0
zpět

diskuze k tématu: Ojetina do 150 000

kategorie zařazení tématu: poradna
Jeniček
počet příspěvků1
datum registrace01.09.2020
Úterý 01.09.2020 20:32, Ojetina do 150 000
Dobrý den, nějak se ztrácím v té dnešní nabídce ojetých aut a jejich motorů. Doteď jsem vlastnil pouze 4 auta. Všechno škodovky: dvakrát 120L, felicie 1,6 a teď vlastním jedničkovou oktávku 1,6 75kw, která dosluhuje(motor "žere" olej pomalu víc jak benzín,hnije...). Nejsem žádný závodník. Mám 2 děti 10 a 7 let, takže sedačka a podsedák. Občas se mi stane, že vezu vzadu nějakého pátého spolujezdce. Začal jsem pátrat po nějaké 7 místné slušné ojetině v rozmezí 120 000 až 150 000. Uvažoval jsem o VW Sharan, Peugeot 307, Ford Galaxy, S max... Bohužel známý automechanik mi to rozmluvil, že mě ty motory spotřebou vycucnou. Tak jsem začal hledat mezi Oktávií 2 (prý jsou předražený, poruchový a hnijou), VI golf (prý 1.2TSI a 1.4TSI jsou absolutni katastrofy, zvladaji se potkavat i pri stani s novyma rozvodama), Peugeoty prý mají měkký podvozek a co dva roky budu měnit tlumiče s pérama,.... Prý mám koukat na Hyundai, Kiu, Toyotu. Ptal jsem se i jinde a co člověk to jiný názor. Už nevím, čemu věřit. Jen ještě dodám, že můj roční nájezd je do 10 000km, takže nafta nepřipadá v úvahu. Prostě chci něco co mě bez větších poruch spolehlivě odvaze z bodu A do bodu B. Osobně se přikláním k tomu golfu, ale není to podmínka. Díky za radu.
reagovat
nahlásit
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Středa 02.09.2020 10:41, RE: Ojetina do 150 000
citace:
reakce na: Jeniček, 01.09.2020 20:32 (Dobrý den, nějak se ztrácím v ...)

Dobrý den, ohledně spolehlivého vozu do 150 000kč bych doporučoval zkusit Hondu Civic, stačí úplně 1.4VTEC. Není to sice kombík, jenže kufr typu liftback s 440l stačí i na Chorvatsko Hledejte ale vozy s jasnou servisní historií nebo si jej přivezte od dealera z Německa. Motory VTEC vydrží klidně 450 000km a tak v českém běžném bazaru bude mít přetočené kilometry až hanba

Jinak na Golf V a VI nedám dopustit, opět Vám může stačit i 1.4 MPI 59kw, silnější 1.6 MPI 75kw zvládá s přehledem dálnice a je tichší i než můj Rapid 1.2 TSI !
Nebojte se, v Golfu VI olej prostě "nežere", leda že by předchozí majitel měnil olej co 30 000km s nevalnou kvalitou(takoví se najdou v ČR). Jsou takoví, co nemění olejový filtr, "aby ušetřilil", což je už za hranou zdravého rozumu.
U Golfu V si jen dejte pozor na funkčnost automatické klimatizace, rády tam odcházejí mechanika i krokové motorky.
Doporučuji i VW Jettu, je to sice sedan, ale moc chyb nemá, do kufru se složenými sedačkami dám dospělácké horské kolo a ještě batohy. Technika je neuvěřitelně odolná, počínaje podvozkem, výfuky, konče kompresorem klimatizace, brzdama a antikorozní ochranou - ve své době bez konkurence a možná i dodnes.

Korejcům i30/Ceed II generace je právě dobré se vyhnout obloukem, protože měly aušusové katalyzátory, které se pomalů drolí a nenápadně spouštějí zkázu v motorech. Týká se to praktický všech atmosférických 1.4 a 1.6 a ani na foru Hyundaie nikdo neví, kdy se problém vyřešil a jestli vůbec. Doporučuji si přečíst: https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=152&t=38818

Upřímně řečeno, lépe než daní korejci poslouží Ford Focus III 1.6 Ti-VCT, což je fortelné auto, kde vůz je dobré nechat servisovat o člověka, co "zná" Fordy. Motory sigma totiž chtějí výhradně Fordí svíčky, přesně specifikovaný olej měněný raději co 15000km a výměna rozvodů také není triviální(chybí zajišťovací klínek).

Ohledně Toyoty, mají spolehlivé benzínové motory 1.4/1.6/1.8, vyjma 1.3VVT(nebrat). Možná by vás oslovila Corolla sedan nebo Verso. Opět berte ojetinu výhradně s jasnou historií od dealera, protože odolný vůz je obrovským lákadlem pro přetáčení km

Tož držím palec!
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.