0
zpět
 

diskuze k tématu: poradíte mi, co dělat?

kategorie zařazení tématu: poradna, technické dotazy, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 06.11.2014 17:53, poradíte mi, co dělat?
Dobrý den, mám též Ford Fusion 2008, a stejný problém zatékáni vody do zadních světel,poradíte jak opravit svépomocí??
reagovat
KLR
počet příspěvků60
datum registrace13.07.2012
Pátek 07.11.2014 10:40, jak na zatekani do svetel
Mam tez Fusion a taky jsem mel ve svetlech akvarko. Kupoval jsem ho ojety a uz to neslo nijak zvratit. Kdyz jsem to rozebral, tak jsem zjistil, ze jedna patice mlhovky je totalne uhnita a nepouzitelna. Prvnimu majiteli to zrejme nevadilo.

Prvni pokus co jsem udelal a nepomohl bylo, ze jsem svetla vysusil a oblepil silikonem. To ale nepomohlo a do svetel teklo i tak - nekde stredem kolem zarovek.

Takze jsem vzal vrtacku a natvrdo zespod svetel v nejnizsim miste, kde se spojuje pruhledna cast s vnitrmim krytem, jsem to provrtal - myslim ze 4kou vrtakem - tak aby to nebylo zbytecne moc velke a zaroven, aby se to hned nejakym bordelem neucpalo. Dirka neni videt a funguje to. Svetla od te doby nejsou ani zatopene ani orosene.
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Pátek 07.11.2014 17:00, RE: jak na zatekani do svetel
KLR napsal:
Takze jsem vzal vrtacku a natvrdo zespod svetel v nejnizsim miste, kde se spojuje pruhledna cast s vnitrmim krytem, jsem to provrtal - myslim ze 4kou vrtakem - tak aby to nebylo zbytecne moc velke a zaroven, aby se to hned nejakym bordelem neucpalo. Dirka neni videt a funguje to.


Řešil jsem to velmi podobně - vyvrtal dírku tenkým vrtákem, ale uprostřed roviny, kde bývala odrazová plocha mlhovek. Potom jsem čirým silikonem zatáhnul kompletně přechod průhledných vnějších plastů a vnitřního černého - zejména nahoře na špičce. Patice žárovek jsem očistil a prostříknul kontaktolem. Cca 3 měsíce, než jsem auto prodal, se už světla nerosila. Jak trvalé to řešení bylo, už ale netuším.

Každopádně výměna světel není řešením - mají tuto vadu jako konstrukční, Ford ji nikdy neodstranil a ty kryty jsou navíc poměrně drahé. Přitom někomu se voda začala uvnitř držet ani ne po roce. Kupovat je na vrakovišti je pak absolutní nesmysl.

reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.