0
zpět

diskuze k tématu: Nové MPV pro rodinu (4+1)

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, vše o spotřebě, automobilky, německá vozidla, francouzská vozidla, typ vozidla, osobní
AdamV
počet příspěvků1
datum registrace13.11.2016
Neděle 13.11.2016 11:23, Nové MPV pro rodinu (4+1)
Prosím o radu s výběrem nového MPV. Nájezd 10tis ročně většina km dálnice, automat!, na 10 a více let což mne ukazuje spíše na nové. 2 velké autosedačky pro malé děti plus občas babička mezi ně, mj. kvůli čemuž kombi nevidím reálně. Zvažuji.. Zafiru, vadí mi vyšší váha a spotřeba benzínů 1.6t 125kW.. i dieselů (jen dvoulitry), zřejmě vyšší provozní náklady a pojištění; Grand C4 Picasso, nižší váha a ok motory, obávám se velké ztráty ceny, spolehlivost, menší a nižší sedačky vzadu; nový Grand Scénic napjatě čekám na český ceník, ok motor 1.5dCi a 7 stupňový automat, pěkná spotřeba, moderní design, škoda dělení sedaček vzadu místo plně samostatných, otázka spolehlivost, ztráta ceny.. 5008 je již zastaralá a nová bude SUV drahé jak Kodiaq, Verso a Karens menší vozy malý kufr, Touran neslaný, nemastný, dražší mi přijde. Další postřehy a doporučení? :)
reagovat
azerty
počet příspěvků63
datum registrace23.06.2016
Neděle 13.11.2016 13:14, priority
Zajímavé, já bych měl jiné priority:
- u auta na 10+ let bych neřešil zůstatkovou cenu, po 10 letech rozdíly v absolutní hodnotě budou malé. Navíc za 10 let se může všechno změnit - zakážou naftu, Citroen zkrachuje, bude zdanění aut podle velikosti...
- u 10 tis/rok bych neřešil spotřebu
- rodinné auto bych chtěl co nejtěžší
reagovat
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Neděle 13.11.2016 14:20, Spíše co je sympatické :-)
Ahoj, azerty má fakt pravdu, máš tak malý nájezd, že spotřeba nehraje roli, diesel už vůbec není třeba.
Zbytková cena po 10 letech je spíše závislá na stavu vozu, než značce
Spíš si vyber auto, ze kterého máš radost, ať po 3 letech nehledáš nové
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.