0
zpět

diskuze k tématu: Ojeté spolehlivé auto na dlouhé vzdálenosti do 150 tis. Kč

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit
sedlik18
počet příspěvků2
datum registrace11.04.2017
Úterý 11.04.2017 19:05, Ojeté spolehlivé auto na dlouhé vzdálenosti do 150 tis. Kč
Zdravím,
poohlížím se po jiném ojetém autu.
jezdím denně do práce 100km po dálnici (5km k dálnici a pak 95 po ní) tj 5000Km měsíčně, proto bych opravdu rád naftový motor se 6 stupni a tempomatem. Rád bych něco většího, teď jezdím Fiat Bravem II 1.9jtdm a jednak to má jen 5 stupňů a pak na zadních místech je málo místa - mám 190cm. Cenově něco mezi 50-150 tisící, hlavní je pro mě spolehlivost a spotřeba. Spoustu práce si udělám sám - teď třeba rozvody, spojku, výměna nápravnice s tlumiči, pružinama, zadní náprava... ale abych neležel pod autem každý víkend. Pak mám doma Audi Allroad 2.5tdi s automatem, ale ta není pro tento nájezd to pravé, jen 5 stupňů s 10 litrovou spotřebou a drahým servisem, hodlám jej tedy prodat.
Škoda u mě nepřipadá v úvahu žádná, neprošlo by mi to u přítelkyně, jezdit v tom prý nebude, ale jakýkoliv derivát z koncernu nevadí. Jinak mi jde hlavně o auto které budu servisovat a bude nesmrtelné. Olej po 3 měsících, brzdy a ramena 1x ročně, rozvody každý druhý rok...
Nějaké nápady? Již nad hodně auty jsem přemýšlel ale nějak nevybral.
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Úterý 11.04.2017 19:17, RE: Ojeté spolehlivé auto na dlouhé vzdálenosti
sedlik18 napsal:
Zdravím, poohlížím se po jiném ojetém autu.jezdím denně do práce 100km po dálnici (5km k dálnici a pak 95 po ní) tj 5000Km měsíčně, proto bych opravdu rád naftový motor se 6 stupni a tempomatem. Rád bych něco většího, teď jezdím Fiat Bravem II 1.9jtdm a jednak to má jen 5 stupňů a pak na zadních místech je málo místa - mám 190cm. Cenově něco mezi 50-150 tisící, hlavní je pro mě spolehlivost a spotřeba. Spoustu práce si udělám sám - teď třeba rozvody, spojku, výměna nápravnice s tlumiči, pružinama, zadní náprava... ale abych neležel pod autem každý víkend. Pak mám doma Audi Allroad 2.5tdi s automatem, ale ta není pro tento nájezd to pravé, jen 5 stupňů s 10 litrovou spotřebou a drahým servisem, hodlám jej tedy prodat.Škoda u mě nepřipadá v úvahu žádná, neprošlo by mi to u přítelkyně, jezdit v tom prý nebude, ale jakýkoliv derivát z koncernu nevadí. Jinak mi jde hlavně o auto které budu servisovat a bude nesmrtelné. Olej po 3 měsících, brzdy a ramena 1x ročně, rozvody každý druhý rok... Nějaké nápady? Již nad hodně auty jsem přemýšlel ale nějak nevybral.

Croma II. Např.: http://www.tipcars.com/fiat-croma/fiat-croma-19jtd-88kwdualklimserviska-48731167.html
reagovat
Ingi88
počet příspěvků9
datum registrace11.01.2017
Úterý 11.04.2017 22:24, passat
mě by na požadavky docela seděl passat B5.5 s 1.9tdi 96kw - celkem robustní, pohodlné auto co nesežere... Problém asi bude sehnat dobrý kus, o jednom ve slušném stavu, dobře vybavený s poctivými 170ti tisíci km v sedanu bych věděl... není sice můj ani známých, ale zahlédnul jsem ho zrovna dnes na jednom gentlemanském fóru, kde si ještě lidé můžou věřit...
reagovat
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Středa 12.04.2017 10:03, RE: Ojeté spolehlivé auto na dlouhé vzdálenosti
sedlik18 napsal:
Zdravím, poohlížím se po jiném ojetém autu.jezdím denně do práce 100km po dálnici (5km k dálnici a pak 95 po ní) tj 5000Km měsíčně, proto bych opravdu rád naftový motor se 6 stupni a tempomatem. Rád bych něco většího, teď jezdím Fiat Bravem II 1.9jtdm a jednak to má jen 5 stupňů a pak na zadních místech je málo místa - mám 190cm. Cenově něco mezi 50-150 tisící, hlavní je pro mě spolehlivost a spotřeba. Spoustu práce si udělám sám - teď třeba rozvody, spojku, výměna nápravnice s tlumiči, pružinama, zadní náprava... ale abych neležel pod autem každý víkend. Pak mám doma Audi Allroad 2.5tdi s automatem, ale ta není pro tento nájezd to pravé, jen 5 stupňů s 10 litrovou spotřebou a drahým servisem, hodlám jej tedy prodat.Škoda u mě nepřipadá v úvahu žádná, neprošlo by mi to u přítelkyně, jezdit v tom prý nebude, ale jakýkoliv derivát z koncernu nevadí. Jinak mi jde hlavně o auto které budu servisovat a bude nesmrtelné. Olej po 3 měsících, brzdy a ramena 1x ročně, rozvody každý druhý rok... Nějaké nápady? Již nad hodně auty jsem přemýšlel ale nějak nevybral.

Ahoj, za mě koráb na dlouhé cesty je Ford Mondeo 2.0 TDCi. Za 150tis. možná jde sehnat něco v dobrém stavu
reagovat
mufik.martin
počet příspěvků248
Čtvrtek 13.04.2017 08:10, C5 nebo Mondeo
Sice trosku nerozumim tomu, proc by partnerka nejezdila Skodovkou, podle me octavia nebo superb jsou dobra, i kdyz predrazena auta. Ale nez jsem koupil C5 tak jsem hledal take v cenove kategorii do 150 tis. Jako nejlepsi volba mi nakonec zbyla C5 a Mondeo. Bohuzel vypadla MAzda 5, ktera nemela Automat, ktery jsem chtel. Ale po zkusenostech s Citroen C5 2008-doposud musim toto Auto pochvalit. Za danou sumu na bazaru moc lepsich Auto neni. Nerikam, ze C5 je nejlepsi na svete, Mondeo jsem chtel take, jen se naskytla dobra koupe Citroena a to rozhodlo, ale za dane penize mi tato tri auta prijdou nejlepsi, Mazda 6, Mondeo, C5. Jen jsou to prvni rocniky tech novych generaci, ale podle me vsechny 3 auta jsou spolehliva, bezpecna, na dalnici pohodlna a za Dany rozpocet budou mladsi a meine znicena nez obecne koncernova auta. I kdyz ja osobne, kdybych neresil tolik stari auta vs cenu tak me nejvice vyhovoval superb s Kombi s TDI s DSG, ovsem kvuli cene jsem ho musel vyradit. Pokud nepotrebujete velky kufr tak jeste Alfa Romeo 159 1,9 JTD by mohla udelat velmi dobrou sluzbu
reagovat
ewing1
počet příspěvků46
datum registrace29.05.2009
Čtvrtek 13.04.2017 10:42, VOLVO
Doporučuji značku VOLVO. Nejlépe Volvo 940 s benzínovým motorem a dát do toho LPG (naftový motor bych nebral, benzín je benzín) - ideální dovézt to auto ze zahraničí ve slušném stavu. Třeba ze Švýcarska.
reagovat
mufik.martin
počet příspěvků248
Čtvrtek 13.04.2017 12:20, RE: VOLVO
ewing1 napsal:
Doporučuji značku VOLVO. Nejlépe Volvo 940 s benzínovým motorem a dát do toho LPG (naftový motor bych nebral, benzín je benzín) - ideální dovézt to auto ze zahraničí ve slušném stavu. Třeba ze Švýcarska.

Ac mam starsi Volva hodne rad, tak si myslim, ze to neni idealni Auto na kazdodenni dojizdeni. Nejmladsim kusum je dnes 20 let, i presto, ze tato volva byla hodne spolehliva a najede hodne km, tak na kazdodenni jezdeni 100km tam a 100km zpet je 20 let stare Auto, v byt zachovalem stavu, preci jen uz riskantni. Toto Volvo bych videl idealne jako takovy nostalgicky "veteran" na vikendy, jako druhe Auto. Ale ne jako hlavni vuz na najezd 5 tis km mesicne. Tam bych opravdu sel radeji do neceho mladsiho. Klidne s LPG, provoz bude vyrazne levnejsi jak na palivu, tak na servisu. Sam jsem nedavno prodal Vectru s 300 tis km s LPG. Na plyn bylo najeto poslednich 100 tis km a Motor byl v perfektni kondici, bez uniku kapalin. Jen ta koroze a bezpecnost....ale spotreba 8l LPG byla proste suprova, 100km za cca 100kč :)
reagovat
sedlik18
počet příspěvků2
datum registrace11.04.2017
Čtvrtek 13.04.2017 12:41, .
Přeci jen chci něco novějšího, řekněme rok 2006+. Škodovka vypadla kvůli averzi vůči značce a přehnané ceně. Trochu se bojím koncernových PD motorů, proto by mi byl milejší JTDm motor se kterým mám dobré zkušenosti třeba v Cromě nebo Alfě. Pak u Fordů nevím jak je to s motory TDCi, byli tam problémy s čerpadly a vstřikovači s tím, že mají životnost 100 tisíc km.
Nemá někdo objektivní zkušenosti s PD motory s 6stupňovou převodovkou, 1.9DCi nebo 2.0DCi motory od Renaultu s 6stupni? Trošku mě to táhne k Laguně po FL rok 2005+ a pak Passat B5.5
Jinak zatím se přikláním ke Cromě, už jen proto, že mám zkušenosti jak na ní, když jsem do teď jezdil Bravem II JTDm
reagovat
mufik.martin
počet příspěvků248
Čtvrtek 13.04.2017 13:41, RE: .
sedlik18 napsal:
Přeci jen chci něco novějšího, řekněme rok 2006+. Škodovka vypadla kvůli averzi vůči značce a přehnané ceně. Trochu se bojím koncernových PD motorů, proto by mi byl milejší JTDm motor se kterým mám dobré zkušenosti třeba v Cromě nebo Alfě. Pak u Fordů nevím jak je to s motory TDCi, byli tam problémy s čerpadly a vstřikovači s tím, že mají životnost 100 tisíc km. Nemá někdo objektivní zkušenosti s PD motory s 6stupňovou převodovkou, 1.9DCi nebo 2.0DCi motory od Renaultu s 6stupni? Trošku mě to táhne k Laguně po FL rok 2005+ a pak Passat B5.5 Jinak zatím se přikláním ke Cromě, už jen proto, že mám zkušenosti jak na ní, když jsem do teď jezdil Bravem II JTDm

Mel jsem Mondeo TDCI 2004 a 2005 a pokud tankujete kvalitni naftu tak bych se vstriku nebal. Kazdopadne za cca 150tis budete mit novejsi Mondeo MK IV a tam jsou to jen prevlecene motory HDI. Takze to s puvodnimi TDCI od forda nema nic spolecneho. A 100kw TDCI/HDI patri k motorum hodne spolehlivym jak na vstrikovace tak celovou vydrz. Pokud se vam podari sehnat verzi 103kw urcite bezte do ni. Dle zkusenosti uzivatelu ma nizsi spotrebu nez verze 100kw. Passat 5,5 je krasne Auto, vzdycky se mi libilo, ale dneska si myslim, ze uz je to Auto za zenitem. I kdyz bude v dobrem stavu tak je to uz velmi zastarale Auto, ktere vzniklo nekdy v roce 1995 a k tomu se vztahuje i bezpecnost. Jinak prehnana cena u Skodovky je uplne stejna jako u VW nebo Seatu :) Spis co passat B6 1,9 TDI s DSG? Ma to sestikvalt a tento Motor je spolehlivy. Ale stale plati, ze za passat date vyssi sumu a bude vice ojete nez Mondeo nebo C5 ci Mazda 6. Na Lagunu jsem se taky dival, jen se mi nelibil zkoseny kufr u kombiku, ktery ubere prostor kdyz stehujete vetsi veci, coz pro me bylo zasadni, ale pro vas to muze byt treba nepodstatne. Jinak Alfa159 je za me jedno z nejkrasnejsich bezne dostupnych aut. To same ale musim rict i o C5 X7 ktera se vzhledove take velmi povedla jak zvenku tak interier podle me narozdil od predchozi C5, ktera byla mozna praktictejsi, ale krasou nikdy nevynikala a v interieru uz vubec ne. Hlavne po faceliftu prvni generace byl interier opravdu desny :)
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.