citace:
reakce na: henridelicious, 23.09.2019 21:35 (Dobrý večer všem,jako čerstvý ...)
Zkus zapátrat ve starších tématech.
Hledáš vozidlo v nákupní ceně cca 30tkč, nemá smysl se orientovat podle konkrétních modelů, ale hledat nějaký zachovalý kousek.
Ale kdybych měl projít tebou vybrané modely:
Golf a koncern obecně si u nás nesmyslně drží cenu. V tvojí cenové hranici to budou převážně vraky před smrtí.
Pro E46 mám taky slabost - opět ale nepůjde najít kus v rozumném stavu
Jedničkový Focus, pokud najdeš neshnilý kus může posloužit dobře. Stejně povedená jako 1,6 je i 1,8. Jedničkový fíkus s 1,8i byl právě auto, které jsem si jako první koupil za svoje peníze. Do té doby jsem jezdil felicíí rodičů.
206 může být dobrá volba, pozor na zadní nápravu.
Corolla - o ty jsem se nikdy moc nezajímal, ale ta auta vydrží hodně. Mohl by jít najít nějaký zachovalý kus po důchodci a podobně.
Mazda 3 za tyhle peníze bude tak shnilá, že ji za rok zameteš a v kyblíku odneseš do sběrnýho dvora.
K volvu nic nevím.
Do výběru bych přidal Clio druhé generace. Nerezne, má spolehlivé benzínové motory. Stejně tak Mégane II generace. Za ty peníze by se mohl najít hezky zachovalý mégane I. generace, ten může mít po čase problémy s korozí.
Třeba benínová honda civic za tyhle peníze bude mít (nejspíš) problémy s korozí, ale motory vydrží nesmysl. Navíc komunita hondařů je celkem živá, na spoustu věcí najdeš návody a třeba se na autě naučíš dělat něco sám...
Posloužit může i Fiat Punto II nebo Fiat Stilo.
Obecně s tímhle rozpočtem platí, že se nesmíš koukat na věk auta, na nájezd, ale pouze na aktuální stav. Budou to povětšinou vylítaný vrány, na kterých může odejít kdykoliv cokoliv. Představa, že do toho za dva roky nic nenasypeš je mylná.
Já koupil v dubnu 2017 Alfu romeo 147 1,6 Twinspark za 27000.Kč. Dnes jsem v celkových nákladech bez paliva (ale včetně nákupní ceny) na částce 97650Kč. S tím, že něco zvládnu sám, něco po známých a pod. Najeli jsme s ní cca 4 tisíce. Jenom za pojištění jsem zaplatil skoro 14 tisíc. A řekněme, že za takových 15-20 tisíc se dělaly věci, které byly způsobeny nešikovností mechanika, nebo to byla oprava kosmetiky, na kterou auto nejezdí...