0
zpět

diskuze k tématu: MPV 4x4 sharan,alhambra,galaxy

kategorie zařazení tématu: poradna, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 30.12.2012 18:18, MPV 4x4 sharan,alhambra,galaxy
Dobrý den,
rád bych Vás požádal o radu.
Uvažuji o koupi MPV sharan-alhambra-galaxy (nebo jiného auta v této třídě). Typ auta mi vyšel po pročtení článků zde i jinde. Potěšil by mne však pohon všech čtyř kol a o tom jsem se tu nedočetl. Nejsem si jist, jak je to s jeho spolehlivostí a jak zvyšuje provozní náklady. Prodejní ceny mi připadají obdobné jako u aut bez 4x4. Moje cenová hranice je +-150.000Kč.
Pohon 4x4 pro mě není nezbytný, jenom jezdíme rádi na hory a zatím jsme to zvládli s naším už skoro malým Mondeem taky. Má smysl chtít pohon 4x4 nebo je na něj lepší zapomenout?

Mimochodem - existuje nějaký jiný typ MPV který by byl podle Vás vhodnější? Ještě víc by se mi líbil Transportér 5 ale připadá mi výrazně dražší po všech stránkách. Taky Toyota Previa vypadá pěkně ale bojím se provozních nákladů. Hledám auto na přepravu rodiny - co největší prostor a spolehlivost za málo peněz z hlediska nákupu i provozu (potřebuji 5 míst skoro stále, další dvě se hodí, k tomu velký zavazadelník a pevný střešní nosič v létě na kajaky). Dynamika jízdy pro mě není na prvním místě. Najedu cca 20.000km ročně. Děkuji velmi za radu. Zdravím.
Honza
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Čtvrtek 17.01.2013 19:38, Re:MPV x4
Dobrý den, vzhledem k požadované ceně a případnému pohonu 4x4 jste si vybral dobré kandidáty. Není totiž moc výrobců, co by nabízela MPV s pohonem všech kol. U těchto vozů z koncernu Volkswagen je pohon zadní nápravy řešen pomocí mezinápravové spojky Haldex a ta potřebuje údržbu (výměnu oleje). K tomu si u čtyřkolky musíte přidat zhruba půl litru paliva navíc na každých 100 kilometrů. A nakonec musíte , vzhledem k tomu, že se jedná o ojetý vůz a nevíte, jak se s ním dříve zacházelo, počítat s možností poruchy spojky. Shrnul bych to asi takto - pokud na 4x4 opravdu netrváte, raději kupte klasickou předokolku. Spotřeba bude nižší a stejně taky náklady na údržbu.S každým z Vámi vybraných aut vyjedete na hory stejně jako s Mondeem. Pokud by Vás zajímala jiná auta, zkuste se podívat třeba na Renault Espace nebo Opel Zafira.
S pozdravem
Karel Směšný, Tipcars.com
reagovat
nahlásit
zdenyx
počet příspěvků26
datum registrace27.11.2012
Pátek 18.01.2013 13:20, sharan
Se sharanem jezdím,horší nástup topení. Pokud není bufík nebo aspoň vyhřívání sedaček,tak v zimě celkem boj. Motoricky držák-96 kw,spotřeba od 7 do 9-ti litrů. A 4x4 doporučuji. Na sněhu s prázdným autem je to fakt zajímavý.
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všechna práva vyhrazena.