sedlik18 napsal:
Přeci jen chci něco novějšího, řekněme rok 2006+. Škodovka vypadla kvůli averzi vůči značce a přehnané ceně. Trochu se bojím koncernových PD motorů, proto by mi byl milejší JTDm motor se kterým mám dobré zkušenosti třeba v Cromě nebo Alfě. Pak u Fordů nevím jak je to s motory TDCi, byli tam problémy s čerpadly a vstřikovači s tím, že mají životnost 100 tisíc km. Nemá někdo objektivní zkušenosti s PD motory s 6stupňovou převodovkou, 1.9DCi nebo 2.0DCi motory od Renaultu s 6stupni? Trošku mě to táhne k Laguně po FL rok 2005+ a pak Passat B5.5 Jinak zatím se přikláním ke Cromě, už jen proto, že mám zkušenosti jak na ní, když jsem do teď jezdil Bravem II JTDm
Mel jsem Mondeo TDCI 2004 a 2005 a pokud tankujete kvalitni naftu tak bych se vstriku nebal. Kazdopadne za cca 150tis budete mit novejsi Mondeo MK IV a tam jsou to jen prevlecene motory HDI. Takze to s puvodnimi TDCI od forda nema nic spolecneho. A 100kw TDCI/HDI patri k motorum hodne spolehlivym jak na vstrikovace tak celovou vydrz. Pokud se vam podari sehnat verzi 103kw urcite bezte do ni. Dle zkusenosti uzivatelu ma nizsi spotrebu nez verze 100kw. Passat 5,5 je krasne Auto, vzdycky se mi libilo, ale dneska si myslim, ze uz je to Auto za zenitem. I kdyz bude v dobrem stavu tak je to uz velmi zastarale Auto, ktere vzniklo nekdy v roce 1995 a k tomu se vztahuje i bezpecnost. Jinak prehnana cena u Skodovky je uplne stejna jako u VW nebo Seatu :) Spis co passat B6 1,9 TDI s DSG? Ma to sestikvalt a tento Motor je spolehlivy. Ale stale plati, ze za passat date vyssi sumu a bude vice ojete nez Mondeo nebo C5 ci Mazda 6. Na Lagunu jsem se taky dival, jen se mi nelibil zkoseny kufr u kombiku, ktery ubere prostor kdyz stehujete vetsi veci, coz pro me bylo zasadni, ale pro vas to muze byt treba nepodstatne. Jinak Alfa159 je za me jedno z nejkrasnejsich bezne dostupnych aut. To same ale musim rict i o C5 X7 ktera se vzhledove take velmi povedla jak zvenku tak interier podle me narozdil od predchozi C5, ktera byla mozna praktictejsi, ale krasou nikdy nevynikala a v interieru uz vubec ne. Hlavne po faceliftu prvni generace byl interier opravdu desny :)