0
zpět

diskuze k tématu: Jakou ojetinu do 120tis???

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, typ vozidla, osobní, volná diskuze, diskuze o tipcars
Hedi
počet příspěvků3
datum registrace02.07.2017
Neděle 02.07.2017 12:17, Jakou ojetinu do 120tis???
Ahoj potřebuji si koupit ''nové'' auto, tedy ojetinu, do max 120.000 Kč.
Palivo: benzín
Na co: do práce, občasné výlety
Nájezd: asi kolem 10.000 km / rok
Rok výroby: aspoň od 2009
Kdo v něm bude: spíše jen já, max 2 osoby, na výlet max batůžek, žádné velké jak lidské tak věcné náklady.

Co je pro mě nejdůležitější: SPOLEHLIVOST. Spolehlivé motory, spolehlivé ojetiny do 10 let. Budu nakupovat v bazarech, bohužel, ale za doprovodu mechanika samozřejmě, a chci si projít ty auta, na která se oplatí vůbec koukat.

Ale obávám se, že za tutu cenu nešeženu lepší auto od r.2009 než fabii, kterou jsem fakt nechtěla.. Pokud ale máte s fábii II zkušenosti, prosím poraďte NEJSPOLEHLIVĚJŠÍ bezínový motor.
A samozřejmě doporučujte i jiné značky pod rok 2008 ale jít nechci, to je už maximálka.

Děkuji moc :)
reagovat
nahlásit
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Pátek 07.07.2017 12:58, Fábie II jedině s motorem 1.4
Zdravím, Fábie nepatří mezi nějak spolehlivé vozy, ale s ben. motorem 1.4 může posloužit dobře. Počítejte ale že přední náprava, kabely do předních dveří, ale i výfuky nevydrží to co u Octávie nebo konkurence. Co mluví proti Fábii II je také veskrze bídná výbava. Pro mě je např. normální aby vůz měl ESP(v zimě ocení každá řidička), což většina Fábii II nemá.

Přitom za stejnou cenu koupíte dospělejší a spolehlivá auta v benzínu:
- Ford Fiesta 1.25/1.4
- Ford Fusion 1.25/1.4
- VW Polo 1.4 (bude problém sehnat)
- Renault Clio 1.2 (exituje i Grandtour = malý kombík), opět osvědčený motor
- Suzuki Swift 1.3 (držák, japonský motor a převodovka)
- Peugeot 207 1.4 (za mě nejkomfortnější malé auto, vlastně není ani tak malé)
- Fiat Punto 1.2/1.4 (můžete si dovolit r. 2011+)
- Citroen C3 1.1/1.4 (jděte do 2010+)

Ze segmentu C bych zvážil
- Ford Focus II 1.6 Facelift (opravdu spolehlivé a robustní auto, mam jej doma r. 2009, zatím o řád spolehlivější než Octávie II 1.6 MPI od kamaráda, také r.v.2009)
- VW Golf 1.4 r.2008 (kvalita a spolehlivost je nadprůměrná a rok 2008 tady opravdu nevadí)
- Renault Megane III 1.6(vyhněte se jen verzi Generation z Turecka)
- Hyundai i30 1.4/1.6 r. 2010+ (švagr má najeto 200tis.km bez poruchy, jezdí stále pěkně)

Co nebrat za žádnou cenu
- Fábii II/VW Polo/ VW Fox/Seat Ibiza s motorem HTP 1.2 nebo 1.2 TSI
- motory s LPG(budou těsně před ... )

reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Pátek 07.07.2017 14:49, RE: Jakou ojetinu do 120tis???
Hedi napsal:
Ale obávám se, že za tutu cenu nešeženu lepší auto od r.2009 než fabii, kterou jsem fakt nechtěla.

dobrý vtip
to ti asi poradil nějaký koncernomilec kteří jsou v této republice v přesile
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.