0
zpět

diskuze k tématu: Koupě ojeté Mazdy CX-9

kategorie zařazení tématu: poradna, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 28.06.2015 00:05, Koupě ojeté Mazdy CX-9
Dobrý den, vzhledem k rozrůstající se rodině (tři děti) mne zaujalo vozidlo Mazda CX-9 s benzinovým motorem 3,5 litru, automatickou převodovkou a náhonem na všechny kola. Do automobilu předpokládám investovat 300 tis. Kč. Doporučili by jste mi toto vozidlo s tímto motorem a jak je to s jeho celkovou spolehlivostí, na co si dát pozor a jaký je názor na instalaci LPG? Předem děkuji za odpověď.
reagovat
nahlásit
Zdeny60
počet příspěvků1249
datum registrace08.09.2009
Neděle 28.06.2015 09:08, CX9 a LPG
Před lety jsem se o CX9 taky zajímal (to bylo v době, kdy mě barla Tribeca od SUbaru) a zjistil jsem, že CX9 a LPG k sobě jde, ovšem je třeba mít dobrého plynaře, který umí správně nastavit vše, jak má být. Elektromnicky řízené dávkování prostředku pro ochranu ventilových sedel je potřebné, ne podtlakové. Jinak o tomhle autě moc info není, v ČR jich jezdí pár. Protože to je japonec pro USA trh, z toho vychází některá řešení. Mazda sice kdysi patřila ke spolehlivým značkám (dnes už to bohužel neplatí) a vzhledem k elektrické výbavě CX9 je třeba být při nákupu obezřetný. Menší CX7 jesice koncepcčně zcela jiné auto, ale podobného zaměřní a ta má své neduhy a zejména velké mezery ve zpracování.
Kdybych tohle řešil dnes, šel bych jednoznačně do tribecy s 3,6 - ta je prověřená v Outbeku a je jich celkem dost k výběru a zejména věřím tomu, že spolehlivost a kvalita provedení bude u Tribecy prostě vyšší. Sice CX9 je líbívější, ale řešení tribecy s pohonem 4x4 je prostě vychytané a lety prověřené.
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Pondělí 29.06.2015 23:46, RE:
Dobrý den. Mazda CX-9 je u nás poměrně vzácným úkazem, proto chybí zkušenosti uživatelů. Vůz ale lze doporučit, šestiválec je spolehlivý a pokud se přestavba na LPG provede kvalitně včetně seřízení, neměl by být problém.
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.