Neděle 28.06.2015 18:32,
Opel Insignia - Motorizace?
Dobrý den,
zdravím všechny v redakci. Můj dotaz je následující. Rád bych si pořídil Opel Insignia, jelikož uvažuji o autu střední třídy kolem čtvrt milionu s nájezdem kolem 120 000km a tento vůz mi padnul do oka. Potřebuji něco, kam pohodlně usadím čtyři dospělé cestující. Přednost dávám kombi, ale sedan ani hatchback mi také nevadí. Ročně najedu tak 15 000km a za boha se nemůžu rozhodnout, jaký motor zvolit. Dost dlouho jsem uvažoval o dvoulitrovém dieslu o výkonu 96kw nebo 118kw, ale postupně jsem se, vzhledme k ročnímu nájezdu, začal klonit k 1,8 benzinu o výkonu 103kw. Vím, že jsou v nabídce i slabší motorizace, ale výkonu kolem 80kw jsem se, vzhledem k hmotnosti vozu, upřímě bál. Na 1,6 v benzinu o 132kw pro změnu všichni svorně nadávají, ale nějak jsem nedohledal konkrétně proč, ale myslím, že to souviselo s nevyrovnanou spotřebou. Nebo mám snad sáhnout po dvoulitrovém benzinu?. Každopádně, rád bych slyšel jakýsi kompletní rozbor vozu a jeho motorizací, případně na co si u něj dát pozor, jelikož je to něco, co jsem na serveru tipcars nedohledal, případně klidně i alternativy v dané cenové relaci.
reagovat