0
zpět

diskuze k tématu: Koupě SUV do 300tis.

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit
matespařez
počet příspěvků5
datum registrace15.11.2014
Sobota 15.11.2014 09:32, Koupě SUV do 300tis.
Dobrý den,
uvažuji o nákupu staršího SUV. Nemůžu se rozhodnou jakou značku zvolit. Celkem mi ani na ní nesejde. Mám spíše obavy koupit takový drahý vůz a přitom se obávat co může přijít. Chápu, že se jedná o ojetou věc a je jasné ,že časem se objeví jisté problémy. Chci aby mi takové auto vydrželo 6 let alespon.
reagovat
nahlásit
subarák
počet příspěvků108
datum registrace22.03.2010
Sobota 15.11.2014 10:55, Dacia
Jestli vám skutečně nezáleží na značce, kupte si Dacii Duster. Za 300 tis bude skoro nová, v záruce. Akorát s tím moc neohromíte sousedy.
Jinak těžko radit někomu, kdo se nenamáhá sdělit podrobnější požadavky jako kolik ročně najedu, jakou výbavu požaduji, jestli to může být 4x2 nebo musí mít 4x4, jak velký auto to má být (je podstatný rozdíl ve velikosti Suzuki SX4 a BMW X5) , jestli máte rezervu na počáteční nutný servis atd.
reagovat
nahlásit
PetrT
počet příspěvků1076
datum registrace24.05.2009
Sobota 15.11.2014 10:56, chevy
Já si před pár lety koupil jako pracovní Chevrolet Trailblazer. Má šestiválec 4.2 s 280k, poctivou mechanickou čtyřkolku, skoro všechny jsou komplet v kůži, automat, dualklima, paměti sedaček, dobré radio... prostě nic neschází. Dal jsem do něj plyn a jezdil levněji než ted s novým multivanem.
I s plynem to vyšlo na nějakých 160t, r.v. to byl 2003. Jezdí dodnes bez problémů, vídám ho často. Jediné co může štvát je že se olej mění velmi často, 10t km je už na něj dost. Zase ale je levný.
Parádu jako touareg nebo x5 asi neudělá, ale stojí půlku a tím že jich moc neni úspěšně maskuje věk. Uplně stejné auto je Saab 97, jen jiná kastle a hezčí interier. Ten už může dělat parádu.
reagovat
nahlásit
matespařez
počet příspěvků5
Sobota 15.11.2014 11:50, odpoved
děkuji za odpovědi. nejsem tak zběhlý v tam jakoé informace bych měl dodat. Ročně najedu tak 15-20tis. km. více to nebude. nepožaduji žádnou zázračnou výbavu ale jen základní včetně klimatizace ale předpokládám že vozidlo i dle toho jak jsem se díval za 300tis. má již vybavu značnou. Rozhodně nechci vyšší obsah než 2,0. Opravdu děkuji za rady a věřím že BMW X5 za 300tis. ve stavu aby mi jezdilo a fungovalo dalších 6 let neseženu :)
reagovat
nahlásit
tomaskrtek
počet příspěvků983
datum registrace18.03.2008
Sobota 15.11.2014 21:53, RE: odpoved
matespařez napsal:
děkuji za odpovědi. nejsem tak zběhlý v tam jakoé informace bych měl dodat. Ročně najedu tak 15-20tis. km. více to nebude. nepožaduji žádnou zázračnou výbavu ale jen základní včetně klimatizace ale předpokládám že vozidlo i dle toho jak jsem se díval za 300tis. má již vybavu značnou. Rozhodně nechci vyšší obsah než 2,0. Opravdu děkuji za rady a věřím že BMW X5 za 300tis. ve stavu aby mi jezdilo a fungovalo dalších 6 let neseženu :)

ale Infiniti fx35 2006 a novější ano. a jezdit bude, i za deset let
reagovat
nahlásit
matespařez
počet příspěvků5
Neděle 16.11.2014 08:05, díky :)
moc děkuji za tip. auto je to bezpochyby krásné ale trošku mě odrazuje ten obsah. Uvažoval jsem nad typem auta Kia Sportage, Hyundai ix 35, Mazda cx 7, Ford Kuga Wv Tiguan.
reagovat
nahlásit
free78
počet příspěvků300
datum registrace19.09.2008
Neděle 16.11.2014 10:51, motivace ke koupi SUV?
Asi jsem nepochopil motivaci k nákupu tohoto vozu v případě tohoto konkrétního tazatele. Takže, chce SUV, ale v autě nesmí být motor o objemu vyšším než 2 litry. Proč? Tak na jednu stranu chci véké a těžké auto, přičemž současně ale v autě nesmí být odpovídající motor. Současně by bylo dobré, aby se jednalo o levné SUV (něco od Hjondé třeba), ale ne zase moc levné (Dacia), která již asi není dostatečným imagemakerem.
Čili tazatel nemá 1000 korun ročně na dražší povinné ručení, obává se o něco vyšší spotřeby (ale SUV chce), obává se ceny za servis (zde oprávěná a správná obava z X5), proto uvažuje i nad korejským vozem, patrně v domění že když je korejec při koupi levnější než škodovka, že určitě budou levnější i náhradní díly (což je omyl).
Podle mne by buď mělo dojít buď ke změně postojů tazatele (uvědomění si, že SUV není o šetření), nebo k pečlivému zvážení proč vlastně chce SUV. Pokud je z nějakého důvodu potřeba pohon 4x4, tak ten je k dispozici i u běžných vozů (Kango 4x4, Octavia 4x4, cokoliv od Subaru...)
Přeju hodně štěstí s výběrem. Před koupí bych doporučil nejen celkový technický stav oveřit odborníkem, ale nechat zkontrolovat i funkčnost pohonu 4x4. Oprava by se mohla prodražit mnohem více, než pár stokorun za nějaké povinné ručení.
reagovat
nahlásit
matespařez
počet příspěvků5
Neděle 16.11.2014 11:07, děkuji
dobrý den,
děkuji za Váš příspěvek.chápu jaký postoj může mnou výše napsané poznámky způsobit. nicméně mým dotazem opravdu je jako SUV by jste mi doporučili ke koupi do mnou udané ceny. Nejedná se o vyšší pojištění a další záležitosti. chci znát postoj lidí, kteří SUVjiž vlastní, jakou značku a zda jsou s ním spokojeni a jestli by doporučovali jeho další nákup.
reagovat
nahlásit
tomaskrtek
počet příspěvků983
datum registrace18.03.2008
Neděle 16.11.2014 11:49, RE: děkuji
matespařez napsal:
dobrý den,děkuji za Váš příspěvek.chápu jaký postoj může mnou výše napsané poznámky způsobit. nicméně mým dotazem opravdu je jako SUV by jste mi doporučili ke koupi do mnou udané ceny. Nejedná se o vyšší pojištění a další záležitosti. chci znát postoj lidí, kteří SUVjiž vlastní, jakou značku a zda jsou s ním spokojeni a jestli by doporučovali jeho další nákup.

nj ale CX7 a báječné disi turbo 2.3 má reálně nákladnější provoz i servis než třeba 3.5V6 v infiniti fx, nebudu vás přesvědčovat ale mám FX sedmým rokem a jsem vysmátej jak lečo...
reagovat
nahlásit
subarák
počet příspěvků108
datum registrace22.03.2010
Neděle 16.11.2014 13:55, RE: děkuji
matespařez napsal:
dobrý den,děkuji za Váš příspěvek.chápu jaký postoj může mnou výše napsané poznámky způsobit. nicméně mým dotazem opravdu je jako SUV by jste mi doporučili ke koupi do mnou udané ceny. Nejedná se o vyšší pojištění a další záležitosti. chci znát postoj lidí, kteří SUVjiž vlastní, jakou značku a zda jsou s ním spokojeni a jestli by doporučovali jeho další nákup.

SUV lidi kupují, protože chtějí být "in", volbou rozumu to je málokdy (např. tahání přívěsu), a co tyto auta spolehlivě prodává je zejména design. Proto mají úspěch Kia, Hjondé, ty auta jsou celkem pěkná a blondýny je rády řídí (ta moje má teda Forester). Schválně si zkuste všímat, kolik SUV řídí ženy a kolik muži, troufám si tvrdit, že 80% budou ženy. Kupte si tedy to, co bude v nejlepším stavu, s prokazatelnou historií a nebourané. Uvidíte, že pokud takto omezíte výběr, moc možností nebude.
Pokud bych si já měl vybrat z vámi navržených aut, asi by to byl Tiguan, je kvalitně zpracovaný, bude mít nejlepší šanci na následný prodej a asi nejlepší benzinový motor 2,0tsi, a bude se také nejhůř schánět. Naftu bych bral jen pokud jezdíte delší trasy, na vození dětí do školy ne. Pak bych vybíral mezi Tiguanem a Kugou.
reagovat
nahlásit
PetrT
počet příspěvků1076
datum registrace24.05.2009
Neděle 16.11.2014 17:14, malé suv
Aha, tak to chtělo rovnou napsat že pán chce auto které vypadá jeko SUV ale je to vlastně golf na chůdách. Tiguan je aspon jakžtakž použitelný i pro menší rodinu, Kuga je uvnitř velmi malá a CX7 nemá ani jeden použitelný motor. Tiguan za 300t bude ale na hraně.
To Infinity taky neni zrovna přeborník v prostoru, ale proti uvedeným je to luxus. Navíc věřím že vydrží víc a provoz dražší nebude. A i to nejstarší FX vypadá pořád skvěle.
reagovat
nahlásit
stréc od piva
počet příspěvků652
datum registrace23.11.2007
Neděle 16.11.2014 17:24, terén
tazatel by mohl napsat co od auta této kategorie vyžaduje a co s ním plánuje.
Kolik času s vozidlem budete v terénu - dále otázka je co považujete za terén (polní cesta,nebo mimo cesty?) nebo vozidlo v životě neopustí zpevněné cesty ? Pokud plánujete provoz pouze po asfaltu,tak pak byste si měl odpovědet jestli opravdu využijete pohon 4x4 (ať už trvalý s podstatně vyšší spotřebou či připojitelný).Dále zvážit,že vozidla kategorie SUV jsou mechanicky náročnější a především kritické části musí nést až o půl tuny více - tím pádem počítejte,že spojka,ramena..vše půjde podstatně dříve na výměnu než u běžného kombi.
Jaký je primární důvod tedy pořizovat SUV ? Je to vyšší posed,vyšší světlá výška a vyšši provozní náklady a též vyšší aerodynamický odpor?
reagovat
nahlásit
Petr S
počet příspěvků1250
datum registrace28.11.2008
Neděle 16.11.2014 23:51, ASX?
Za 410 tisic se prodava (nebo pred mesicem prodavalo) docela slusne vybavene nove Mitsubishi ASX. 2 roky ojete mozna za 300 tisic bude. Motor 1,6 je bez turba a pritom docela pruzny. Auto jsem projel u dealera a opravdu tahne slusne na ten objem. Jinak spotreba a vaha auta je zhruba stejna jako u aut nizsi stredni tridy s podobnym motorem. Vaha 1300kg a spotreba do 7 litru. Co se mi nelibilo byla nepresna prevodovka a hluk v kabine pri rozjezdech, dal taky interier co vypada ze je o dekadu zpet. Nakonec jsem radsi koupil Auris kombi za podobne penize.
reagovat
nahlásit
LtMahony
počet příspěvků12
datum registrace07.11.2014
Pondělí 17.11.2014 09:04, SUV chce to vice info
ASX stoji nove v akci 369tis v 2kolce , ale je hodne male a podle me postrada smysl. Napiste zda chcete benzin-naftu ( dle najezdu benzin), zda mate financni rezervu na vydaje nebo 300tis. je strop. A to nejdulezitejsi, zda vyuzijete 4x4! Za sebe muzu doporucit CR-V ktere vlastnim, u SUV musite pocitat s vyssimi naklady , realnou spotrebou ve meste 10Litru benzinu, drazsi vetsi pneu, spotrebni mater. atd. Otazka je vyuzitelnost, souhlasim ze vetsina lidi SUV vubec nepotrebuje a kupuje jen kvuli IMage. Za 300 koupite nejake 5 lete auto, nebude to zadna vonavka.

A jen abych vas vyvedl z omylu auta jako Hyundai x35 apod. na 300tis zacinaji, takze ta cena je trochu mimo. pocitejte ze SUV je o cca 100tis drazsi nez srovnatelne kombikove auto.
reagovat
nahlásit
Petr S
počet příspěvků1250
datum registrace28.11.2008
Pondělí 17.11.2014 21:38, ASX
Za tech cca 410 tisic uz ASX melo dost slusnou vybavu, o ktere jsem tehdy uvazoval (369 byl zaklad). Jinak je to v podstate auto nizsi stredni tridy akorat vyssi. Naklady na provoz a servis budou asi podobne jako na nizsi stredni tridu (podle Spritmonitoru zere 6,9). Tehdy jsem o nem uvazoval jako o 2. autu do rodiny pro manzelku. Hlavni duvodem proc SUV byla bezpecnost. Preci jen kdyz te nekdo sejme z boku tak je lepe sedet vys.
reagovat
nahlásit
matespařez
počet příspěvků5
Úterý 18.11.2014 12:31, díky
moc děkuji za poslední příspěvky. opravdu mě nejvíce zajímá názor lidí, kteří již SUV mají a jaké by si koupili jinak sami. nejde mi o to na jaké palivo auto bude. Opravu chci znát jestli koupi Kia Sportage je to rozumné jestli jsou s tím problémy. nad hondpu CR-V jsem také uvažoval takže uvidíme. Bude to znít asi jako kliše ale pokud si už koupím auto za 300tis. tak má člověk obavy že za 2 roky mu bude vše vrzat díky umělohmotným doplňkům které jsou třeba v Hyundai ix 35...
reagovat
nahlásit
BMW528i
počet příspěvků372
datum registrace07.01.2013
Úterý 18.11.2014 12:50, RE: díky
matespařez napsal:
moc děkuji za poslední příspěvky. opravdu mě nejvíce zajímá názor lidí, kteří již SUV mají a jaké by si koupili jinak sami. nejde mi o to na jaké palivo auto bude. Opravu chci znát jestli koupi Kia Sportage je to rozumné jestli jsou s tím problémy. nad hondpu CR-V jsem také uvažoval takže uvidíme. Bude to znít asi jako kliše ale pokud si už koupím auto za 300tis. tak má člověk obavy že za 2 roky mu bude vše vrzat díky umělohmotným doplňkům které jsou třeba v Hyundai ix 35...

Pokud si koupíte kiu nebo hyundai, tak lze pořítat s tím, že bude auto vrzat. Jinak u sportage v benzínu odchází převodovky a spojky (oprava za cca 35-40 převodovka a cca 20tis spojka v autorizáku) , ale nevím jestli to bylo u 1,6 nebo 2,0. Aby jste u těchto značek měl jejich dlouhou záruku uznanou, musíte dělat časté a drahé prohlídky. zajímavý by pro Vás mohl být i SSang yong.
reagovat
nahlásit
LtMahony
počet příspěvků12
datum registrace07.11.2014
Úterý 18.11.2014 20:29, cena je mimo
Znovu opakuji, ze za 300tis. nekoupite ani novou Sportage ani H ix35. Pokus se podivam na tipcars nebo ostatni inzerci tak tam budou tak 2 auta od kazdeho za tuto cenu, pak to pojede od 340tis. vyse. Nebudu pomlouvat korejce,sam bych ani jedno nechtel. Motory nic moc,zpracovani me neoslovilo,prakticnost take. A koupit Huyndai SUV s motorem 1.6 ve dvoukolce?? Tak to jako fakt nevim k cemu? Za 300tis. mozna nejaky ojety outlander,ktery ale bude v nafte a olitanej. Pomerne levnej je qashqai, ale opet auto s malym vnitrnim prostorem a kufrem. To samy tiguan,ktery je drazsi, ale alespon kvalitne zpracovany. Vsechny ostatni SUV 4x4 na 300tis. zacinaji.....
Musite si priznat, ze si chcete koupit neco na co realne nemate penize, neberte to tak , ze najdu nejlevnejsi SUV na inzerci v cene od 300 a za tu ho take koupim.
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.