0
zpět
 

diskuze k tématu: SUV 4x4 až offroad do 100 tis. Kč

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, technické dotazy, typ vozidla, osobní, užitkové
Datell
počet příspěvků3
datum registrace04.10.2019
Pátek 04.10.2019 11:46, SUV 4x4 až offroad do 100 tis. Kč
Zdravím, pánové, profíci odborníci, fandové.

Již dlouho přemýšlím nad koupí 3. auta a to do role pracant/ chatový/ zimní vůz. Rozpočet cca 100 000 Kč. Vyšší podvozek, 4x4 (redukce vítám, ale nejsou nutné) , turbodiesel, tažné.

Na mysl mi přišlo: Kia Sorento, VW Touareg, Jeep Grand Cherokke nebo Cherokee XJ, Subaru Forester, popřípadě možná i Outback, Nissan Terrano (I, II, (Maverick?)), LR Discovery...nebráním se ani pick-upu, ale zase za ty prachy nevím, nevím.

Chápu, že každé auto nabízí jiné kvality a je to celkem zajímavá směsice. Výjezdnost Nissana a XJ bude asi lepší než zbytku, zase na úkor komfortu. Kufr mě moc nezajímá, zadní sedačky půjdou stejně pryč.

Jde mi o spolehlivost auta, a tedy následně poruchovost. Máte někdo zkušenosti?

Auto bude v záběru hlavně při sněhových závějích, občas tahat vozík (1,5t) ideálně bych byl rád i za odtahovku, ale není nutné.

Vítám jakoukoliv radu ;) Děkuji, Datell.

Doposud podobné auta jsem měl: L200 - pohon v háji, B2000 - nemá turbo, slabá, Maverick - shnil, Terrano - motor v háji, Defender - spoustu kokotin na STK, Pajero - velká spotřeba a hlavně jsou teď v jiné cenové relaci, než kterou disponuji, takže tyhle vozidla jsem vyřadil, i když do Terrana a Mavericka bych znovu i možná šel.
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.