0
zpět

diskuze k tématu: Náhrada za BMW 320d e91 130kw -> bezpečnější vůz

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit
David Rad
počet příspěvků1
datum registrace03.08.2018
Pátek 03.08.2018 11:19, Náhrada za BMW 320d e91 130kw -> bezpečnější vůz
Zdravím,

obracím se na zdejší odbornou veřejnost s dotazem týkajícím se výměny mého stávajícího vozu za jiný - lepší.

V současné době jezdím BMW 3 e91 (2009) a jsem s ním velice spokojen. Chtěl bych však s ohledem na bezpečnost a velikost kufru vozidlo, které by mi a mé rodině více vyhovovalo.

Hledám vozidlo ojeté v cenovém limitu cca 350.000,- Kč a bohužel nejsem schopen se rozhodnout. Do výběru mi spadla "velká" rodinná kombi, případně "kompaktní" SUV. Bohužel v cenovém limitu, který mám se mi zdá, že u starších vozů zlepšení bezpečnosti není tak markantní a novější vozy, kde už bych měl pocit (iihs + euro ncap), že zlepšení je, tak ty zase mnohdy překračují limit 350 tisíc.
Předběžně mi vychází BMW řady 5 (2010), X3 (2011), audi A6, audi Q5, mercedes GLK, ford mondeo, volvo XC70, volvo V70. Na plnohodnotná SUV typu X5, Q7, XC90 vychází do limitu 350 tisíc taková řekněme nepřesvědčivá auta a nejsem si jist, že nabízejí oproti "velkým" kombi a "kompaktním" SUV vyšší bezpečnost.

Proto prosím o radu, jaký model si vybrat aby došlo k výraznému zlepšení na straně bezpečnosti a velikosti kufru a kabiny (v druhé řadě) oproti BMW 3 e91.
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.