0
zpět

diskuze k tématu: Lhůta pro zaslání TP při koupi vozu z bazaru

kategorie zařazení tématu: poradna, ostatní, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 10.04.2014 17:01, Lhůta pro zaslání TP při koupi vozu z bazaru
Dobrý den, koupila jsem vůz v AAA auto, prosím o info v jaké lhůtě jsou povinni mi zaslat TP? V úterý to bude 30 dní. Ještě jsem navíc zjistila, že vozidlo, které jsem koupila, dál nabízejí na svých internetových stránkách a to za nižší cenu než jsem zaplatila. Je takové chování v pořádku?
Děkuji za odpověď a přeji pěkný den.
reagovat
nahlásit
eTeflon
počet příspěvků173
datum registrace04.11.2008
Pátek 11.04.2014 01:09, Standardní chování
Dobrý den, záleží co jste podepsala za smlouvu. Některé bazary mají ve smlouvě, že do 30-ti dnů zašlou velký TP. Každopádně většinou to funguje tak, že do 3-10 pracovních dnů má zákazník velký TP. A to, že stále inzerují Váš vůz je v případě áček normální! Nechci být sprostý, ale jsou to prostě hovada! Mám několik zkušeností s áčkama a ani jednu dobrou!

Přeji Vám pevné nervy a brzké vyřešení problému.
reagovat
nahlásit
tomaskrtek
počet příspěvků982
datum registrace18.03.2008
Pátek 11.04.2014 08:37, RE: Standardní chování
eTeflon napsal:
Dobrý den, záleží co jste podepsala za smlouvu. Některé bazary mají ve smlouvě, že do 30-ti dnů zašlou velký TP. Každopádně většinou to funguje tak, že do 3-10 pracovních dnů má zákazník velký TP. A to, že stále inzerují Váš vůz je v případě áček normální! Nechci být sprostý, ale jsou to prostě hovada! Mám několik zkušeností s áčkama a ani jednu dobrou!Přeji Vám pevné nervy a brzké vyřešení problému.

přesně tak, záleží na tom co je napsáno ve smlouvě. ale i kdyby tam bylo 30 dní a vy to dostala až za 60 tak tam bude nějaká klauzulka o objektivních důvodech a stejně si na nich nic nevezmete. jedině uhánět uhánět uhánět. bohužel dnes kdy je nutné osobní odhlášení na příslušném DI jsou časové komplikace celkem běžné. hlavně že je auto v pořádku a jezdí jak má, ne?! a to že váš vůz inzerují dále není žádný podvod ale marketingový tah, zavoláte, řeknou že je čerstvě prodané a nabídnou deset jiných. moje auto tam inzerovali ještě měsíc poté co se v něm proháněl jeho nový majitel.
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků1
datum registrace11.04.2014
Pátek 11.04.2014 16:30, RE: Standardní chování
eTeflon napsal:
Dobrý den, záleží co jste podepsala za smlouvu. Některé bazary mají ve smlouvě, že do 30-ti dnů zašlou velký TP. Každopádně většinou to funguje tak, že do 3-10 pracovních dnů má zákazník velký TP. A to, že stále inzerují Váš vůz je v případě áček normální! Nechci být sprostý, ale jsou to prostě hovada! Mám několik zkušeností s áčkama a ani jednu dobrou!Přeji Vám pevné nervy a brzké vyřešení problému.

Dobrý den, prohlédla jsem smlouvu včetně OP a lhůta pro vydání TP zde uvedena není. Je tedy nějaká zákonná lhůta do kdy mi jej musí poslat?
reagovat
nahlásit
brin
počet příspěvků727
datum registrace28.03.2011
Sobota 12.04.2014 15:25, TP
U mě to nedávno trvalo asi 10 dní. Což je celkem běžná lhůta, řekl bych. Tvrdili, že pošlou hned, ale bylo mi jasné, že to hned nebude.
reagovat
nahlásit
xtrox
počet příspěvků233
datum registrace01.11.2012
Pondělí 14.04.2014 10:32, ...
nepleti-li se, jste jako nový vlastník povinen do 10 pracovních dnů zaregistrovat vozidlo...ale tato povinnost není nijak vymáhána ani sankcionována.

zkuste zavolat, že vás zastavili policajti, že jste jim ukázala kupní smlouvu a že se hodně podivují, předat áčkám "strážníka", který se ožene dotazem, proč majitelka nemá technický průkaz, když lhůta pro přihlášení ze zákona dle paragrafu xyz odstavce yzx dávno proběhla a že je to velmi nestandardní jednání a že "paní sice pokutovat nebude, ale dá to do hlášení jako podnět k prověření příslušným kolegům"
reagovat
nahlásit
Ma007
počet příspěvků198
datum registrace26.11.2013
Pondělí 14.04.2014 16:40, TP
No neviem či by som odchádzal z bazáru bez peňazí, bez TP a len so zmluvou. Ak sa niečo pototo, tak auto na seba nezapíšem, nepredám, možem ho len vrátiť a súdiť sa o moje peniaze. Aj keď som kupoval nové auto, tak predajcovi som faktúru zaplatil až po tom ako som držal doklady v ruke, samozrejme bola tam predtým záloha.

reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Čtvrtek 05.06.2014 13:21, re:
Dobrý den. Lhůta pro zaslání všech dokladů potřebných k přihlášení vozu může být různá podle toho, jak je spolu ob strany dohodnou. Většinou se jedná o 7-14 dní, měsíc už je podle mého názoru příliš. Doporučil bych Vám kontaktovat prodejce a na situaci se informovat.
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.