0
zpět
 

diskuze k tématu: Mercedes-Benz E (W211) – bude spolehlivě sloužit?

kategorie zařazení tématu: německá vozidla
Paul
počet příspěvků773
datum registrace07.11.2008
Úterý 21.01.2014 08:31, E - ano
Základní benzíny jsou doporučitelné. Buhužel větší šestiválce a myslím že i V8 měly problémy s rozvody. Spolehlivější automat je 5ti stupeň. Je třeba v něm jednou za čas vyměnit olej. Ostatní problémy byly popsány v článku. Asi si vůz chcete nechat na delší dobu, takže na něm určitě nešetřete. Doporučuji se podívat do nabídky dealerů MB, kteří tyto vozy mohou mít vykoupené protiúčtem, s jasnou servisní historií. Na západ od nás je MB E v sociálnějších verzích stále populární soukromé auto u starších lidí, takže tomu pak odpovídá i nájezd a celkový stav.
reagovat
Rover623
počet příspěvků96
datum registrace14.04.2009
Úterý 21.01.2014 15:35, Koroze
U těchto vozů je ještě nutné dát pozor na korozi, rezne to hlavně kolem předního a zadního okna, bohužel stylem zevnitř ven. Tedy v momentě kdy zvenku objevíte puchýřek, už je obvykle díra až dovnitř, proto bych věnoval velkou pozornost stavu těsnění kolem oken a krycích plastů, nerovnosti nebo potrhané těsnění mohou značit problém se začínající korozí. Další věcí jsou špatně řešené svody kolem předního okna, snadno se zacpou bordelem a potom zatéká do palubní desky. Tedy prohlédnout svody jak moc jsou zanesené a nebojte se zvednout kobereček u spolujezdce, pokud do auta teklo, budou stopy hlavně tam. Také věnujte velkou pozornost vyzkoušení veškeré elektriky v interiéru, odcházejí hlavně přepínače, sice nestojí mnoho, ale výměna všech už se může hodně prodražit.

Jinak platí to co je v článku, až na ty úniky oleje z automatu. U této řady platí, že olej může unikat i z manuálu. Automaty jsou jinak spolehlivé, jen je potřeba pravidelně měnit olej a filtr, bohužel podle typu motoru může mít automat náplň až 12 litrů oleje (cena je asi 200,- za litr) a navíc je ta převodovka (na rozdíl od jiných výrobců) velmi citlivá na správnou hladinu oleje (poškození může způsobit i přelití).
reagovat
Ares666cz
počet příspěvků4
datum registrace26.08.2012
Pondělí 22.09.2014 19:06, Mercedes E320cdi
Ty ceny co jsou vepsané výše jsou opravdu směšné. V dnešní době je mercedes E na náhradní díly (druhovýroba) levnější než na škoda, ford atd. Mechy a repase systemu SBC je max 15tis kč. Klidně zařídím, mnohem levnější jsou i měchy a kotouče jsou za polovinu než se píše i ty destičky. A další věc ohledně motorizace. určitě bych do tohoto vozidla bych nedoporučoval slabší motor, kvůli váze automobilu.( budete muset více šlapat aby to jelo) v silnějších verzích např. 320cdi jen lehce šlapete na pedál. Spotřeba dálnice 7.5 při 160km/h město 10.5L kombi 8L. Kdo chce jinou spotřebu nekupovat toto auto.
citace:
KDO CHCE OPICI, MUSÍ MÍT I NA BANANY.
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.