Ahoj!
Když už konečně mám peníze na nějaké nové auto, tak šla celá Evropa do háje a nezbývá mi nic jiného, než koupit další Ameriku (nebo třeba ne). Ne, nebojte, mám jen Dodge Avenger, ale zkušenost s ním mne utvrdila, že Amerika sice nedělá nejluxusnější auta, ale auta, co něco vydrží.
Ani nevím co bych chtěl, ale mám 200cm, takže asi nějaký poctivý kombík, nebo třeba SUV. Rovnou prosím Diesel pro mne nepadá v úvahu. Jak je uvedeno výše, Amerika to být striktně nemusí, ale chci prostě něco, co bych si v "uvozovkách" hýčkal a co bych si určitě chtěl držet do doby rozpadu vozu. Kamarád má například už přes 20 let starou AUDI QUATRO V6 (sleeper), které s ním půjde asi do hrobu
Líbilo by se mi něco co má motor Hemi, nebo něco v čem je ještě poctivá atmosféra, neboť s mým nájezdem obvykle 89km týdně plus víkendové (občasné) výlety, spotřebu neřeším.
Rozpočet mám cca 400.000,- Kč. Servis a péče o vůz je pro mne na prvním místě a ideální rok výroby by byl cca 2010.
Rovněž bych byl rád, i kdyby jste ve zkratce napsali, na co si dát při výběru konkrétního vozu pozor a ceny dílů a servisů.
Nerad jsem rušil a omlouvám se za koncepci celého mého dotazu, ale v hlavě se mi to už po týdenním brouzdání na netu a záplavě všech EKO, tříhrnků, turbobenzínů a obsahů 0,25l poměrně dost mísí a nemám sílu na to zkoncipovat souvislé zamyšlení o tom, co vlastně potřebuji, nebo jak se mám zeptat
Budu rád za každý nápad a děkuji.
Jo a Toyotu Land Cruiser asi také nechci, neboť přesto, že je to chrám na kolech, tak se špatné shání prověřené a zachovalé starší vozy a servisy jsou opravdu ve vidláckých podmínkách náročné a drahé.