0
zpět
 

diskuze k tématu: Neodhlášení auta po ekologické likvidaci

kategorie zařazení tématu: poradna, ostatní
buldozer
počet příspěvků15
datum registrace21.05.2016
Úterý 23.01.2018 23:35, Neodhlášení auta po ekologické likvidaci
Dobrý den,
mám takový specifický problém na který jsem na netu nenašel odpověď. Koncem roku 2016 jsem prodal auto na ND. Celou věc jsme řešili tím, že jsem si schoval SPZ, pán dostal technický průkaz a udělali jsme smlouvu o koupi vozidla. On potom vozidlo sešrotoval, papírek s potvrzením a techničákem mi poslal a já považoval věc za uzavřenou. Pojistka mi doběhla, takže jsem ji taky neřešil.
Teď budu kupovat auto nové a v rámci výzkumu toho, jak že se to dělá, jsem narazil na to, že jsem pravděpodobně měl auto odhlásit :O... I když bylo sešrotované... Jenže nemůžu najít to potvrzení o eko likvidaci... Jinak malý TP, velký TP a poslední zelenou kartu mám... ČKP se mi neozvala s tím, že bych měl nepojištěné auto a měl bych platit pokutu a už to bude hodně přes rok, což se mi zdá zvláštní.. Tak je asi z registru pryč? Myslel jsem si právě, že to vrakoviště se eviduje elektronicky.
Myslíte, že to je problém a budu muset platit nějakých těch 50 kč/den pokutu a zapláču nad svojí demencí o nějakých 40 hadrů? Nebo se dá na tom šrotišti dohledat, že bylo auto zlikvidováno? Asi by to v systému mít měli, ne?

TL;DR: jak moc velkej průser je ztráta protokolu o ekologický likvidaci automobilu?

Díky moc za jakýkoliv info, mám z toho naděláno. Při nejhorším sem příští týden napíšu, jak to dopadlo.
reagovat
6M/T
počet příspěvků47
datum registrace10.09.2016
Středa 24.01.2018 08:36, ČKP
ČKP získala zpět možnost vymáhat ´´nezaplacené´´ pojistné až od letošního roku, pokud prokážete že auto neexistuje, třeba právě kopií dokladu o likvidaci kterou si vyžádáte tam kde byl vůz sešrotován, nebudete platit nic. Jinak good luck, po mě chtěli za vozík 10.000CZK za tři měsíce kdy nebyl pojištěný a navíc jsem ho v té době ještě ani nevlastnil Minimálně hurry na dopravku a udělejte deposit. A další maličkost-pojistka NEDOBÍHÁ, pojistka se musí vypovědět Svatá Prostato...
reagovat
buldozer
počet příspěvků15
datum registrace21.05.2016
Pátek 26.01.2018 23:28, dopadlo to!
tak to nakonec dneska dopadlo, pán co ho nechával sešrotovat si vzpomněl kde, dali mi papír, dojel jsem na registr, tam se jakože slečna hrozně divila, proč ho ruším až teď, ale díky kopii nemohla říct ani popel... uff. a novej golfík už je doma na dvoře - všechno dobře dopadlo!
díky moc a šťastný kilometry všem.-)
reagovat


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.