citace:
reakce na: LacLac, 27.12.2020 15:42 (Prosím o radu: chtěl bych koup ...)
Ahoj, šel bych po motorech 1.4 TSI EA211 cca 2014+.
Mírně nad 300tis.kč už seženeš Tourany 1.4 TSI EA211 a dle mého není lepší volby v benzínu, už kvůli spolehlivosti nejen motorů, ale i ostatních částí vozu. Mě vyhovuje i dynamika. Pokud to jde, vyhnul bych se jen verzi ACT(vypínání válců).
Králem MPV je samozřejmě Ford S-MAX. Nekompromisní podvozek, ale i prostor + pořád líbivý dizajn po facelitu z něj dělá snad jediné MPV, které baví nejen posádku, ale i tatínka-řidiče

Bohužel jediný benzínový motor, který je zatím bez problémů je 1.5 Ecoboost, který letí s cenou hodně vysoko. Zbývá velmi spolehlivý 2.0 TDCi, tedy diesel, který nezklame ani petrolheada jako jsem já.
Můj kamarád a kolega má také 190cm a po vyzkoušení mnoha vozů už nic jiného, než S-MAX (a Teslu

) nechce. S tímto motorem má najeto přes 200tis.km, bohužel i město a tak musel jednou na umělé vypálení a čištění FAP. Dále jako všem skoro odešel zámek pátých dveří, originál 5000kč, musí se hledat použitý atd.. Po 200tis.km se ozve časem spojka, ale to je normální, ne chyba. Jinak je to skvělé auto pro pět lidí a to i HODNĚ VELKÝCH LIDÍ! Kufr 775l mluví sám za sebe, bez komentáře

Ohledně velkých kombíků: VW Passat 2015 1.4 TSI je dobrá volba, akorát nikdy se posádka vzadu nebude cítit dobře a pohodlně jako v Touranu, natož v S-MAXu