0
zpět
 

diskuze k tématu: Nové aspekty tuzemského automobilového trhu

kategorie zařazení tématu:
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 01.11.2006 10:19, Z jedné vody načisto
Zajímavé, ale spíš bych pojednal každé téma (kapitolu) zvlášť a do větší houbky. Přece jen jsme na odborném serveru.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 02.11.2006 11:14, Statem podporovana vymena
Statem podporvana vymena aut to je teda nesmysl. Dalsi misto pro podvody. Zavedl bych ekologickou dan, drazsi povinne rucenia na stara auta (zpusobujou nejvetsi skody), stat by mohl snizit DPH na nova auta. Proste motivovat vsechny stejne. Dotace by podporila jenom ty hovada co maji stary krapy. Socialismu navzdy!
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 02.11.2006 14:25, životní prostředí
Autor je v jedné věci evidentně zaujatý a šíří bludy. "Staré auta" v celkovém měřítku znečišťují životní prostředí mnohem méně než "nové". Nejhorším znečištěním je polétavý prach, který vzniká při provozu JAKÉHOKOLIV auta. Takže nejlepší opatření by bylo autem vůbec nejezdit.

Když si uvědomíte, že nových aut (s katalyzátorem) je řádově mnohem více než starých (bez kat.) a zároveň nová auta najezdí řádově více km - více emisí, potom fakt, že jedno staré auto ma vyšší emise než jedno nové je téměř NEPODSTATNÝ.

Uvažoval tady někdo obrovské zatížení životního prostředí způsobené výrobou nových aut?

STK často neplní svou funkci? Odkud autor načerpal tuto informaci? V hospodě? STK plní svou funkci velmi dobře, výjimky samozřejmě existují, ovšem slovo "často" evokuje fakt, že se jedná snad o polovinu všech stanic.
Žádná STK si na sebe nevezme, že by vylepila známku tak zkorodovanému automobilu, jenž by bezprostředně ohrožoval bezpečnost!
Dokáže tady někdo poznat "velmi nebezpečné auto", aniž by jej důkladně prozkoumal na rampě a zkušebních přistrojích? Jak autor může vědět, že taková auta každodenně potkává na silnici, když o nich může vědět maximálně jakou mají barvu?
reagovat


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.