image napsal:
Zdravim, chtěl bych poprosit, jestli by mi někdo nedokazal poradit s autem kolem 50 000kč. Autum vůbec nerozumim, děkuji za každou radu
Ahoj, vzal bych benzínové menší auto od roku cca 2004, nejlépe s jasnou historií a v dobrém stavu (to se lehce řekně v ČR
)
Za mě:
Fiat Punto Grande 1.2/1.4 - dle mého nejlepší volba za ty peníze, jen budeš muset více hledat. Motor je spolehlivý, díly nejsou drahé, jednoduché dobře opravitelné auto
Renault Clio 1.2/1.4 - dobrá antikorozní ochrana, sehnatelná v pěkné výbavě a s klimou, kupodivu motory jsou spolehlivé. Clio je o kousek pohodlnější než Punto...
Peugeot 206 1.1/1.4 - mám dobré zkušenosti s tímto autem, navzdory pověsti
Čím mladší rok výroby, tím, lépe. Náhradní díly z druhovýroby jsou levné, auto je celkem jednoduché a dobře opravitelné. Občas zazlobí zadní náprava, celkový repas 7000kč, ale nemusí Tě to potkat.
Škoda Fábie 1.4 MPI a nebo 16v - dobrá antikorozní ochrana, spolehlivé motory, dobře opravditelné, velmi povedený interiér na svou dobu. Chronicky odchází servo (cca 10000kč) ale snad každá značka má achillovu patu
Citroen C3 1.1/1.4 - kupodivu spolehlivé auto, občas praskne pružina, ale není to drahé. Může Ti vadit "ženský" dizajn... Jinak je to trochu dvojče od Peugeotu 206
Opel Corsa 1.2/1.4 - opět spolehlivé příjemné auto, pozor však na 1.4, které při větším nájezdu může začít papat olej,,,
CO NEBRAT - nebrat cokoliv s motorem HTP - Polo, Fox, Ibiza, Fábie, motor se může chvíli chovat velmi dobře, ale nakonec Tě bude stejně čekat generálka (cca 25000kč), viz projdi si HTP klub, mají své stránky... Napadá mě jedině varianta koupit takové auto pod cenou, udělat GO a pak to může dávat smysl, většinou dalších 100tis.km je motor ok...