citace:
reakce na: BobanHTP, 08.12.2020 13:43 (Ahoj, já oslovím Renault Frýde ...)
Ty tady dogmaticky přesvědčuješ všechny o tom, že koncern je lepší na základě 2 aut... Přestože, pokud se nepletu, tak s ním máš sám špatné zkušenosti.
Já v Brně dostanu náhradní Clio za 250kč na den, Megane a Captur je myslím o 100Kč levnější. Přiznám se, že nevím jestli jde o ceny s DPH nebo bez. Kdyby náhodou auto k dispozici nebylo, tak mě zdarma odvezou do práce. Byl jsem asi 4x na větším servisním zásahu - 2x lakování přes pojistku, 2x nějaká závada, kvůli které bylo potřeba objednat náhradní díl. Auto bylo vždy hotové minimálně o 1 den dřív, než jsme byli domluvení. Auto vždy dostanu umyté a vysáte "v ceně" běžného servisu. Ceny jsou naprosto poplatné konkurenci, na starší vozy je poskytována sleva - to je imho taky běžné napříč značkami. Naproti tomu si pamatuji fakturu za servis fabie, která je oficiálně ještě firemní, ale slouží někde v rodině našeho majitele. Tam bylo nafakturované i umytí auta, a to ne za málo peněz. Ceny za filtry a olej komentovat nebudu, to že jsem ho ze servisu vezl je taky samozřejmé.
Jsem už pár let aktivní na FB fórech klubů renault. To je takové to místo, kde se schází vesměs nespokojení majitelé s nějakými závadami a málokdy se připojí někdo s bezproblémovým a spokojeným provozem.
Uznávám, že renault občas špatně šetří na periferiích. Jako jsou třeba pověstné motorky stahování skel na meganu II, zatékání přes torpédo, taktéž u dvojkových meganů a scéniců. Ale to, že mají nějak poddimenzované spojky, podvozky, výfuky a bůhvíco všechno, je prostě lež. Spojky s trvanlivostí 300tkm nejsou vyjímkou. Btw, taky znám octu, které se rozletěla spojka při 60tkm. A přístup serivsu? Řídí to ženská, je to její chyba, žádná záruka, kulance, vada materiálu nic... Navíc se renault umí použit ze svých chyb. Z původních špatných dci udělal motory, které jim může koncern závidět. Motorově za posledních 10 let udělali 2 chyby: 1,2 tCe, která nesnese krátké trasy. A nissaní 1,6, kterou uspokojili zákazníky místo toho, aby do meganu, dusteru a podobných nacpali spolehlivou 0,9tCe. Ale to je přece tříválec, takže je to fuj huj...
A ještě k tomu připoj tu optiku, že jak nové, tak ojeté renaulty se dají sehnat za úplně jiné peníze, než koncern...