0
zpět

diskuze k tématu: Jak financovat automobil?

kategorie zařazení tématu: poradna, ostatní
franz.franzizFB
počet příspěvků4
datum registrace01.09.2013
Neděle 01.09.2013 18:50, Jak financovat automobil?
Ahoj,
hledám svoje první auto. chci si koupit káru do 40 - 45 tis.Mám nějaké vyhlídlé, ale cena při platbě v hotovosti je vyšší než při platbě na splátky. Můžu já, jako student bez pravidelného výdělku žádat o úvěr (auto na splátky) na auto? Na účtě mám peníze za auto.

Díky za odpověď.
reagovat
nahlásit
Martaslover
počet příspěvků27
datum registrace10.05.2007
Pondělí 02.09.2013 10:13, na splátky?
Auto je na splátky levnější proto, že ve výsledku zaplatíš víc a banka nebo jiný půjčitel dá bazaru provizi. Např. auto v hotovosti stojí 50.000,- Kč, na splátky ti ho nabídnou za 40.000,- Kč, ale splátky budou například 36 x 1700,- Kč, tedy ve výsledku 61.200,- Kč. Banka ti půjčí, budeš ručit koupeným autem, max. po tobě budou chtít nějakou akontaci.
reagovat
nahlásit
franz.franzizFB
počet příspěvků4
Pondělí 02.09.2013 13:58, RE: na splátky?
Áčka mají na stránkách takovou kalkulačku, kam zadaáš jakou budeš skládat akontaci, výber počtu splátek. Když jsem si tam zadal svoji vizi, tak mě vyšla celekm slušná cena. Např. cena auta na splátky je 50 000 a cena v hotovosti je 60 000. Když jsem si vynásobil ty splátky tak mě vyšlo převýšení o cca 6 - 7 tis. což je stále levnější než platit celkovou cenu v hotovosti. Otázka potom je, jestli je to doopravdy konečná cena...
reagovat
nahlásit
0007
počet příspěvků29
datum registrace31.07.2012
Pondělí 02.09.2013 13:59, RE: Jak financovat automobil?
Úroveň našeho školství je opravdu zoufalá, pokud se "student" (nedej bože VŠ), takto zeptá...
Ach bože...
reagovat
nahlásit
franz.franzizFB
počet příspěvků4
Pondělí 02.09.2013 14:05, RE: Jak financovat automobil?
0007 napsal:
Úroveň našeho školství je opravdu zoufalá, pokud se "student" (nedej bože VŠ), takto zeptá...Ach bože...

Nekydej hnůj a pokud máš zkušenosti, tak je nabídni. Dál už raději nic neříkám...
reagovat
nahlásit
0007
počet příspěvků29
Pondělí 02.09.2013 14:14, RE: Jak financovat automobil?
Hele mě to je šumák, jsou to tvoje prachy (nebo prachy tvých rodičů)...
Každopádně dám ti jednu "selskou" radu. Brát si úvěr na určitý typ věcí je opodstatněné (typicky bydlení, vzdělání nebo investice). Auto mezi ně rozhodně nepatří. Ale jak jsem říkal, tvůj boj..
reagovat
nahlásit
BMW528i
počet příspěvků372
datum registrace07.01.2013
Pondělí 02.09.2013 14:52, RE: Jak financovat automobil?
0007 napsal:
Hele mě to je šumák, jsou to tvoje prachy (nebo prachy tvých rodičů)...Každopádně dám ti jednu "selskou" radu. Brát si úvěr na určitý typ věcí je opodstatněné (typicky bydlení, vzdělání nebo investice). Auto mezi ně rozhodně nepatří. Ale jak jsem říkal, tvůj boj..

Plně souhlasím s touto radou, Stačí se zamyslet, někdo půjčí peníze bude s tím mít starosti, a ještě to nechá levněji? Asi ne... Auto za 50tis při splátkách na 2 roky vyjde aspon na 70-80tis a navíc myslím, že dnes si leasingovky dost vybírají, komu půjčí. Lepší je v barzaru si vydupat slevu....
reagovat
nahlásit
David V
počet příspěvků2074
datum registrace16.05.2007
Pondělí 02.09.2013 14:59, RE: na splátky?
franz.franzizFB napsal:
Áčka mají na stránkách takovou kalkulačku, kam zadáš jakou budeš skládat akontaci, výber počtu splátek. Když jsem si tam zadal svoji vizi, tak mě vyšla celekm slušná cena. Např. cena auta na splátky je 50 000 a cena v hotovosti je 60 000. Když jsem si vynásobil ty splátky tak mě vyšlo převýšení o cca 6 - 7 tis. což je stále levnější než platit celkovou cenu v hotovosti. Otázka potom je, jestli je to doopravdy konečná cena...

To přece není tak těžké jim o tu kalkulaci přímo napsat a taky o všechny podmínky...
Obvykle chtějí mít to úvěrované auto pojištěné, což může dělat 5-8 tisíc ročně, aby měli jistotu, že i když to klient vyválí ve škarpě nebo namotá na strom, že oni o svoje prachy nepřijdou. A havarijně pojišťovat auto za 2 platy mi nepřijde jako dobrá investice. Stačí ťuknout při vjíždění branku - uvalit světlo, nárazník a nakulmovat blatních a je z toho dle pojišťovny totálka, a přitom by na to mohlo stačit těch 8000 za roční pojistku.
Ale auto na splátky se kupuje až jako poslední možnost, tím spíše ojeté. Kup si auto za to, co máš nachystaný na akontaci nebo ještě přišetři.
reagovat
nahlásit
franz.franzizFB
počet příspěvků4
Pondělí 02.09.2013 15:03, financování
Děkuji za rady, koupím tedy z našetřenýho brigádnickýho platu za pár měsíců.. Ještě budu šetřit aby to stálo za něco. Díky, díky
reagovat
nahlásit
0007
počet příspěvků29
Pondělí 02.09.2013 15:22, RE: na splátky?
franz.franzizFB napsal:
Áčka mají na stránkách takovou kalkulačku, kam zadaáš jakou budeš skládat akontaci, výber počtu splátek. Když jsem si tam zadal svoji vizi, tak mě vyšla celekm slušná cena. Např. cena auta na splátky je 50 000 a cena v hotovosti je 60 000. Když jsem si vynásobil ty splátky tak mě vyšlo převýšení o cca 6 - 7 tis. což je stále levnější než platit celkovou cenu v hotovosti. Otázka potom je, jestli je to doopravdy konečná cena...

Tak jsem se jen tak z hecu mrknul na uverové podmínky AAA
Fabia 50 000 uver, 60 000 hotovost:

Akontace 30 000,- 60 x 520 Kč dohromady 61 200,-. A to nepočítám povinné pojištění, poplatky za poskytnutí, vedení úvěru a další vychytávky, který úvěr zdražují. Takže si myslím že celkové náklady přes 70 000 nejsou nereálné.

Jak psal David V - pokud bych si mermomocí chtěl koupit auto na úvěr, vyžádal bych si přesnou kalkulaci úvěru a určitě bych ji detailně prozkoumal.
Ale jak říkám: já bych auto na splátky nekupoval - zvláště auto za 40 - 50 000 (přes 10 let staré), v podstatě si bereš úvěr na něco, co už je v lepším případě na hranici v horším za hranicí životnosti
reagovat
nahlásit
David V
počet příspěvků2074
Pondělí 02.09.2013 15:27, RE: na splátky?
0007 napsal:
franz.franzizFB napsal:
Tak jsem se jen tak z hecu mrknul na uverové podmínky AAAFabia 50 000 uver, 60 000 hotovost:Akontace 30 000,- 60 x 520 Kč dohromady 61 200,-. A to nepočítám povinné pojištění, poplatky za poskytnutí, vedení úvěru a další vychytávky, který úvěr zdražují. Takže si myslím že celkové náklady přes 70 000 nejsou nereálné.Jak psal David V - pokud bych si mermomocí chtěl koupit auto na úvěr, vyžádal bych si přesnou kalkulaci úvěru a určitě bych ji detailně prozkoumal.Ale jak říkám: já bych auto na splátky nekupoval - zvláště auto za 40 - 50 000 (přes 10 let staré), v podstatě si bereš úvěr na něco, co už je v lepším případě na hranici v horším za hranicí životnosti

A jako bonus platíš tu pojistku, která moc pod 5000/rok nepůjde, takže to máme dalších 25 tisíc do luftu po dobu splácení. A za 100 tisíc se už něco vybrat dá....
reagovat
nahlásit
rojack
počet příspěvků145
datum registrace06.01.2009
Pondělí 02.09.2013 15:29, RE: na splátky?
0007 napsal:
franz.franzizFB napsal:
Tak jsem se jen tak z hecu mrknul na uverové podmínky AAAFabia 50 000 uver, 60 000 hotovost:Akontace 30 000,- 60 x 520 Kč dohromady 61 200,-. A to nepočítám povinné pojištění, poplatky za poskytnutí, vedení úvěru a další vychytávky, který úvěr zdražují. Takže si myslím že celkové náklady přes 70 000 nejsou nereálné.Jak psal David V - pokud bych si mermomocí chtěl koupit auto na úvěr, vyžádal bych si přesnou kalkulaci úvěru a určitě bych ji detailně prozkoumal.Ale jak říkám: já bych auto na splátky nekupoval - zvláště auto za 40 - 50 000 (přes 10 let staré), v podstatě si bereš úvěr na něco, co už je v lepším případě na hranici v horším za hranicí životnosti

Přesně tak, vzít si úvěr na koupi mrtvoly, což auto za 40-50t bezesporu je, je blbost. Když se chce student takto potěšit, ať naspoří a pak koupí. Jinak je to cesta do pekel. Rozhodl se tedy správně.
reagovat
nahlásit
Petr S
počet příspěvků1250
datum registrace28.11.2008
Úterý 03.09.2013 00:10, RE: na splátky?
David V napsal:
0007 napsal:
franz.franzizFB napsal:
A jako bonus platíš tu pojistku, která moc pod 5000/rok nepůjde, takže to máme dalších 25 tisíc do luftu po dobu splácení. A za 100 tisíc se už něco vybrat dá....

Nemluvě o tom kdy nastane pojistná událost / nesplácení úvěru nebo jiná nestandardní situace a úvěrová společnost si napočítá pár desítek tisíc za náklady na řešení této situace. Doporučuji velmi důkladně přečíst a pochopit zejména konec úvěrové smlouvy psané drobným písmem. A pokud všemu nerozumím tak určitě nepodepisovat.

Osobně bych vzal úvěr na auto jen kdyby měl prokazatelně RPSN pod 2-3% max (tak nízký úrok je samozřejmě sci-fi...). Jinak zásadně financuju auta bez úvěru, protože skutečné RPSN se nezjišťuje snadno a nemám chuť ani potřebu se v těhle věcech zbytečně šťourat.

Jinak je pozitivní, že většina přispěvatelů tady má zřejmě docela dobrou finanční gramotnost a uvědomuje si, že "když někdo nabízí něco podezřele výhodně, pak je v tom asi háček".
reagovat
nahlásit
Reno
počet příspěvků1352
datum registrace30.03.2010
Úterý 03.09.2013 07:16, RE: na splátky?
Petr S napsal:
Nemluvě o tom kdy nastane pojistná událost / nesplácení úvěru nebo jiná nestandardní situace a úvěrová společnost si napočítá pár desítek tisíc za náklady na řešení této situace. Doporučuji velmi důkladně přečíst a pochopit zejména konec úvěrové smlouvy psané drobným písmem. A pokud všemu nerozumím tak určitě nepodepisovat.Osobně bych vzal úvěr na auto jen kdyby měl prokazatelně RPSN pod 2-3% max (tak nízký úrok je samozřejmě sci-fi...). Jinak zásadně financuju auta bez úvěru, protože skutečné RPSN se nezjišťuje snadno a nemám chuť ani potřebu se v těhle věcech zbytečně šťourat. Jinak je pozitivní, že většina přispěvatelů tady má zřejmě docela dobrou finanční gramotnost a uvědomuje si, že "když někdo nabízí něco podezřele výhodně, pak je v tom asi háček".

Hele ještě mi nikdo nedokázal vysvětlit následující: spotřebitelský úvěr s dá kdykoliv vyplatit za max.
1% pokuty za předčasné splacení.
Co když využiju nabídky zvýhodněné ceny na úvěr a vzápětí úvěr doplatím?

reagovat
nahlásit
TIP CARS JE OD 27.9. ULTRA SRAČKA
počet příspěvků9
datum registrace07.11.2025
Úterý 03.09.2013 07:45, RE: na splátky?
Reno napsal:
Petr S napsal:
Nemluvě o tom kdy nastane pojistná událost / nesplácení úvěru nebo jiná nestandardní situace a úvěrová společnost si napočítá pár desítek tisíc za náklady na řešení této situace. Doporučuji velmi důkladně přečíst a pochopit zejména konec úvěrové smlouvy psané drobným písmem. A pokud všemu nerozumím tak určitě nepodepisovat.Osobně bych vzal úvěr na auto jen kdyby měl prokazatelně RPSN pod 2-3% max (tak nízký úrok je samozřejmě sci-fi...). Jinak zásadně financuju auta bez úvěru, protože skutečné RPSN se nezjišťuje snadno a nemám chuť ani potřebu se v těhle věcech zbytečně šťourat. Jinak je pozitivní, že většina přispěvatelů tady má zřejmě docela dobrou finanční gramotnost a uvědomuje si, že "když někdo nabízí něco podezřele výhodně, pak je v tom asi háček".
Hele ještě mi nikdo nedokázal vysvětlit následující: spotřebitelský úvěr s dá kdykoliv vyplatit za max.1% pokuty za předčasné splacení.Co když využiju nabídky zvýhodněné ceny na úvěr a vzápětí úvěr doplatím?

Ano, 1% za předčasné ukončení a v posledním roce jen 0.5%, ale z výše úvěru, což v AA neznamená, že výše úvěru je rovna výši půjčených peněz. Splátka se skládá: splátka jistiny /to umořuje výši úvěru - půjčím si 50tkč, ale výše úvěru je 68tkč/, úrok /to nikdo nevrátí/, popřípadě pojištění.
Normální bazar nezvýší Výši úvěru /pučené peníze jsou shodné s výši úvěru/.

Sleva na auto při financování úvěrem seriózní bazary nedělají, protože je to nemorální k zákazníkovy a zákazník vždy zaplatí více než je sleva při financování - žádná sleva není zadarmo.

RPSN na krátkou dobu /12-24m/ je vždy velké než na 72m. Krom starých aut, je výhodnější si vzít úvěr na 60-72m a vyplatit ho za 24m za předpokladu, že výše úvěru je totožná z pučenýma penězi.

reagovat
nahlásit
David V
počet příspěvků2074
Úterý 03.09.2013 09:31, RE: na splátky?
Reno napsal:
Petr S napsal:
Hele ještě mi nikdo nedokázal vysvětlit následující: spotřebitelský úvěr s dá kdykoliv vyplatit za max.1% pokuty za předčasné splacení.Co když využiju nabídky zvýhodněné ceny na úvěr a vzápětí úvěr doplatím?

Hele, nejsem finančák, ale rozumím tomu takto:
Máš spotřebitelský úvěr vypočítaný z částky a přibude Ti k němu úrok popřípadě jiné poplatky. O tyhle peníze se banka připravit už nenechá, ale můžeš jí je zaplatit hned a za tuto možnost ještě zaplatíš další 1% třeba z té původní půjčené částky, jako pokutu.
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.