posuvné dveře jako otevírání proti směru jízdy, to chce asi kachní žaludek, když neumíte přiznat chybu. B-sloupek sice zmíněn nebyl, ale protože je srovnáváte a oba vozy mají netradičně řešené dveře, tak si jejich konstrukce celkový popis zaslouží. Když už třeba chcete zmínit auto se stejně řešenýma dveřma, tak třeba Rolls Royce Phantom. Nebo nějaká amerika to měla, zahrála si v Matrixu.
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.