0
zpět

diskuze k tématu: nové větší auto

kategorie zařazení tématu: poradna, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 11.06.2015 08:40, nové větší auto
Dobré ráno všem,
mám prosbu. Bůh mi byl štědrý a nadělil mi dva kluky a celkem vysokou ženu (189 cm). Vzhledem k tomu, že kluci jsou ještě malinkatý, tak je vozíme v autosedačkách. A konstelace vysoké a krásné manželky a dvou autosedaček na zadních sedadlech způsobuje, že žena cestuje v poloze rodící indiánky. Proto hledáme nové auto. V současné chvíli máme Subaru Outback r.v. 2007. Na internetu jsem se díval na rozměry kabiny aut a jsem z toho tumpachovej. Teoreticky by měl být vyhovující například Passat, ale třeba Suberb, který je papírově menší, byl prakticky na délku větší.
Otázka tedy zní:
Víte někdo o autě a mate s ním praktickou zkušenost, které by bylo vpředu dostatečně pohodlné (aby tam člověk neseděl jako Lajka v raketě) a dozadu se vešla autosedačka.
Omezení na auto: Musí to být kombi, příp. sedan, s maximální výškou 155 cm a musí mít pohotovostní hmotnost měně než 1900 kg, kvůli parkovacímu stání. Na zadních sedadlech musí být isofix.
P.S. výměna či zavržení manželky nebo dětí nepřipadá v úvahu…
reagovat
PetrT
počet příspěvků1076
datum registrace24.05.2009
Čtvrtek 11.06.2015 14:07, těžko vybrat
Dříve by byla jasná volba Mondeo, ale současný model je v interieru tak strašný že to snad ani neni možný. Těžko něco vybrat, ale zase než Legacy bude větší asi všechno.
Současný Passat je velmi prostorné auto a v interieru Mondeo naprosto deklasuje provedením.
Mazda 6 je uvnitř malá, C5 taky, 508 je sesterský model C5 tak to asi lepší nebude. Laguna je prcek celkově, Insignia je na to jak vypadá také malá. Možná Mercedes E nebo A6 ale záleží na co máte peníze. Škoda že jste omezeni výškou (asi karusel?), tady by MPV bylo dobrá volba.
reagovat
Albi1
počet příspěvků91
datum registrace26.01.2009
Pátek 12.06.2015 10:34, rozměry
Zkuste se mrknout na tohle:

http://www.autorevue.cz/nova-skoda-superb-vs-passat-vs-mondeo-prvni-tabulkovy-souboj

reagovat
ps.slon
počet příspěvků16
datum registrace02.01.2015
Pátek 12.06.2015 11:43, RE: těžko vybrat
PetrT napsal:
Dříve by byla jasná volba Mondeo, ale současný model je v interieru tak strašný že to snad ani neni možný. Těžko něco vybrat, ale zase než Legacy bude větší asi všechno. Současný Passat je velmi prostorné auto a v interieru Mondeo naprosto deklasuje provedením. Mazda 6 je uvnitř malá, C5 taky, 508 je sesterský model C5 tak to asi lepší nebude. Laguna je prcek celkově, Insignia je na to jak vypadá také malá. Možná Mercedes E nebo A6 ale záleží na co máte peníze. Škoda že jste omezeni výškou (asi karusel?), tady by MPV bylo dobrá volba.

Nebudu v žádném případě polemizovat nad provedením a kvalitou jednotlivých aut, to je na vkusu každého "soudruha", co preferuje.
Nové Mondeo - vnitřek vidím jako evoluci předchozího modelu. Jestli povedená nebo ne, nevím. Mám model 2009 kombi a vnitřní prostor na mých 190cm je vynikající, samozřejmě i na zadních sedadlech, kufr pro rodinu s dětmi dostatečný.
Doporučím navštívit autosalon, vše si "ohmatat" a pak se rozhodnout. Za mne Mondeo ano.
reagovat
xtrox
počet příspěvků233
datum registrace01.11.2012
Pátek 12.06.2015 12:45, ...
nedávno jsem jezdil v oktávce třetí generace...na výšku mám tolik, co vaše žena a za mnou bylo až nesmyslně místa.
oproti subaře tuctovka, ale zkuste
reagovat
stréc od piva
počet příspěvků652
datum registrace23.11.2007
Pátek 12.06.2015 16:46, RE: ...
xtrox napsal:
nedávno jsem jezdil v oktávce třetí generace...na výšku mám tolik, co vaše žena a za mnou bylo až nesmyslně místa. oproti subaře tuctovka, ale zkuste

trošku trolling,ale jezdil jste někdy v Subaru ? srovnávat Octavii s Subaru jsou 2 zcela odlišné kategorie .Zatímco Octaviie je nižní střední (Hyundai I30 / Golf / Ceed) tak Subaru již snese srovnání s Passatem,M6
reagovat
subarák
počet příspěvků108
datum registrace22.03.2010
Pátek 12.06.2015 18:11, RE: ...
stréc od piva napsal:
xtrox napsal:
nedávno jsem jezdil v oktávce třetí generace...na výšku mám tolik, co vaše žena a za mnou bylo až nesmyslně místa. oproti subaře tuctovka, ale zkuste
trošku trolling,ale jezdil jste někdy v Subaru ? srovnávat Octavii s Subaru jsou 2 zcela odlišné kategorie .Zatímco Octaviie je nižní střední (Hyundai I30 / Golf / Ceed) tak Subaru již snese srovnání s Passatem,M6

Hele strécu, ty jsi asi taky neměl outback, model 2007 je podstatně menší než současný, který je skutečně vevnitř velký jak suberb. Navíc pán nepíše, kde manželka jezdí, jestli na místě řidiče, spolujezdce nebo nedejbože vzadu. A další věc, pokud je vpředu, typuju, že nejvíc chybí prostor na nohy, nad hlavou je místa dost (já jsem prcek, mám 178 cm a mám nad hlavou 13cm). Na místě spolujezdce dost překáží palubní deska, zejména pro kolena. Sedět mezi dětskýma sedačkama vzadu dokáže jen statečná žena(moje), a to má 168 cm a 52kg a ne moc dlouho.
Zaujala mě ta výška, schválně jsem změřil výšku outbaku (mám stejný model) a má přesně 155cm, nechce se mi věřit, že by parkovací místo bylo tak natěsno, že by tam nevešlo auto o 10cm vyšší, a pak už by nějaké MPV možná šlo např. F Smax
reagovat
PetrT
počet příspěvků1076
datum registrace24.05.2009
Pátek 12.06.2015 19:41, RE: ...
subarák napsal:
stréc od piva napsal:
xtrox napsal:
Hele strécu, ty jsi asi taky neměl outback, model 2007 je podstatně menší než současný, který je skutečně vevnitř velký jak suberb. Navíc pán nepíše, kde manželka jezdí, jestli na místě řidiče, spolujezdce nebo nedejbože vzadu. A další věc, pokud je vpředu, typuju, že nejvíc chybí prostor na nohy, nad hlavou je místa dost (já jsem prcek, mám 178 cm a mám nad hlavou 13cm). Na místě spolujezdce dost překáží palubní deska, zejména pro kolena. Sedět mezi dětskýma sedačkama vzadu dokáže jen statečná žena(moje), a to má 168 cm a 52kg a ne moc dlouho.Zaujala mě ta výška, schválně jsem změřil výšku outbaku (mám stejný model) a má přesně 155cm, nechce se mi věřit, že by parkovací místo bylo tak natěsno, že by tam nevešlo auto o 10cm vyšší, a pak už by nějaké MPV možná šlo např. F Smax

Poslední dobou se čím dál častěji setkávám s parkováním kdy v podzemní garáži zaparkuješ, auto se zvedne a pod tebou zaparkuje další. Tam se ta omezená výška dá pochopit.
reagovat
xtrox
počet příspěvků233
datum registrace01.11.2012
Čtvrtek 18.06.2015 14:14, RE: ...
stréc od piva napsal:
xtrox napsal:

v outbacku jsem jel pouze na místě spolujezdce, imprezou jsem trochu jezdil. vnitřní prostor imprezy 2010 je na úrovni o1. o2 je trošku větší (mám s nimi najeto přes 500 tkm) a o3 je uvniř delší (odhad) o 10 cm. jak jsem psal, až nesmyslně dlouhá
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.