0
zpět
 

diskuze k tématu: Jak se u nových automobilů tvoří cena?

kategorie zařazení tématu:
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 09.05.2012 08:59, Pěkný...
Díky za hezký (i když přejatý) článek. Po dlouhé době něco, co není až tolik na technické bázi, ale informací poskytuje dost, navíc je (alespoň pro mě) hodně zajímavý. Koneckonců ony principy jsou aplikovatelné i na jiné produkty...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 09.05.2012 10:52, různé strategie
Určitě zajímavý článek. Základem je samozřejmě mít pokryty veškeré fixní i variabilní náklady, ale horší to je s určováním marže. Zmínil bych dvě odlišné strategie, kde hraje velkou roli image výrobce. Např. Renault (nebo ještě nedávno Korejci) sází na tzn. cenově podbízivou strategii, kdy většinu své produkce nabízí za výrazně nižší ceny než konkurence a snaží se maximalizovat obrat, kdežto např. VW praktikuje ze začátku slízávání smetany (i když v pravém slova smyslu je praktikují hlavně výrobci jako Porsche, Audi...), kdy nasadí tak vysokou cenu, jakou jen trh snese a sází na svou image, kterou si ale v posledních letech dost ku*ví. Cenu pak postupně snižuje k úrovni konkurence aby zvýšila obrat a snaží se dosahovat úspor z rozsahu. Třeba když si vzpomenu kolik v roce 2004 stála OII s 1,6 - cca 400 000 Kč a dnes cca 250 000. To se pak i může stát, že velmi zachovalá ojetina je dražší než nový vůz.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 28.05.2012 18:59, "cena zastaralého auta"
Jak to,že ceny proovčany čr jsou mnohem vyšší než pro ostatní EU??????Ceny za tyto zastaralá a v podstatě 14let stále stejná jsou nechutné.Nejvyšší výkony jsou 132kw-UBOHOST!!!!!!!Ty vaše zastaralé trosky by měly stát-SUPERBY nej výbava do 100000kč .Nedávno jsem míjel VW passat kombi s upadeným předním kolem,toto si pamatuji u starých žigulů a 105 škodovek,hádám,že mají stále stejnou nápravu hlavně,že ten krám stojí přes 12OOOOOkč.Koncern VW je pro šuliny!!!!!!
reagovat


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.