0
zpět
 

diskuze k tématu: Ford Mondeo 1.8 TD

kategorie zařazení tématu: německá vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.04.2012 13:06, Spotřeba, spolehlivost ...
Mám tento model r.v.2000 a kupoval jsem ho v roce 2003 s nájezdem necelých 100000km. Dnes mám nejeto 215000 km. Výhoda spotřeby u tohoto vozu je, že je stále stejná. Myslím tím, že se téměř nemění podle stylu jízdy řidiče. Mám ale jiné zkušenosti než autor článku. Při běžném ježdění do práce mám spotřebu 7,2 v létě (i s klimou), v zimě je to 7,6. Na delší trasy se spotřeba sníží o 0,5litru.
Auto je pravidelně servisováno. Co se týká spolehlivosti..ano. Jeto velmi spolehlivé auto, které vás doveze 1000 kilometrů daleko a zpět bez jakékoli poruchy.
Co mi vadí je malý výkon. S plně naloženým autem a zapnutou klimou se opravdu bezpečně předjíždět nedá, problém má i s udržením rychlosti v dlouhých kopcích.
Zimní starty jsou OK, jak píše autor, déle startuje, ale vždy nastartuje (i při -25). Kvalitu nafty neřeším, v létě i v zimě přidávám kvalitní aditiva aditiva.
Vždy když se mi něco na autě nezdá jedu se zeptat do servisu (značkovému se obloukem vyhýbám). Většinou se obavy vyplní a následuje oprava. To jest ložiska na kolech, čepy, několikrát stabilizátory, 3x baterku, repas palivového čerpadla (repas stojí cca 3000 i s prací), postupně celé výfukové potrubí, tlumiče, poslední 3 roky praskají plasty všude kolem palubovky. Nejdražší oprava - spojka se setrvačníkem (18000,- ale asi to umí někdo i levněji) a začínající koroze. Žhavící svíčky a vstřiky jsem málem zapomněl. Mimo spojky vše spotřební materiál. Až půjdu kupovat nové auto, dám si na spojku pozor.
Momentálně pokukuji po novějším autě, ale asi mi nezbude, než koupit opět Mondeo. Člověk si prostě za těch pár let zvykne na nějaký standart a nechce se ho vzdát.

reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.