0
zpět

diskuze k tématu: náhrada za SUV - volba?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, typ vozidla, osobní
HankaH
počet příspěvků2
datum registrace08.04.2015
Úterý 14.04.2015 13:31, náhrada za SUV - volba?
Dobrý den, do doby než jsem si přečetla vaše recenze na SUV ( požadovaná cena do 350tis. - těchto aut je málo, cena je cca vyšší o 100tis. oproti ostatním, vyšší spotřeba atd.), tak jsem od jeho koupi upustila a chtěla bych nějaký kompromis. Vzhledem k blížícímu důchodu potřebujeme auto s nižší spotřebou, levnějšími náhradními díly., tedy spolehlivé. Auto bude používáno nejvíce na jízdu po dálnici na chatu, nájezd cca 15tisíc ročně . Auto budou používat 2 osoby.Dosud jsme vlastnili VW Passat a až poslední nás velmi zklamal a to díky nákladné opravě vstřikování.
Můžete prosím poradit? HH
reagovat
nahlásit
Ne321
počet příspěvků196
datum registrace02.07.2013
Úterý 14.04.2015 16:24, Passat
Klidne si kupte dalsi Passat. Dnesni koncernove vstrikovaci systemy nejsou o nic horsi mozna spise lepsi nez obdobne systemy konkurence. Od zavedeni CR dieselu se neni treba VW dieselu bat.
reagovat
nahlásit
HankaH
počet příspěvků2
datum registrace08.04.2015
Středa 15.04.2015 11:59, náhrada za SUV - volba
Děkuji za reakci, ale měla jsem na mysli kompromis mezi SUV a klasickým osobním vozem tzn. něco vyššího a o něco menšího než Passat? Benzín nebo naftu? SUV bylo moje přání a nerada od něj ustupuji
reagovat
nahlásit
tomaskrtek
počet příspěvků982
datum registrace18.03.2008
Středa 15.04.2015 12:20, RE: náhrada za SUV - volba
HankaH napsal:
Děkuji za reakci, ale měla jsem na mysli kompromis mezi SUV a klasickým osobním vozem tzn. něco vyššího a o něco menšího než Passat? Benzín nebo naftu? SUV bylo moje přání a nerada od něj ustupuji

proč od něj ustupujete? mám benzínové SUV přes sedm let, a vyjma vyšší spotřeby kterou jsem loni eliminoval přestavbou na LPG a vyšší ceny pneumatik nepozoruji rozdíl oproti osobáku. proč ne nového Dustera? zánovní Kiu Sportage či Hyundai ix35? Suzuki GrandVitara, Toyota Rav4...
reagovat
nahlásit
woji
počet příspěvků17
datum registrace13.09.2013
Středa 15.04.2015 14:09, Ford C-max
Dobrý den, podle Vašeho popisu bych se pokusil sehnat Ford C-max 1,0 ecoboost. Velikostně je menší než passat, ale zachovává si vyšší posez. Nákladově také nebude drahý. Malá pojistka díky obsahu. Dále pak spotřeba není nikterak vysoká a servisní náklady jsou v celku přijatelné. Motory se nekazí a celkově tento model nemá žádné problémy.
reagovat
nahlásit
brin
počet příspěvků727
datum registrace28.03.2011
Středa 15.04.2015 22:04, Passat
Passat měl v naftovém dvoulitru problematické vstřikovače, které se v autorizovaném servisu měnily i u 10letého auta na kulanci! O závadě se vědělo. Jedny Čechy takto vůz nechal stát v Chorvatsku po příjezdu na dovolenou, kdy přijeli a druhý den už nenastartovali.

Co se týče doporučení, šel bych po netradičních vozech, třeba Cactus, Ford Fusion apod. Za tu cenu koupíte nové s 5letou zárukou a bude se vám z toho opravdu dobře vystupovat. Prarodiče řešili podobné problémy.
reagovat
nahlásit
Petr S
počet příspěvků1250
datum registrace28.11.2008
Středa 15.04.2015 23:26, Kompromis mezi SUV a osobákem
Zvažte MPV, do kterého se lépe nastupuje oproti osobnímu autu. Např. Corollu Verso nebo Verso s benzínovou 1,8. V rodině jezdíme Versem s motorem 1,8 dlouhodobě za 6,7l.
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Sobota 18.04.2015 00:48, RE:
Dobrý den. Jako náhradu za VW Passat Vám doporučuji vůz střední třídy s benzínovým motorem. Z této kategorie připadají v úvahu například Mazda 6, Toyota Avensis nebo Honda Accord. Všechna tato auta jsou nadprůměrně spolehlivá. Zklamat by Vás neměl ani Ford Mondeo.
reagovat
nahlásit
stréc od piva
počet příspěvků652
datum registrace23.11.2007
Sobota 18.04.2015 08:15, DaDu
zeptám se,když chcete SUVčko,tak proč si nekoupíte Dacia Duster?
Jednak se Vám bude pohodlně nastupovat,lepší výhled,nikdo Vám jej neukradne,minimální provozní náklady.

Za 350 000.-kč jej seženete v benzínové 1,6 77kw dokonce ve 4x4.
S doplatkem cca 15 000kč i tempomat,navigace,parkovací senzor.

Záruka 3 roky nebo průjezd 100 000km.

O tom,že Duster je daleko úspěšnější než Yetti svědčí,že Dusteru se v Evropě prodá 2x více než Yettiho.

reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.