0
zpět

diskuze k tématu: Jaký vůz na LPGdo 120 000 Kč?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, typ vozidla, osobní, hybridy, cng, lpg
Kinyo-fr
počet příspěvků2
datum registrace13.06.2017
Úterý 13.06.2017 13:10, Jaký vůz na LPGdo 120 000 Kč?
Dobrý den,

dokáže mi někdo poradit jaký vůz na LPG koupit? Rozpočet je cca 120000 kč. Auto bude využíváno na každodenní dojíždění do práce cca 100 km tam a 100 km zpět, 35 km po okresních, zbytek dálnice.
Dále bude využíváno na občasnou jízdu s rodinou, 2 dospělí, 3 děti (autosedačky).

Hledám spolehlivost s nízkými provozními náklady.

Jistě vím, že mi budete radit diesel, ale jeden v rodině již mám a to co jsem ušetřil na nákladech za palivo jsem vrazil do servisu (FPD, jedna tryska) podle počtu najetých kilometrů očekávám v brzké době další (dvouhmota, vstřikovací trysky, možná čerpadlo, aditivum do FPD). V zimě se nelze spolehnout na nastartování, proto hledám benzín s LPG (nemám s tím zatím zkušenost takže uvidím zda jsem se vydal správným směrem.

Nějaké tipy již mám, ale záměrně je zde nechci uvádět, třeba mi poradíte něco lepšího.

Děkuji
reagovat
nahlásit
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Čtvrtek 22.06.2017 14:18, Koncernova 1.6 MPI
Ahoj, jezdím pravidelně do Rakouska s VW Jetta 1.6 MPI LPG, r.v.2006. Nejeto má skoro 300tis.km a zatím vše ok. Měnila se jen vadná LPG řídící jednotka. Montáž byla provedena někde v 160tis.km.
Ten samý motor je i v Golfu, Leonu a Octávii ale bacha, nevím proč, ve Škodě si docela dost lidí stěžuje na papání oleje. V Jettě zatím nic, olej se nemusí dolévat.

Máš docela velký denní nájezd, takže pro mě ta Jetta nebo Golf je takové minimum pro komfortní cestování. Možná bych zkusil i VW Polo 1.4 nebo Fiestu 1.4, ale už to není taková plavná jízda a boční vítr jde fest cítit, také menší rozvor znamená časté korekce volantu na dálnici.
S motorem 1.4 jde sehnat i Golf/Leon a není se za co stydět, pokud nejsi závodník a nejezdíš plně obsazen, zvládá i dálnici se ctí

Pak mám ještě kolegy v práci co mají LPG:
1. Ford Focus II 2007 1.6 LPG s přímazem, najeto 200tis.km, zatím vše ok
2. Renault Megane II 2008 1.6 LPG najeto cca 150tis.km, také zatím vše ok.

S tou Jettou ale kamarád dodržuje určitá pravidla - mění se olej co rok/15000km, benzín 100Oct prémiový, co nemá biosložku(rychle degraduje) a občas auto projede jen na benzín nebo ho nezapína hned minutu po startu, ale trochu později. Nejsem automechanik, takže jen píšu co se osvědčilo kamarádům....
reagovat
nahlásit
Kinyo-fr
počet příspěvků2
datum registrace13.06.2017
Pondělí 26.06.2017 13:19, RE: Koncernovka
Ahoj,

děkuji za tip na auta.

První jsem si chtěl pořídit FIAT BRAVO II. Italové docela jezdí na LPG a slyšel jsem, že jsou na to docela dobře uzpůsobené. Tento tip jsem tak nějak poslední dobou přehodnotil a opravdu vážně uvažuji o Škoda Roomster 1,4 63 kW (manželka vybrala a schválila ) , no ještě trefit barvu a nějaký spolehlivý kus a bude dobře .

Má někdo nějaké další nápady. Budu vděčný za všechno, přece jen nekupuji rohlíky

Díky
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.