0
zpět
 

diskuze k tématu: Cebia certifikát

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, ostatní, automobilky, japonská vozidla
tahal
počet příspěvků1
datum registrace26.08.2016
Pátek 26.08.2016 13:05, Cebia certifikát
Zdravím

Nenašel jsem nikde podobné téma, tak snad nejsem slepý.
Budu si kupovat první auto a pokud možno u toho nenaletět.
Docela mě právě zaujal cevia certifikat, zajímalo by mě jestli má vůbec nějakou váhu, jestli se dá na to vůbec hledět - je to k něčemu atd. (slibují nestočený tacho, neukradený vůz atd).

Druhá věc - auto by mělo být do 75000. nějaký názory na ojetou almeru 1.5 nebo primeru?
Hlavně mě zajímá ta cebia - díky moc za rady!
reagovat
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Pátek 26.08.2016 13:55, Prohlídka i tak nutná :-)
Ahoj CEBIA je dobré vodítko ohledně historie vozu, resp. hlavně najetých kilometrech. To ale že auto bylo bourané a někde u garážníka opravené nezjístí. Takže sebou při koupi vzít automechanika, auto zvednout, projet atd...
reagovat
Driver79
počet příspěvků130
datum registrace20.11.2014
Pátek 26.08.2016 14:03, certifikat cebia
Obecně se dá říci, že Cebia určitě má informace které Ti mohou být užitečné. Zrovna tak aplikace MV kde ale musíš znát číslo z protokolu STK. Jsou ostatně i jiné weby které na základě VIN prozradí leccos a za peníze více.

Ovšem pokud někde v bazaru uvidíš nějaký certifikát, byl bych opatrný, vůbec bych se nedivil falzu apod... Zkrátka certifikát který vydává sám prodejce vozidla bych bral se rezervou a prověřoval na své triko.

Samostatnou kapitolo jsou pak auta, kde v minulosti není vidět žádný záznam a po dovozu do čr jsou stočena ještě před první STK či prohlídkou v servise. Zde již opravdu nebývá než pátrat po historii vozu jinak, nebo pečlivě zkoumat.

Dále se ptáš na ojetou (Primeru) do 75 tis.Kč. Zde asi bude rozhodovat stav auta více než certifikáty a km z nějakých systémů. Každopádně i tak Ti mohou dané služby poskytnout informace např. o totální škodě na vozidle apod... zkrátka abysis nekoupil nějakou opravenou totálku. Pozor - každá škoda na vozidle nemusí být v systémech zapsána. Zapisovány jsou zejména škody u novějších aut/kde plnila pojišťovna apod..
No a hlavně koukat a zkoumat na místě a ptát se proč.
Hodně zdaru.

Seznam webů:
Cebia:
https://www.zkontrolujsiauto.cz/

MV:
https://www.kontrolatachometru.cz/

http://uk.vin-info.com/
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.